Dit zijn de leukste activiteiten op Samos

Redactie - 25 september 2019

Dit zijn de leukste activiteiten op Samos

Redactie - 25 september 2019

Ga je op zonvakantie naar Samos en wil je niet alleen maar aan het strand liggen? Gelijk heb je, want er valt genoeg te beleven op dit Griekse eiland. Tijdens mijn verblijf op Samos liet ik mijn luie ligbedje links liggen voor deze toffe activiteiten.

paardrijden Samos

Paardrijden

Het eiland als een echte cowboy of cowgirl te paard ontdekken? Het kan op Samos! Ik stapte bij Panouris Ranch op een edele viervoeter voor een schitterend ritje door de bossen. De verkoelende route in de schaduw van de bomen duurde ongeveer een uurtje, maar er zijn ook langere tochten mogelijk. Er is zelfs een route naar het strand, waar je met paard en al een verfrissende duik in zee kan nemen. Zwemmen met een paard, hoe gaaf is dat!?

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/roadtrip-samos/”]

Yoga Samos

Yoga

Helemaal zen worden tijdens je vakantie op Samos? Begin de dag goed met een zonnegroet! Van mei tot en met september kun je bij Kerveli Village hotel yogalessen volgen met spectaculair uitzicht op zee. De Neerwaartse hond wordt ineens een stuk makkelijker met op de achtergrond het ruisen van de zee. De rest van de dag voel jij je helemaal in balans op je ligbedje aan de mooie baai van Kerveli. De yogalessen zijn geschikt voor elk niveau (dus ook voor yoga newbies zoals ik) en worden gegeven door een ervaren yogadocente.

Ook overnachten bij Kerveli Village Hotel? Puik plan! De review van familie Van Endert zegt genoeg. Zij noemen hun verblijf zelfs een onbeschrijfelijke ervaring: ‘Prachtige ligging en uitzicht. Van Massatoerismetoestanden is totaal geen sprake. Rust, gemoedelijkheid en natuur zijn de sleutelwoorden. We waanden ons in het paradijs. Het personeel is enorm gedreven, vriendelijk en behulpzaam. Het is een familiehotel en de eigenaars zijn goedhartige mensen. Het eten is erg gevarieerd en van eigen groentenkweek. Allemaal eerlijke producten. Ontbijt veel keuze.’

Duiken Samos

Snorkelen of duiken

Zin om de onderwaterwereld van Samos te ontdekken? Dit hotel beschikt ook over een duikcentrum, dus je kunt na je yogales meteen de zee in voor bijvoorbeeld een introductieduik. Kerveli Dive Center biedt verschillende duikexcursies voor zowel ervaren als onervaren duikers. Ga je net als ik liever snorkelen? Dat kan ook! Stap dan aan boord van een snelle RIB-boot voor een relaxed snorkeltripje. De kapitein zet meteen koers naar het eilandje Kasonisi, waar de zee blauwer dan blauw is. Even verderop kun je zelfs snorkelen in een grot. Bijzonder!

Kookworkshop Samos

Een kookworkshop

De geheimen van de Griekse keuken leren? Boek een kookworkshop bij AAA restaurant in Agios Konstantinos. Chefkok Pantelis leert je in de keuken van deze populaire taverne de fijne kneepjes van het vak. Hij maakt authentieke gerechten met een moderne twist. Na deze lekkere (want tijdens het koken moet er natuurlijk ook volop geproefd worden) en leerzame kookles zet jij thuis in een handomdraai de lekkerste moussaka op tafel. Alleen lunchen of dineren in dit restaurant kan natuurlijk ook: het eten is verrukkelijk!

Hiken Samos

Hiken

Oké, stiekem heb ik deze kronkelende weg zelf gewoon met de auto afgelegd, maar het schijnt een heel mooie wandelroute te zijn. Vanuit het dorpje Agios Konstantinos loop je zo het groene achterland in. Dwars door het Dal van de Nachtegalen wandel je naar het schilderachtige bergdorpje Manolates. Een betoverende route door een sprookjesachtig bos. Liever iets meer uitdaging? Hike dan naar de top van de Kerkis berg, het hoogste punt van het eiland.

Samos is sowieso een paradijs voor wandelliefhebbers. Het groene eiland telt namelijk meer dan 250 kilometer aan wandelpaden. Vergeet je wandelschoenen dus niet in je koffer te stoppen.

Ook zo enthousiast over Samos of wil je dit mooie eiland gaan ontdekken? Lees hier alles over een te gekke roadtrip!