Vastzitten met de auto tijdens de wintersport: zo houd je het gezellig

Redactie - 23 november 2017

Vastzitten met de auto tijdens de wintersport: zo houd je het gezellig

Redactie - 23 november 2017

[zcontent href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Sneeuwstormen, witte vrijdagen, overambitieuze bergweggetjes: met de auto op wintersport heeft zo z’n uitdagingen. Gelukkig is vastzitten met de auto tijdens je vakantie stiekem super-romantisch. Tenminste, als je het goed aanpakt…

Vastzitten met de auto in je vakantie - romantisch

1. Pak de auto strategisch in

Met de auto op wintersport vraagt om extra voorzorgsmaatregels. In populaire wintersportbestemmingen als Duitsland en Frankrijk zijn dingen als sneeuwkettingen en winterbanden simpelweg verplicht. Ja, zelfs als je alleen maar die 4-5 uurtjes richting Winterberg gaat. Zorg bovendien voor een goede autoverzekering met pechhulp, zodat je altijd op assistentie kunt rekenen. Voeg daar een romantische noodkit aan toe en je weet zeker dat je goed voorbereid op pad gaat. Zelfs als jullie vastzitten met de auto en op assistentie moet wachten. Hoe die noodkit eruit ziet? Zo:

  • Een CarFi of een andere gadget waarmee je jouw mobile hotspot in de auto hebt. Autostoelen achterover, NetFlix aan en jullie romantische film-date kan beginnen!
  • Een flinke thermoskan vol warme chocolademelk
  • Dikke warme dekens en kaarsjes
  • Spelletjes: een set kaarten, good old Yahtzee, het kaartspel van kolonisten van Catan… check onze blog vol tips over vakantiespelletjes voor nog meer ideeën

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/checklist-witte-vrijdag-richting-wintersport/”]

2. Zorg voor de allerbeste road snacks

Of je nou met de auto op wintersport gaat of een lange roadtrip hebt gepland, een goede lading road snacks is essentieel. Met een lunchbox vol sushi wraps en egg muffins verander je zelfs die witte vrijdag in een feestje. Vastzitten met de auto wordt gewoon de beste gelegenheid voor jullie allereerste knusse driegangendiner! Kaarslicht op het dashboard, verwarming op vol en jullie kunnen aan tafel.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/ga-auto-op-wintersport-en-neem-mee/”]

Vastzitten in de auto in de vakantie - ski3. Hang zelf de held uit

Een tip voor iedere romanticus die geen zin heeft om hulpeloos te wachten op assistentie. Vastzitten met de auto is immers HET moment om je partner te verbluffen met je ‘held in nood’-kunsten. Onze tips:

  • Tover een zak zand of kattebakkorrels uit de achterbak en strooi het uit voor de wielen. Even voorzichtig gas geven en je bent klaar om verder te gaan!
  • Zet je auto in de laagste versnelling en probeer langzaam achteruit te rijden en vervolgens weer heel voorzichtig vooruit. Probeer ondertussen de wielen zo veel mogelijk recht te houden.

Vastzitten met je auto in de vakantie - koffie4. Kies je route slim uit

Gegarandeerd romantisch uitzicht onderweg als jullie vastzitten met de auto? Kies voor de ultieme romantiek in Duitsland en ga voor een roadtrip langs de Romantische Strasse. Deze autoroute loopt van het Beierse Würzberg helemaal tot aan het historische stadje Füssen, dichtbij de Alpen. Onderweg kom je prachtige kastelen, middeleeuwse stadjes en diepe bossen tegen. Waar jullie ook vastzitten met de auto, er is altijd wel een bezienswaardigheid, uitzicht of knus dorp in de buurt.

Een paar goed gewaardeerde accommodaties langs de Romantische Strasse:

Ga jij met de auto op wintersport? Deel jouw ultieme tips en trucs voor een knusse rit in de comments.