De mooiste cruiseroutes naar Scandinavië vanuit Nederland

Redactie - 10 september 2017

De mooiste cruiseroutes naar Scandinavië vanuit Nederland

Redactie - 10 september 2017

Cruise in stijl naar het verre noorden. Ondertussen ga je van boord in de hippe Scandinavische steden en de adembenemende natuur, terwijl je je ook aan boord geen moment verveelt. Dat klinkt ons als muziek in de oren. Jou ook? Dit zijn de mooiste Scandinavische cruiseroutes vanuit Nederland.

Mooiste cruise routes Scandinavië - Noordkaap

Op cruise naar de Noordkaap

Dé bucketlist-cruise naar Scandinavië: naar het Noordelijkste puntje van Europa. Stap op het schip Koningsdam en vaar in vijftien dagen langs de poolcirkel naar de Noordkaap. Je gaat in Amsterdam aan boord en cruiset via Haugesund, Eidfjord, Bergen, Flam, Geiranger en Molde naar Honningsvag (Noordkaap). Als je op de Noordkaap staat, scheidt alleen Spitsbergen je nog van de Noordpool. Wauw. In de zomer word je hier verrast door de middernachtzon die nooit onder gaat. Superbijzonder om mee te maken. Via Stavanger vaar je weer terug naar de Amsterdamse haven.

Mooiste cruise routes Scandinavië - Alesund

Cruise door Schotland, IJsland & Noorwegen

Deze cruise doet zijn best je in vijftien dagen het mooiste van Scandinavië te laten zien. Onderweg kom je nog zoveel moois tegen, zonde om voorbij te varen. Zo stop je in het bruisende Edinburgh en in het noorden van Schotland in Invergordon, de poort tot de Schotse Hooglanden.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/4x-mooiste-cruise-routes-zuid-europa/”]

De volgende cruisestop is de IJslandse hoofdstad Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad van de wereld. Gevolgd door de vishavenstad Isafjordur en Akureyri (IJsland). Laat je in de dagen daarna verrassen door het Noorse Ålesund. Deze stad is verspreid over drie eilanden. #tipvanZoover: de mooiste huizen voor jaloersmakende vakantiekiekjes vind je in de Kongensgate en Apotekergate. Eén van de laatste stops van de cruise is het populaire Bergen.

Mooiste cruise routes Scandinavië - Geirangerfjord

Cruisen naar de spectaculaire Noorse fjorden

De meeste vakantiegangers die het schip richting Scandinavië pakken, hebben de Noorse fjorden op hun bucketlist staan. Geen wonder. De natuur is sensationeel! Mooi bijkomend voordeel van zo’n cruise: de fjorden zijn het mooist vanaf het water. Idyllische dorpjes, kletterende watervallen, bergen en inhammen zullen aan je voorbijtrekken.

Wat dacht je van een 8-daagse cruise naar de Noorse fjorden op de ms Rotterdam vanuit de Rotterdamse haven? Irma vond het fantastisch! ‘Alles is perfect geregeld vanaf het aan boord gaan tot het einde van de cruise. Het eten aan boord is fantastisch. In Noorwegen is dit erg duur en daarom is een cruise ideaal. Ook is het prachtige landschap het beste te zien vanaf de zee.’

Na drie dagen kom je bij de eerste fjord (Eidfjord). De Hardangerfjord cruise je voorbij en daarna stop je in het mooie Ålesund. Beklim de Aksla-berg voor een supermooi uitzicht. In 418 treden sta je boven. Het idyllische dorpje Geiranger is de volgende stop en daarna vaar je ook langs de Geirangerfjord. Breng aan het einde van de cruise nog een dag in Bergen door.

#tipvanZoover: een fjorden-cruise kun je het best tussen mei en oktober maken.

Mooiste cruise routes Scandinavië - fjord

13 dagen cruisen door Scandinavië met uitstapje naar Rusland

Cruise langs de leukste plaatsen in Scandinavië en het Russische St. Petersburg. De eerste dagen zet je koers naar Denemarken en kom je aan in ’t noordelijke Skagen. Op de vijfde dag mag je verliefd worden op Tallinn, één van de best bewaarde middeleeuwse steden in Europa. Superleuke stedentripbestemming ook. Je kamer bij Hotel PK Ilmarine of Kreutzwald wacht op je voor een volgende keer!

De reis vervolgt zich naar vorstelijk St. Petersburg. Strek de benen in Helsinki, ideaal om lopend te ontdekken. Na de Finse stad volgen het hippe Zweedse Stockholm en het knusse Kopenhagen (Denemarken). Sla hier je vakantiesouvenirs in, want je vaart hierna terug naar Amsterdam.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/ontdek-leven-op-cruiseschip-stap-dag-aan-boord-aida/”]

Tip: bekijk ook de mooiste cruiseroutes in Zuid-Europa voor nog meer cruise-inspiratie. Én, de Disney Magic Cruise vaart ook door Scandinavië.

Ben jij zo lucky vakantie gevierd te hebben op een cruiseschip? Laat ons in een reactie of review weten hoe je cruisevakantie was!