Nationale Buitenspeeldag: waar moet je zijn voor een leuke dag?

Redactie - 4 juni 2018

Nationale Buitenspeeldag: waar moet je zijn voor een leuke dag?

Redactie - 4 juni 2018

Op 13 juni is het weer Nationale Buitenspeeldag in Nederland. Een héérlijke dag voor kinderen, want die kunnen op veel plekken rustig ravotten zonder dat er auto’s langs sjezen. De bedoeling van deze dag is dat er meer aandacht komt voor een kindvriendelijke inrichting van de straten in ons land. Maar buitenspeeldag staat vooral in het teken van spelen, met elkaar!

Honderden activiteiten door Nederland

Via deze officiële site kun je precies zien waar alle activiteiten zijn. Een kleine greep uit de leukste dingen, lees je hier.

Hobbelen in het zuid en schminken in het noord

Woon je in de buurt van Weert? Ga dan naar de Johan Willem Frisolaan, want in deze straat kun je hobbel- en bobbelfietsen, trefballen en voetballen. Of staat jouw huis in de buurt van Dokkum? Dan is de Dr. S. van Tuinenlaene the place to be. Hier vind je een luchtkussen, er wordt geschminkt en Oud-Hollandse spellen gedaan. Laat je kind vooral verkleed gaan, want het best verklede kind wint een prijs! Wil je na al dat bobbelfietsen en schminken lekker ergens slapen? Dat kan op deze camping in Weert, of in dit fijne hotel in Dokkum.

Voetballen in Amersfoort

Woon je meer centraal, of ben je op zoek naar een centrale plek? Ga dan naar Amersfoort. Hier wordt in de Pauwstraat een voetbalclinic gegeven, door de trainer van de lokale voetbalclub. Deze clinic is natuurlijk voor jongens én meiden! Of ga naar de Struintuin in Leusden. Hier kunnen jouw kids lekker ravotten in de modderkeuken, op zoek naar kriebel- en waterdiertjes (wat dit precies zijn, kun je mooi uitzoeken tijdens deze dag) en je kroost kan hier een hut bouwen in het takkenbos of water pompen bij de beek. Hoe leuk! Waar? In de Struintuin, achter De Groene Belevenis!

#tipvanzoover: Maak er een echte dag uit van en doe na al dat voetballen in Amersfoort lekker jullie ogen dicht in dit hotel. Samen uit, samen thuis!

Verstoppertje spelen in Amsterdam

Ook in onze hoofdstad – misschien wel een van de drukste steden van ons land – wordt de Nationale Buitenspeeldag ieder jaar gehouden. Zo zijn er allerlei buitenactiviteiten georganiseerd bij Speeltuin Goudestein, in stadsdeel Buitenveldert. Iedereen is welkom om mee te spelen (adres: Landskroon 90). Woon je in Amstelveen? Dan is wordt er met de hele flat op de Camera Obscuralaan 198 verstoppertje gespeeld. Voor jong én oud!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/zomervakantie-met-kinderen-hoe-overleef/”]

Obstakel-run in Utrecht

Zijn jouw kids niet vies van een beetje modder? Ga dan op 13 juni zeker even naar de Abstederdijk 91 in Utrecht. Hier is een mooi obstacle-run parcours uitgezet, als verlengstuk van de obstacle-run clinics die hier normaal worden gehouden. Bij mooi weer gaan ze dit zelfs combineren met waterspelen. Denk aan het dragen van waterflessen, over het parcours. Spitter, spetter, spater…

Buitenspeelfeest in Maassluis

Op natuurspeelplaats Avonturis in Maassluis wordt op 13 juni een heus buitenspeelfeest georganiseerd. Er staan die dag tal van kraampjes die jullie lekker kunnen afstruinen, er is een springkussen en natuurlijk allerlei lekker eten en drinken. Last but not least: een ijskar. Oók lekker voor moeders, om stiekem te verorberen terwijl het kroost zich uitleeft op een springkussen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/10-leukste-musea-nederland-kinderen/”]

Aanmelden voor de Nationale Buitenspeeldag?

We zeiden het hierboven al even, maar deze dag heeft als doel aandacht vergaren voor een kindvriendelijke inrichting van buurten en straten. Elke straat, buurt of school kan dus meedoen – om zo de eigen omgeving veiliger en kindvriendelijker te maken. Heb jij een leuk idee voor jouw buurt en wil je mee doen? Meld je dan aan via de site van Jantje Beton!

Wil je slapen in een (kind)vriendelijk hotel in een andere stad? Kijk dan op Zoover voor fijne hotels!