Tips voor een bijzondere vakantie op Lanzarote

Redactie - 2 december 2017

Tips voor een bijzondere vakantie op Lanzarote

Redactie - 2 december 2017

De Canarische eilanden zijn één van de weinigen plekken in Europa, waar de temperatuur het hele jaar door strand-waardig is. Dit maakt dit archipel in de Atlantische Oceaan tot een geliefde bestemming. Een vakantie op Lanzarote is favoriet en dat verbaast ons niets. Lees snel verder en ontdek zes dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over dit eiland…

Beeld: travelsupermarket.com

1. Hier is een museum onder water

De Britse kunstenaar Jason Taylor opende in 2016 ‘de deuren’ van Museo Atlántico: een beeldenmuseum onder water! Bij de opening kon je op zo’n twaalf meter diepte maar liefst 35 sculpturen op de zeebodem bewonderen. De bedoeling is dat dit (ooit) uitgebreid wordt tot zo’n 300 beelden. Het water is hier meestal zo helder, dat de beelden niet alleen goed te zien zijn voor duikers en snorkelaars, maar ook voor de ‘gewone’ mens: vanaf een bootje of zwemmend.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/drie-redenen-voor-een-vakantie-op-lanzarote/”]

Beeld: retiredandtravelling.com

2. Overal is kunst

We blijven nog even in de kunsthoek. Want local artist Cesar Manrique was de grondlegger en inspirator van verschillende grappige kunst op het eiland. Zo vind je bij rotondes de ‘Wind Toys’: beelden die bewegen als het waait. In zijn navolging maakten ook anderen er een kunstige boel van. Paco Curbelo bijvoorbeeld, zijn enorme kamelenfamilie kun je bewonderen op de hoofdweg van Arrecife naar Playa Blanca. Ook maakte hij sculpturen van zeilboten, die je – uiteraard – vindt in de haven Puerto Calero. Een fijne plek om al deze kunst op je in te laten werken is Hotel Princesa Yaiza, dat van de familie Dilbeek een dikke 10 krijgt:

We kunnen echt geen negatieve punten meegeven. Is de tweede keer dat we naar dit hotel gaan en weer was alles perfect in orde. Lekker eten, goede service en onthaal in eigen taal, geen noodzaak maar wel een leuke verrassing. Voor ons het beste hotel van Lanzarote!’

Beeld: travelsupermarket.com

3. Lanzarote produceert wijn!

Je verwacht het niet, maar door de ligging en het weer is de streek La Geria in Lanzarote bij uitstek geschikt voor het verbouwen van wijn. Het maanachtige landschap op dit stukje aarde midden in de zee doet namelijk anders vermoeden. Maar juist dankzij de vulkanische aarde smaakt de wijn erg bijzonder. Wij raden de moscatel aan. Er zijn tours genoeg, die je kunt boeken bij bodega La Geria. Proost!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/canarische-eilanden-welk-eiland-past-bij-jou/”]

Beeld: rubicon.lanzarote3.com

4. Je vindt hier vulkanische grotten

Denk je voor een zooitje groene grotten te komen (de naam ‘cueva de los verdes’ zorgt er namelijk wel voor dat je dit denkt), dan word je teleurgesteld. Wat je echter wél vindt, is een prachtig grottenstelsel met een lavatunnel. De grotten werden vroeger gebruikt om te schuilen tegen piraten en andere vijanden. Maar gelukkig mag je er tegenwoordig vooral kijken voor je plezier. In de grotten is een natuurlijke concerthal gebouwd, met een ongekende akoestiek. Even de stembandjes trainen dus, als je er toch bent! Rijd onderweg even langs het leuke plaatsje Puerto del Carmen, waar je ook prinsheerlijk kunt overnachten. Zoals in een heerlijke appartement in Barcarola Club.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/5-x-waarom-herfst-op-canarische-eilanden-zit/”]

Beeld: travelsupermarket.com

5. Er is een prachtige markt

Aan de prachtige Costa Teguise, vind je La Villa de Teguise met een mooie mix van locals en toeristen. De bekende hippiemarkt in Ibiza is wel te vergelijken met die van Lanzarote. Van maandag tot en met zaterdag kun je je hier te buiten gaan aan allerlei koopjes. Van kleding en verzorgingsproducten tot armbandjes. Ben je niet zo’n shopper? Dan is ook dit een goede spot voor jou. Om de markt heen vind je namelijk prachtige kerken, pleinen, waterpartijen en ander moois. Veel plezier!

Hongerig geworden naar zo’n fijne winterzon? Check snel Zoover voor heerlijke hotels en tips!