5x niet te missen voor Griekenlandlovers

Redactie - 14 juni 2018

5x niet te missen voor Griekenlandlovers

Redactie - 14 juni 2018

‘Maar vijf must sees voor heel Griekenland? Zijn jullie gek geworden?’ Misschien een klein beetje. Maar we zijn vooral heel erg gek op Griekenland. Net als jullie. Eeuwenoude ruïnes, kalkwitte dorpjes, zonnige stranden, smakelijke gerechten en supervriendelijke locals: what’s not to love? Zoover biedt hulp bij je vakantieplanning. Dit zijn vijf echte must sees.

Must sees Griekenland top 5 - Santorini Oia

 1. Fira en Oia op Santorini

Santorini is toch echt wel een van de meest pittoreske eilanden van Griekenland. Niet voor niets staat Instagram vol met witte huisjes met blauwe daken, boetiekhotels en infinity pools van Santorini. Het is gewoon echte eye candy. De heuveltopdorpjes Fira en Oia zijn het meest bekend. Ze liggen aan de westkust en kijken uit over de diepblauwe zee. Vind een plekje op een van de rode, witte of zwarte vulkanische stranden of plof neer op een loungestoel om een glorieuze zonsondergang mee te maken vanuit het stadje Oia. Wissel stranddagen af met culturele tripjes: bezoek de eeuwenoude Mino-nederzetting die meer dan 3.600 jaar geleden door lava bedolven werd.

Een overnachting bij Aparthotel Black Sand zal je vast goed bevallen.

Must sees Griekenland top 5 - Athene Akropolis

2. Akropolis in Athene

Athene staat bekend als de wieg van de westerse beschaving. En ook nog eens als de geboorteplaats van de democratie. Niet alleen een hele mooie, maar ook nog eens een extreem belangrijke stad dus. Athene biedt een verrassende mix van historie en moderniteit. Maar de stad is natuurlijk beroemd om de archeologische vondsten, waaronder die op de Akropolis. Die 156 meter hoge tafelberg wil je mág je echt niet missen. Op de heilige berg staan het Parthenon, de Nike-tempel, de Propylaeën en het Erechteion. Weet jij nog waar je moet kijken?

Accommodatietip in Athene: Hotel Plaka.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/5x-natural-beauty-griekenland/”]

Must sees Griekenland top 5 - Athene Acropolis - Meteora

3. Meteora

In het Grieks betekent meteora ‘hangend in de lucht’. En dat is nou precies wat deze spectaculaire rotsen perfect beschrijft. Ze hangen meer dan 360 meter in de lucht, met prachtig uitzicht over de dorpjes Kalambaka en Kastraki. Maar wat deze rotspilaren helemaal bijzonder maakt, is dat er historische kloosters bovenop staan, waarvan er nu nog zes zijn overgebleven.

Must sees Griekenland top 5 - Delphi

4. Ruïnes van Delphi

Na de Akropolis in Athene, is Delphi Griekenlands tweede meest populaire archeologische bezienswaardigheid. Je vindt Delphi op ongeveer tweeënhalf uur vanaf Athene langs de hellingen van de indrukwekkende Parnassus-berg. In de oudheid kwamen mensen naar deze plek om de priesteres om advies te vragen. Kun jij je voorstellen dat je je vragen over verkiezingen en liefdesverdriet aan dit orakel zou stellen?

5. Eiland Zakynthos

Een fijn eiland om je vakantie te vieren met groene natuur, prachtige blauwe zee en steile rotsformaties. De geweldige zandstranden zorgen ervoor dat je hier heerlijk kunt relaxen. De oude dorpjes maken het heel gezellig en de blauwe grotten, het beroemde scheepswrak en de Caretta-Caretta zeeschildpadden maken jouw vakantie onvergetelijk. Slapen op Zakhynthos doe je het liefst in Hotel Admiral Tsilivi.

Ben jij op Zakynthos geweest of ergens anders? Schrijf een review op Zoover.