Wachten op Schiphol: zo wordt het leuk

Redactie - 11 februari 2017

Wachten op Schiphol: zo wordt het leuk

Redactie - 11 februari 2017

Voor dag en dauw zat je in de auto vanuit Groningen of  Zeeland. Een race tegen de klok om maar op tijd te zijn voor die vlucht. Eenmaal op Schiphol aangekomen blijkt je vliegtuig vertraging te hebben. Dat wordt wachten. Saai? Nee joh! Schiphol heeft zoveel leuks te bieden, lees maar verder.

De leukste filmpjes

Op YouTube geeft Schiphol je handige informatie en leuke to do’s in filmpjes. Zo kun je een dag meelopen met de luchtvaartpolitie, de making of van Schiphols reuzeknuffels bekijken of kijken hoe de brandweer traint. Login op het gratis wifi netwerk van de luchthaven en vermaak je zelf met deze filmpjes.

Powernappen in Hotel Yotel

Doordat je zo vroeg op moest ben je eigenlijk nog totaal niet wakker en kun je best een powernap gebruiken. Bij Hotel Yotel huur je geen kamer voor een hele nacht, maar slechts voor een paar uur. De tijd vliegt voorbij als je slaapt, let er wel op dat je de wekker hard genoeg zet. Hotel Yotel is gevestigd op de tweede verdieping aan het begin van de D-pier.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/vliegen-kind-check-regels/”]

wat doen Schiphol

Beeld: Tjep.com

Shop till you drop

Schiphol is bijna een stad op zich en heeft daarom ook een enorm winkelgebied. Voor de douane kun je terecht op Schiphol Plaza. Eenmaal achter de paspoortcontrole kun je in verschillende winkels de laatste benodigdheden voor je vakantie kopen. Alle winkels hier zijn vanaf anderhalf uur tot een uur voor vertrek van de eerste vlucht geopend. Ze sluiten een halfuur voor vertrek van de laatste vlucht. Alle tijd dus!

Schiphol achter de schermen

Ben je iemand die overal het jouwe van wilt weten en heb je een lichte fascinatie voor vliegen en wat daarbij komt kijken? Dan is het helemaal geen gek idee om tijdens het wachten een tour achter de schermen te maken. De ‘Schiphol Behind the Scenes’ tour geeft wachtenden de kans om de hangars, de sneeuwvloot en de brandweer eens van dichtbij te zien. De tickets voor deze tour zijn verkrijgbaar vanaf €7,50. Natuurlijk ook erg leuk als er kinderen onder de wachtenden zijn.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/11-tips-en-tricks-voor-vliegen-met-handbagage/”]

wat doen schiphol

Beeld: Schiphol.nl

Chillen in het Airport Park

Uitgerust en fit op vakantie? Hobbel dan naar Airport Park en droom al relaxend op een loungestoel weg over je vakantiebestemming. De vrolijke vlinderprojecties op de muren, in combinatie met het geluid van kwetterende vogels nemen je mee naar een zonnige dag in het Vondelpark. Nog even flink zweten? Jump dan op één van de hometrainers die zowel jou als je mobiele telefoon helemaal opladen voor de reis. Wil je na de douane nog even naar buiten, dan moet je ook in het Airport Park zijn: het groene buitenterras nodigt uit tot een laatste teug Hollandsche lucht, voor je het vliegtuig instapt. Toegang tot het Airport Park is helemaal gratis en het park is de hele dag open.

Rijksmuseum schiphol

Beeld: Lensvelt.nl

Snuffelen aan cultuur bij Rijksmuseum Schiphol

Raar maar waar: Schiphol heeft een heuse dependance van het Rijksmuseum in huis, gevestigd tussen Pier E en F. Deze is dagelijks tussen 07:00 en 20:00 open. Helemaal gratis. Je ziet er een permanente tentoonstelling van tien werken van Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw. Geinig!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/ontspannen-in-het-vliegtuig/”]

Mmmmmmassage

Last van vliegangst? Dan is het een goed idee om een massage te nemen op Schiphol. Zo worden je gespannen spieren los gemaakt, wat je helpt te ontspannen.  Je kunt kiezen voor een goedkope en makkelijke massage: de Massage-O-Matic, een computergestuurde shiatsu massagestoel voorzien van beeldscherm met ontspannende beelden en muziek. Voor een paar euro kun je je dan acht minuten laten masseren. De stoelen zijn 24 uur per dag beschikbaar. Maar wil je liever een échte massage? Dat kan ook! Bij Back to Life kun je kiezen voor een massage van 10 of 20 minuten. Je kunt hierbij gewoon je kleding aanhouden. Hier betaal je wel ongeveer drie keer zoveel als voor de massagestoel.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/voorbereiding/schiphol-is-vernieuwd-dit-is-er-anders/”]

Heb jij ook wel eens lang moeten wachten op Schiphol? Hoe heb jij je toen vermaakt? Laat het weten in een comment onder dit bericht!