De leukste pistes van Salzburger Sportwelt (Ski Amadé)

Redactie - 5 december 2017

De leukste pistes van Salzburger Sportwelt (Ski Amadé)

Redactie - 5 december 2017

[zcontent href=”https://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Vier jij wintersportvakantie in ‘het thuis’ vast één van ’s werelds beste skiërs – Marcel Hirscher? Mooi vooruitzicht! Het geliefde skigebied Salzburger Sportwelt bestaat uit acht dorpjes en kleinere gebieden. Maar éigenlijk, hoort Sportwelt ook bij het gigantische, 800-kilometer-skipiste-tellende Ski Amadé. Sterker nog: het is het kloppende hart ervan. Keuzestress? Geen paniek! Losgaan op de 230 kilometer piste van Salzburger Sportwelt doe je hier …

I staub eich ein 1 © Salzburger Sportwelt, Ikarus

Beeld: Salzburger Sportwelt.

Waar skiën in Salzburger Sportwelt als beginnen of gevorderde?

Goed om te weten: het grootste deelgebied van Sportwelt bestaat zelf ook weer uit verschillende deelgebiedjes die behoorlijk van elkaar verschillen. Dat kan heerlijk zijn, want zo lijkt het alsof je iedere keer een ander skigebied tot je beschikking hebt. Maar het is soms ook even puzzelen waar je de pistes vindt waar je zin in hebt. Zoover to the rescue! Een kleine samenvatting:

Beeld: toerismeverbond Flachau.

Vlakke en brede pistes (voor beginners)

De beste pistes voor beginnende skiërs en boarders of wintersporters die het rustig aan doen vind je in Flachau, Wagrain en Sankt Johann im Pongau. Walgrain wordt stiekem ook door de gevorderde skiërs weleens een ‘lui gebied’ genoemd omdat de rode pistes misschien ook wel door kunnen voor donkerblauw. Ook Flachauwinkl is ideaal voor beginners. Het meest kindvriendelijke deelgebied moet Filzmoos zijn. Ongetwijfeld.

De uitdagende pistes (voor gevorderden)

Die vind je in Altenmarkt-Zauchensee. Vooral in Zauchensee stijgt je adrenalineniveau direct. Richting Kleinarl kun je het weer met twee vingers in de neus doen, maar hier is het dikke pret voor freestyleskiërs of -boarders gezien het waanzinnige snowpark.

Volgens wintersportfanaat Bennie blijft het een topgebied voor de sportieve carver. Hij ziet elke piste in Salzburger Sportwelt als een racebaan. ‘Hoewel, er zijn ook wel pistes die je technisch uidagen. Maar supersteile buckelpistes of off-piste skiën moet je hier niet verwachten. Großarl en 4-Berge Skischaukel (ook Ski Amadé) zijn daar wel top voor.’

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/tips-korte-skivakantie-shortski/”]

Salzburger Sportwelt

Beeld: Salzburger Sportwelt.

De blauwe Swaigalm in Filzmoos (#5)

Piste 5 in Filzmoos is zo’n fijne blauwe piste die je samen met beginnende skiërs of kids aan het einde van de wintersportvakantie wilt kunnen skiën. Een échte familiepiste. Het uitzicht is prachtig en het is er nooit bomvol.

De rode piste 31 richting Wagrain

Rode piste 31 verbindt Flachau met Wagrain en is favoriet van velen. Het is er lekker rustig, hij ligt tussen de bomen én je kunt lekker lang doorskiën. De lift die je terug naar de top brengt, is ook nog eens razendsnel.

©Salzburger Sportwelt

Beeld: Salzburger Sportwelt.

De zwarte Fis-piste Zauchensee-Flachauwinkl

Steil en onrustig. Een ware ‘diretissima’. De klimmers onder ons weten wat dat betekent: een rechte lijn omhoog. De ideale piste voor daredevils. Is het toch iets teveel van het goede? De piste kruist de blauwe 9, dus je kunt altijd nog vluchten.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/met-je-auto-op-wintersport-zo-maak-je-m-wintersportproof/”]

Zwarte piste 10 vanaf de Tauernkar-top

Vanaf de Tauernkar-top ski je zo via piste 10 naar Zauchensee. Vijfentwintig meter breed, redelijk steil, maar wel met vlakkere stukken tussendoor. Voor geoefende skiërs een leuke uitdaging en zelfs misschien wel de lievelings van heel Sportwelt. Vanuit de stoeltjeslift die erboven zweeft kun je alvast goed koekeloeren of je de zwarte 10 aandurft of voor de blauwe variant gaat.

Trouwens, over Zauchensee gesproken. Met een tophotel als Magic Mountains Zauchenseehof of Alpenrose is je skivakantie pas echt compleet.

 

#tipvanZoover: Zoek je nog wat meer uitdaging en heb je toch een Ski Amadé-pas? Spring in de auto richting Hochkönig voor de Königstour. Een 32 kilometer lange aansluitende skitour over 5 bergtoppen en 6.700 hoogtemeters. Het is de langste – en de mooiste – skironde in de Alpen. Bekijk zeker ook bovenstaande video, dan wil je direct de latten onder klikken.

Heb jij nog pistetips voor dit topskigebied? Laat ze achter in een reactie of schrijf een review.