De groene heuvels van Ierland, de bruisende steden van Engeland en de ruige bergen van Schotland: ze zijn een reisje meer dan waard. Wil je de mooiste plekken op een originele manier bezoeken? Kies dan voor een cruise. Dit zijn de mooiste cruise routes in de UK en Ierland.

Cruise Ierland

Best of the best: alle highlights in 2,5 week

Is jouw motto ‘als we het doen, dan doen we het goed’, dan hoef je niet meer te twijfelen: deze cruise is je op het lijf geschreven. In zeventien dagen vaar je langs de mooiste plekken van de UK en Ierland. Je cruiseschip vertrekt vanuit Amsterdam en legt als eerste aan bij Edinburgh. Vervolgens staat een aantal dagen in en rond de spectaculaire Schotse hooglanden op de planning. Je bezoekt zelfs het prachtige Isle of Sky. Veel mooier wordt het niet qua natuur! Daarna ontdek je Liverpool en dan wacht Ierland. Het sfeervolle Dublin is zeker een dagje sightseeing waard. Wales is de volgende stop en via Plymouth en Portland vaar je naar het idyllische eiland Guernsey. Je prachtige cruise eindigt weer in Amsterdam. De complete route vind je hier.

Edinburgh Schotland

Cruise met een uitstapje naar IJsland

Kun je niet kiezen tussen Ierland, Schotland en IJsland? Dat hoeft ook niet! Je boekt gewoon een tiendaagse cruise die alledrie de bestemmingen aandoet. Je scheept in in Dublin, vaart vervolgens naar Belfast, om nog wat meer van het mooie Ierland te ontdekken. Dan begint de grote overtocht naar IJsland, waar je de hippe hoofdstad Reykjavík verkent. Via de ruige fjorden van IJsland vaar je naar het noorden, naar de stad Akureyri en daarna gaat de zeereis door naar Schotland. Via het Ierse Cork eindig je weer in Dublin. Wil je een paar nachten in Dublin blijven, kijk dan eens naar Hotel Trinity City. Dat krijgt van jullie een 8,4. Meer weten over de cruise? Hier vind je de route en het vaarschema.

Cruise Engeland

Varen langs de Britse Eilanden

In twee weken kun je veel zien en dat bewijst deze cruise maar weer. Je vertrekt en eindigt in het Duitse Hamburg, een leuke stad die zeker een paar dagen waard is. Je kunt bijvoorbeeld overnachten in Hotel Lindner Am Michel, dat jullie een 8,5 geven. Tijdens deze cruise vaar je eerst naar Dover, van waaruit je Londen kunt bezoeken. En Londen is altijd een goed idee! Via Portland reis je door naar de Ierse steden Cork, Dublin en Belfast. Via het Schotse Glasgow en de stad Liverpool ga je naar Wales. Een dag op zee brengt je naar Le Harve in Frankrijk en vanuit daar vaar je terug naar Hamburg. In twee weken doe je zo maar liefst vier landen aan! Kijk hier voor meer informatie over deze cruise langs de Britse eilanden.

Enthousiast geworden over een cruise, maar op zoek naar een andere bestemming? Hier vind je nog meer geweldige routes. Heb je tips? Deel ze in de comments!

 

Schrijf een review en maak kans op een reischeque t.w.v. €400!

Uitgelichte berichten

Redactie

Redacteur

14 september - 2017

Reacties