Als je geniet van een vakantie in Hof van Zeeland, verblijf dan niet alleen op het fijne vakantiepark. Ook al is hier genoeg te doen voor jong en oud, de omgeving is te mooi om over te slaan. Van de historische stad Goes tot de mooie badplaats Domburg en vestingstadje Hulst: deze pittoreske dorpen en steden wil jij niet missen!

mooie steden Zeeland

De hoofdstad Middelburg

De hoofdstad van Zeeland Middelburg ligt op twintig minuutjes rijden van Hof van Zeeland. De monumentale stad vol historische gebouwen is zéker de moeite waard tijdens een vakantie in Zeeland. Het gezellige oude centrum is ideaal voor een dagje shoppen of lekker eten op een gezellig terras.

Middelburg heeft een rijke geschiedenis, die je overal op straat terugziet. De stad had ooit, op Amsterdam na, de meeste historische gebouwen. Een groot deel van de stad is verwoest tijden een bombardement in 1940. Maar bezoek je de stad nu, dan zijn er nog altijd ruim 1100 rijksmonumenten in de binnenstad te vinden.

Het Stadhuis, de Abdij, de Kloveniersdoelen en de Lange Jan zijn echte must sees. De Nieuwe kerk met de kenmerkende toren is van buiten al prachtig, maar wacht maar tot je de 207 treden hebt beklommen. Dan geniet je bovenop de toren van een spectaculair uitzicht over de stad en Walcheren.

Bezoek je Middelburg met kids? Sla het familiepretpark Mini Mundi, vroeger bekend als miniatuur Walcheren, niet over.

mooiste steden zeeland

Badplaats Domburg

Het kleine Domburg is een van de oudste én populairste badplaatsen van Nederland. Verwacht hier in de zomermaanden dan ook stranden vol toeristen uit binnen- en buitenland. Toch wil je deze plaats (liefst buiten het seizoen) niet overslaan.

Domburg is namelijk niet alleen bekend als badplaats, maar ook als kunstenaarskolonie. In het begin van de twintigste eeuw kwamen veel kunstenaars naar Domburg om inspiratie op te doen. Het unieke Zeeuwse licht deed het hem. De bekendste kunstenaars die hier naartoe kwamen waren Jan Toorop en Piet Mondriaan. Wil je zien waar zij hun beroemde werken maakten? Ga mee met de ‘In het licht van Toorop en Mondriaan’ wandeling.

Goes

In Goes vind je alles voor een heerlijk dagje uit. Dwaal door de monumentale straatjes, bekijk de vele monumenten of strijk neer op een gezellig terras. Goes is een echte winkelstad met de leukste winkels in historische panden. Naast landelijke ketens vind je hier unieke zaakjes, waar je niet met lege handen uit komt. Na het shoppen is het heerlijk mensen kijken vanaf de vele terrassen en cafés. Tip: Ga gezellig borrelen/lunchen of eten bij 32 Eten en Drinken. Echt een aanrader!

Bezoek je Goes in de zomermaanden? Ga aan boord van de historische stoomtrein Goes-Borsele. Superleuk, ook met kinderen.

mooiste steden zeeland

Vlissingen

Vlissingen is een oude stad die door zijn strategische ligging een belangrijke rol heeft gespeeld in de Nederlandse geschiedenis. In de loop der eeuwen is Vlissingen in Spaanse, Franse en Engelse handen geweest. Tegenwoordig is het een populaire toeristische bestemming. Vooral de Boulevard van Vlissingen, met het standbeeld van Michiel de Ruyter, trekt jaarlijks veel toeristen. Onderaan de boulevard ligt het populairste strand van de stad: het Badstrand.

Struin ook zeker door de haven van Vlissingen. Deze behoort tot de vijf grootste havens van Nederland en is een van de belangrijkste werkgevers van de stad. Ook het Zeeuws maritiem muZeeum, het Arsenaal, de reptielenzoo Iguana en het windorgel van Vlissingen zijn een bezoek meer dan waard.

mooiste plaatsen zeeland

Beeld: Reynaert de vos in Hulst | Zeeuwse Bibliotheek, Beeldbank Zeeland door S. Jasperse.

Hulst

Het ligt wat verder weg van Heinkenszand, maar Hulst is het ommetje waard. Deze kleine stad staat bekend als de meest Vlaamse stad van Nederland. Het ligt dan ook op slechts enkele kilometers van de Vlaamse grens. Wat dit vestingstadje bijzonder maakt, is het middeleeuwse verhaal van Reynaert de vos dat zich hier heeft afgespeeld. Vind je daar nog iets van terug in Hulst? Absoluut! Vlak naast de Gentse poort staat een bronzen beeld van de vos en op de Grote Markt is bij de Sint Willibrordus Basiliek (een van de mooiste bouwwerken van de stad!) nog een beeld van deze sluwe vos te vinden. Met je kinderen in Hulst? Sla Reynaertland, en binnenspeeltuin met zwembad tegen een decor van nostalgische middeleeuwse huisjes, niet over.

De pittoreske en robuuste Zeeuwse dorpen en steden zelf verkennen? Boek een vakantiewoning bij Hof van Zeeland en ga op pad. Profiteer tot 30 mei 2020 van €30 extra korting bij een verblijf van drie dagen of meer. Veel plezier!  

Schrijf een review en maak kans op een reischeque t.w.v. €400!

Uitgelichte berichten

Michèle

Redacteur

11 juni - 2019

Reacties