Naar de Costa Blanca met kinderen

Redactie - 12 maart 2021

Naar de Costa Blanca met kinderen

Redactie - 12 maart 2021

Zoover ging onlangs met verschillende bloggers op reis naar de Spaanse kust. Linda haar blog over Alicante, Benidorm en Valencia lees je hieronder!

Alicante
Met het vliegtuig is het vanaf Schiphol een kleine drie uur vliegen naar Alicante. Prima te doen! Het vliegveld van Alicante is zeer modern en je zit zo in het centrum of bij je hotel. Ideaal dus als je met kinderen reist. Het mooie van Alicante is dat het zomerseizoen van maart tot en met november loopt. Dus ook buiten het hoogseizoen kan je hier prima terecht en is het goed vertoeven. Met helder weer kun je vanaf het strand zelfs de met sneeuw bedekte toppen van de omringende bergen zien.

costa4

Santa Bárbara Kasteel
Het hoogtepunt van de stad is Castell de la Santa Bàrbara. Een oud fort uit de zevende eeuw bovenop één van Alicante’s vele bergen. Je kunt met een auto of bus naar het kasteel, maar je kunt ook gebruik maken van de lift die vanaf het strand gaat (hier moet je voor betalen). Binnen de kasteelmuren zijn er aardig wat trappen. Een buggy zou ik hier dus niet zo snel aanraden. Via de westelijke flank kun je over de oude stadsmuren naar beneden afdalen. Dit is een mooie wandeling, die je ook door het authentieke en onontdekte dorpscentrum leidt. Ook weer met veel trappen! Op zeeniveau en in het nieuwe gedeelte van de stad is alles echter vrij vlak en kom je prima vooruit met een wandelwagen.

Genoeg voor kinderen
Alicante heeft meerdere stranden. Van vrij smalle stroken tot zeer brede en allemaal hebben ze goed onderhouden speeltuintjes. Zo kan je kind zich vermaken in de golven én gezellig op het droge spelen. Bij het strand loopt ook een boulevard met speeltuintjes, fietspaden en restaurantjes.

costa5

De haven is ook zeker een aanrader. Hier vind je één van de twee mini-amusementsparken; een uitgebreide speeltuin met aardig wat attracties die ook het hele jaar door open zijn. Vanaf hier vertrekt ook een boot naar het eiland dat voor de kust ligt en waar je goed kan snorkelen. Je zult hier vooral heel veel tonijn zien! In de haven vind je ook het mega schip El Trinidad. Aan boord is een restaurant gebouwd, waar je terecht kan voor een lunch of avondmaaltijd.

Benidorm
In de wintermaanden vind je in Benidorm vooral veel ouderen. Voordeel hiervan is dat alle faciliteiten scootmobiel-, rolstoel- en rollatorvriendelijk zijn: een feest met de wandelwagen en buggy. Buiten het drukke centrum vind je ook een aantal grote campings waar je het hele jaar door terecht kunt.

beni1

Genoeg te doen
Ook in Benidorm vind je op het strand en op de boulevard aardig wat speeltuintjes die zeer goed onderhouden zijn. Het hele jaar door is er elke dag een lifeguard aanwezig en bij sommige stranden ligt in de zee een afscheiding tot waar je mag komen. Zelfs in de winter zijn er nog watersportactiviteiten mogelijk, zoals kajakken.

Buiten het centrum vind je een aantal grote pretparken zoals Aqualandia, Terra Mitica, een dierentuin en nog veel meer. De toegangsprijzen hiervan vielen mij mee in vergelijking met parken in andere streken.

beni3

Fietsen
In het natuurpark rondom de Serado de Gelada kun je wandelen en mountainbiken of op de e-bike rondfietsen. Vanaf het park kun je naar een kiezelstrand zoals het Cala Tio Ximo of naar een uitzichtspunt over de kliffen. Er zijn bij Tao bikes ook fietsen met kinderzitjes of een fietskar beschikbaar.

Valencia
In Spanje zijn Madrid en Barcelona bekende locaties voor een stedentrip, toch zou ik zeker ook Valencia aanraden. Er is meer dan genoeg te zien en doen. Vanwege het zonnige klimaat is Valencia het hele jaar een aanrader.

De stad is vrij vlak en er zijn een aantal fietspaden, dus je kunt de stad prima op de fiets ontdekken. Wel is het vrij druk op de weg en stoep, dus het blijft een groot avontuur.

Onder de grond vind je een uitgebreid metrostelsel tot aan de oude stadsmuren. Boven de grond rijden er overal bussen. Het is een aanrader om een 24 of 48 uurspas aan te schaffen waarmee je gratis kan reizen en een aantal musea gratis / met korting kan bezoeken.

costa1

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/ontdekken/30-weetjes-spanje/”]

Met de kinderen
Al met al is Valencia met kinderen een absolute aanrader. Niet alleen vanwege het milde weer het hele jaar door, maar ook omdat het een vrij vlakke stad is met goede faciliteiten en er genoeg te zien en doen is voor het hele gezin. Dit vinden jouw kids vast ook geweldig:

  • Dolfijnen spotten vanaf een boot / catamaran die vertrekt vanuit de haven
  • Overdekte speeltuin op de achtste verdieping van het Cortes des Ingles
  • Zandkastelen bouwen op het strand La Malvarossa
  • Bezoek aan het Natuurhistorisch Museum (gratis toegankelijk met ov-kaart. Niet erg groot, dus duurt niet erg lang)
  • Het zomerhuis van Sint-Nicolaas (achter de kathedraal)
  • Het grootste oceanium van Europa
  • Klimmen en klauteren bij Gullivers Reus in de droge rivier
  • Safari naar Afrika in het Bioparc
  • Uitzicht vanaf de Torre des Serranos
  • Clementines proeven op de Central Market

costa2

Enthousiast over deze regio geworden voor een vakantie met kinderen? Bekijk reviews en boek snel je vakantie naar de Spaanse Costa.