In de meivakantie is zo lekker om weg te gaan! Het is een mooi voorproefje voor de zomervakantie en er zijn zat bestemmingen waar de zon al volop schijnt. Boek jij dit jaar een lastminute, zodat je zeker weet dat je kunt genieten van zon? Dan helpen deze je tips je daarbij.

Vind goedkope tickets

Een goedkope vlucht is natuurlijk altijd welkom! Wel even naar de zon en graag morgen, alsjeblieft, dankjewel. Maar hoe weet je zeker dat je de goedkoopste vlucht boekt? En waar moet je allemaal op letten tijdens je ticketjacht? Ten eerste misschien handig om te weten wat een last minute is: vliegtuigmaatschappijen vertrekken het liefst niet met lege stoelen naar Griekenland, Italië of SpanjeThat’s where you come in. Google gewoon op ‘Lastminute’ en je bestemming en waarschijnlijk rollen hier al wat dingen uit.

Snuffel ‘incognito’ rond

Adverteerders zijn venijnig, dus surf wel slim en zorg dus dat je altijd incognito surft. Verschillende websites die je bezoekt, zeker ook Google, kunnen je makkelijk volgen en zullen de prijs stiekem iets verhogen als je de volgende dag terug komt op de site. Je kunt privé browsen door dit in te stellen, maar ook op verschillende apparaten surfen, helpt. En dan wordt het tijd voor de volgende truc: vergelijken.

Vergelijken die handel!

Als je gaat zoeken, doe dit op een dinsdagmiddag, er gaan geluiden dat dit de beste tijd is om te boeken. Luchtvaartmaatschappijen plaatsen op deze dag veelal hun last minute aanbiedingen voor het komende weekend en de tarieven schijnen op dinsdagmiddag het laagste te zijn. Afijn, nadat de spotprijzen eruit rollen, kun je vergelijken. Het is echter handiger om dit te doen via zo’n handige site, bijvoorbeeld op cheaptickets. Maar ook een organisatie als Skyscanner kan alles mooi op een rijtje zetten voor je. Dan weet je bijna zeker dat je een goede deal hebt. Let ook zelf op aanbiedingen en soms is het goedkoper als je meerdere tickets tegelijk boekt, mocht je met je gezin gaan!

Boek alles apart

Heel vaak rollen er totaalprijzen uit als je last minute boekt, en hoe aanlokkelijk dit ook klinkt, het is vaak duurder dan wanneer je alles los boekt. Kijk dus zelf wat een ticket, hotel en auto los kosten, dit kan zeker op Europese bodem voordeliger uitpakken. Ga je bijvoorbeeld lekker naar Budapest, huur dan daar een auto. Dan scheur je daar lekker mee langs de Donau en langs de leuke wijk Belváros. Aan het einde van de dag kun je neerstrijken in dit fijne hotel. Een slimme meid (of gast) is dus op alles voorbereid! Zie ook meteen ons volgende punt…

Check je visum!

Check bij het boeken van je ticket wel even of je een visum nodig hebt. In Europa is dit natuurlijk meestal niet zo, maar in veel andere landen wel. Soms is het zelfs een vereiste dat je paspoort na aankomst nog zes maanden geldig is: check ook dit voor de zekerheid.

En hier slaap je tijdens die fijne meivakantie

Ga je voor Griekenland? Slaap dan heerlijk in Hotel Alexander Beach op Santorini. Bram ging ook hierheen op meivakantie  en zegt hierover: ‘Super net mooi luxe en vooral schoon hotel! Het heeft een mooi zwembad, waar je ook nog lekker uit de wind kan liggen en dat is in mei best lekker doordat het afgeschermd wordt met een glazen wand. Het personeel is super aardig en het eten was goed. Maar er zijn ook een hoop goede restaurants direct in de buurt.’

Of gaat jouw meivakantie toch echt richting Italië? Dat snappen we, want hoe fijn is het hier vertoeven. Bijvoorbeeld historisch Florence, waar je naast heerlijk kunt rondstruinen in San Frediano en romantisch kunt dineren óók kunt slapen als een ware prinses. Zoals in dit hotel. In mei zijn de temperaturen top om een bezienswaardige stad als Florence écht beter te leren kennen!

PS: denk ook aan andere landen

Hoewel bovengenoemde landen misschien het eerste in je opkomen, kan het bij het boeken van een last minute geen kwaad om ook eens naar landen als Kroatië en Bulgarije te denken. Hier heb je ook zonuren in overvloed en vaak ben je iets voordeliger uit.

Nog op zoek naar een lastminute hotelkamer? Kijk op Zoover voor een uitgebreid aanbod!


Op zoek naar een leuke lastminute? Bij Sunweb vind je de mooiste aanbiedingen en dankzij onze actiecode krijg je nu extra korting!

Zin in meer vakantie-inspiratie? Volg Zoover ook op Instagram.

Uitgelichte berichten

Redactie

Redacteur

14 april - 2018

Reacties