De leukste gezinsuitjes in de lente

Redactie - 22 maart 2018

De leukste gezinsuitjes in de lente

Redactie - 22 maart 2018

Lente is zo’n seizoen waarin het enorm borrelt om er weer lekker opuit te trekken. Nederland staat bol van de activiteiten deze lente, dus pak je agenda en plan alvast wat leuke dagen weg. Veel plezier!

De mooie Thorbeckegracht in Zwolle.

Bloemetjes plukken bij pluktuin

Vanaf 1 maart t/m eind oktober kun je weer je bloemenhart ophalen in de pluktuin van Theetuin Stadsland in Zwolle. Hier kun je zelf een boeket plukken van gifvrije, duurzaam geteelde bloemen. Ze hebben onder andere narcissen, tulpen, dahlia’s, aster en chrysanten. Je krijgt er gratis een lekker kopje thee bij. Ideaal dus, voor een gezellig vriendinnendagje! De entree is gratis en je betaalt € 7,50 voor een boeketje van twintig stelen. De pluktuin ligt vlak bij Zwolle, een gezellige stad waar van alles te doen is. Drink bijvoorbeeld een kopje koffie op deze bijzonder plek. Ga dineren in De Librije (wel even sparen en héél ver van tevoren boeken) en slapen op grote hoogte doe je in het bijzondere hotel Koperen Hoogte. Ook reviewer Ray verbleef hier: ‘Wat een fijn hotel, met vriendelijk personeel. Aan luxe ontbrak het ons niet: een jacuzzi, stoomdouche, een stereo-installatie en een heerlijk bed. Het ontbijt was lekker vers en er was veel keuze.’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/nederland-5x-dagje-vriendinnnen/”]

Paaskermis Deventer

We blijven voor het volgende uitje nog even in Overijssel. In Deventer is er ieder jaar paaskermis, een superleuk uitje met de kids. Vanaf 23 maart t/m 2 april vind je op terrein de Platvoet allerlei attracties: van grijpkranen tot de Crazy Shake. Op de kermis lopen allerlei kinderhelden rond, dus dat wordt gegarandeerd een succes! Zijn jullie toch in de buurt, ga dan ook zeker naar Deventer. Vlak bij Deventer vind je tal van andere leuke plekken om te bezoeken met kids, zoals kinderboerderij Dontertman in Holten en natuurlijk good old Apenheul. Slaap na jullie gezellige dagje in een dito hotel, bijvoorbeeld in Hotel de Vischpoorte.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/kom-geitjes-knuffelen/”]

Wandelen op blote voeten: Blotevoetenpark

Neem vooral je wandelschoenen níet mee voor dit dagje uit, want de dresscode is shoeless. Het Blotenvoetenpark vind je in het Limburgse Brunssum. Je kunt hier op je blote voeten verschillende uitdagende wandelroutes afleggen, voorzien van hindernissen en speciale voetenspelletjes. De kans is groot dat je onderweg een heus modderbad tegenkomt. Ook kun je een lekkere voetmassage nemen, die gegeven wordt met natuurlijke ingrediënten zoals boomschors, kiezels en gras. Kom na afloop lekker bij in het koffiehuis. Dan ben je na dit dagje een paar verzorgde pootjes en een prachtige herinnering rijker!

Wil je deze heerlijke dag afsluiten in de tent? Bekijk hier ons handige overzicht van alle campings in Limburg!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/leuke-lente-uitjes/”]

Geiten knuffelen in Brabant

Zeg nou zelf: geitjes knuffelen is niet alleen leuk voor kinderen, stiekem is het voor jullie ook geweldig. Op geitenboerderij ’t Geitenboerke in het Brabantse Oerle kun je deze witte, zachte en lieve diertjes de hele dag naar hartenlust knuffelen. Ze hebben hier maar liefst 600 witte melkgeiten die elke dag worden gemolken. Natuurlijk kun je hier ook melk, kaas en andere geitenproducten kopen. Voor slechts €1,50 entree hebben jullie een heerlijke, knuffelige dag.

Picknicken in de kasteeltuin

De lente een beetje inluiden in stijl, dat doe je bijvoorbeeld bij het Kasteel van Rhoon, in de gelijknamige plaats Rhoon. Laat je lekker verwennen in het kasteel, waar je een lunch, borrel of high tea kunt boeken. Niet alleen het kasteel zelf met al z’n mooie zalen, ook de enorme kasteeltuin eromheen is een wandeling waard! Rhoon ligt vlak bij Rotterdam, dus wil je nog iets anders doen die dag – bezoek dan diergaarde Blijdorp. Een ander kasteel, wat meer centraal in Nederland, is Kasteel de Haar in Haarzuilens (Utrecht). Bij binnenkomst krijg je een video te zien over de historie van het kasteel, je kunt hier ook een rondleiding nemen. En in de zomer is de tuin adembenemend mooi. Je kunt een drankje doen in Het Koetshuys, in de kasteeltuin. Slapen doe je natuurlijk in Utrecht, op steenworp afstand. Bijvoorbeeld in deze gezellige B&B.

Ook wel zin in zo’n lente-uitje? Vind, zoek en boek snel een fijn hotel op Zoover!