Lapland safari’s: actieve excursies die je moét ervaren

Redactie - 31 oktober 2017

Lapland safari’s: actieve excursies die je moét ervaren

Redactie - 31 oktober 2017

[zcontent href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Wie zegt dat je voor een safari het vliegtuig naar Afrika moet pakken? Dichter bij huis zijn er ook fantastische excursies te boeken waar je nog lang van nageniet. Ga op safari in Lapland: spot het noorderlicht, maak vriendjes met husky’s en voel de adrenaline op een sneeuwscooter. Dit moét je ervaren!

Lapland safari's en excursies - rendierensafari

Rendieren-safari in de witte wildernis

Wil je rendieren meemaken in al hun glorie? Een rendierensafari it is. Zo’n slee met deze prachtige dieren ervoor is niet alleen weggelegd voor de Kerstman. Geniet in stijl van het prachtige Lapland terwijl rendieren je voorttrekken. Cruise door de poedersneeuw, verbaas je over de fantastische witte wildernis en dompel je onder in de Sami-cultuur. Ook leuk: stop onderweg om te ijsvissen.

Noorderlicht-safari by night

Als je in Lapland vakantie viert, hoop je natuurlijk dat je het Noorderlicht mag aanschouwen. Koud? Check! Is het een zonnige dag geweest? Check! Zie je de sterren? Check! De perfecte omstandigheden om op Noorderlicht-safari te gaan. Deze safari’s worden zowel op de sneeuwscooter als met een rendierslee aangeboden. Samen met een gids ga je op zoek naar dé perfecte plek om je te laten verrassen door ‘de groene dame’. Zo kun je vanuit je Bungalow PAN Village Oulanka in Salla vertrekken, maar kun je ook op de sneeuwmobiel stappen in Rovaniemi.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/meest-knusse-winterlodges/”]

Lapland safari's en excursies - sneeuwscooter

Door winter wonderland sjezen met de sneeuwscooter-safari

Sneeuwscooteren moét. De ijzige koud, de adembenemende natuur en een flinke dosis adrenaline zijn de perfecte ingrediënten voor een geluksgevoel. Luister goed naar de instructies en zorg dat je je rijbewijs meebrengt. Voel de wind in je haren en de kou in je gezicht, maar je hart is zo enthousiast dat het bijna uit je borstkas springt. Sjees door besneeuwde landschappen en over sneeuwscooterwegen. Als je geluk hebt met een ondergaande zon op de achtergrond.

Lapland safari's en excursies - Huskytocht

Op safari met husky’s

Bij de huskyfarm wachten de blije honden je al op. Wat hebben ze er zin in! Na een korte uitleg ga je de slee op. Samen. Eentje stuurt, de ander voorin. Sturen is niet zo eenvoudig, maar de honden weten de weg. Wat gaan ze hard! Zelfs in de diepe sneeuw. Geniet van deze prachtige viervoeters, de natuur én de stilte. Natuurlijk moet er achteraf wel geknuffeld worden met de diertjes. Superleuk: combineer met een nachtje in een ijshotel, zoals het sneeuwkasteel in Kemi.

Ook reviewer Melle vierde met zijn vriendin vakantie in Lapland. Hij ging twee keer op safari. ‘Een husky farm met zelf slee besturen en een sneeuwscooter-safari. Zelden zoiets moois gedaan!’

Lapland safari's en excursies - Santa Claus Village

Beter nog dan kerst: de Kerstman-safari

Mag het van jou elke dag van het jaar kerst zijn? Kies de Kerstman-safari. Een dag vol toffe dingen, beter nog dan kerst! Je start met een ritje op de sneeuwscooter en een bezoek aan de rendierfarm. Rijd met een rendier en steek de poolcirkel over. Natuurlijk bezoek je ook het huis van de Kerstman in Rovaniemi. Als hij thuis is mag je misschien wel op schoot. Tip: stuur vooral een leuke kaart naar het thuisfront vanuit Santa Claus’ Village.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/mooiste-ijshotels-ter-wereld/”]

Lapland safari's en excursies - sneeuwschoenen

Op safari met sneeuwschoenen of cross country ski’s

Rust! Alleen jij en de krakende sneeuw onder je voeten. Met zo’n safari kom je op de meest geweldige plaatsen. Voor de avonturiers is een tocht dwars door de wildernis met een kompas een aanrader. Er is gelukkig wel een gids mee wiens spoor je kunt volgen. Uiteraard heb je na deze inspanning wel een lekkere maaltijd bij het vuur verdiend!

Ben jij een van de lucky ones die eerder op safari ging in Lapland? We lezen je avonturen graag in een review.