De mooiste kustlijnen van Ierland

Redactie - 21 oktober 2017

De mooiste kustlijnen van Ierland

Redactie - 21 oktober 2017

Ongerepte natuur vind je volop in Ierland, vooral als je een tocht maakt langs de kust. Ga je voor steile rotspartijen of dromerige kuststroken? Je vindt het allemaal in Ierland. Check hier de mooiste kustlijnen.

Bucketlist materiaal: de klippen van Moher

Dit eeuwenoude, natuurlijke monument is één van de populairste must sees van Ierland en echt bucketlist-material. De kliffen zijn de hoogste van Europa en ook nog eens acht kilometer lang. Je kunt hier dan ook prachtige wandelingen maken over de natuurpaden en wandelroutes. Met altijd een adembenemend uitzicht over het water, maar: niet naar beneden kijken als je hoogtevrees hebt! En dat is nog niet alles, want de kliffen trekken de mooiste planten en dieren aan. Van papegaaiduikers tot dolfijnen en zeldzame planten en vogels. Natuurliefhebbers moeten deze kliffen in Ierland dus zeker gezien hebben.

Het noordelijkste puntje Malin head

Op het schiereiland Inishowen ligt het noordelijkste punt van Ierland met een dramatisch rotslandschap. Bij helder weer kun je hier zelfs de aurora borealis, oftewel het Noorderlicht zien. En dan is er nog de Hell’s Hole, die echt zo angstaanjagend is als haar naam. Dit is een heel diepe smalle kloof met de golvende oceaan onder zich. Het schiereiland staat bekend om haar rauwe kustlijn, grenzend aan de Atlantische Oceaan. Met een beetje geluk spot je een walvis in de verte.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/in-beeld/beeld-ierland-op-zn-mooist-10-fotos/”]

De kustlijn met honderden eilandjes

De Clew Bay, aan de westkust van Ierland, schijnt ruim 350 eilandjes te hebben. Het is een prachtig stukje Ierland met een kartelige kuststrook vol inhammen, baaien, kliffen en stranden. Je vindt hier uitgestrekte landschappen en een geweldige natuur. En natuurlijk een heleboel beesten, zoals wilde schapen en zeehonden in het water. Het strand bij Glassilain Beach schijnt één van de mooiste ter wereld te zijn vanwege het magisch uitziende witte zand.

Romantische kustlijnen: van Bantry naar Kinsale

Dit deel van de kust in county Cork is romantisch te noemen, dromerig haast. Dat komt doordat de kustlijn bezaaid is met roze fuchsia’s en andere mooie bloemen. De kust bestaat uit lange stranden en natuurlijk uit vele havens, vandaar de naam. Bij Baltimore kun je de mooiste zeedieren spotten, zoals de bultrug, dwergvinvis, grijze dolfijn en zelfs reuzenhaaien. Wil je meer leren over de geschiedenis van Cork en Ierland? De havenkust brengt je langs eeuwenoude forten en Fastnet Rock: een onbewoond rotseiland met slechts een vuurtoren erop.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/ierland-10x-leuke-dingen-cork/”]

Wil je overnachten in Cork? Probeer dan eens een van de volgende hotels. Hotel The River Lee. Reviewer Florence: ‘Vanuit onze kamer hadden we een prachtig uitzicht over de stad. Het centrum is op loopafstand en kamers zijn ruim en luxe. Het personeel is uiterst vriendelijk en behulpzaam. De volgende keer dat we in Cork zijn zullen we dit hotel zeker weer boeken.‘ Of hotel Clayton Cork City, waar Anke deze zomer verbleef: ‘Even zoeken hoe je met de auto de garage inkomt, maar eenmaal binnen is het keurig. Mooie ligging gelijk aan het water in het centrum. Kamers met airco en het ontbijtbuffet is super.

Heb je tips voor mooie hotels aan de kustlijnen van Ierland? Laat het weten door een review achter te laten voor andere vakantiegangers.

BewarenBewaren