Lanzarote bestaat zéker niet enkel uit strandjes. Wij hadden dan ook moeite om een top 10 samen te stellen, aangezien dit adembenemende Canarische eiland barst van geweldige to do’s. Vertrek jij binnenkort naar Lanzarote? Zorg er dan voor dan je een paar van onze tips afvinkt!

Beeld: canarytrekking.com

1: Beklim Volcàn del Cuervo

Dankzij het wandelpad is het makkelijk om deze vulkaan, vlakbij de plaats La Asomada, te beklimmen. Het is even bikkelen, maar dan heb je ook wat. Eenmaal boven geniet je van een adembenemend uitzicht. Onze tip: neem een lekker lunchpakketje en wat te drinken mee, dan kun je op de top een picknick houden. En psst, er wordt in de wandelgangen geroepen dat Volcàn del Cuervo je geest zou zuiveren. Dus mócht deze niet zuiver zijn, dan heb je stiekem nog een reden om deze te beklimmen. Wij zeggen niets.

Beeld: commons.wikimedia.org

2: Bezoek Nationaal Park Timanfaya

Lanzarote is een vulkanisch eiland, wat je goed kunt merken aan de zwarte stranden. Maar dit wordt ook duidelijk tijdens een bezoekje aan Parque Nacional de Timanfaya, waar de montañas del fuego (letterlijk: bergen van vuur) zorgen voor een maanachtig landschap. Wil je naar dit gebied om onder andere geisers te bewonderen, dan kan dat per bus, dromedaris of te voet, met een gids.

Beeld: allcanaryislands.com

3: Ga een dagje bakken op Playa Papagayo

De mooiste stranden van Lanzarote liggen tussen Playa Blanca en El Papagayo, in het zuidelijkste puntje van het eiland. De strandjes zijn niet helemaal bereikbaar met de auto, en dat is misschien maar goed ook. Want wie een beetje moeite wil doen en een stukje lopen, belandt uiteindelijk bij deze prachtige baaien, liggend tussen een enorme rotsformatie. Heb je geen zin om na een heerlijke stranddag nog een eind te rijden, dan komt het wel heel goed uit dat jij bijvoorbeeld een kamer hebt in Hotel The Mirdador Papagayo. Bezoeker Rogier Vanderwaeren zegt hierover:

‘De Mirador Papagayo gelegen aan de gelijknamige zandstranden nabij Playa Blanca (Lanzarote), is een zeer comfortabel appartement-hotel met alle mogelijk modern comfort, dit geldt in het bijzonder voor de familie-suite die wij betrokken. Ook de gemeenschappelijke delen zijn hun 4 sterren meer dan waard.’

 

Beeld: wikimedia.org

4: Verwonder je in las cavas verdes

De naam van Las cavas verdes (de groene grotten) heeft niets te maken met enige groene kleur. Deze bizar mooie grotten zijn vulkanisch, en zo’n vierduizend jaar geleden ontstaan. Je moet vaak bukken als je hier loopt, want er is veel diepteverschil. Overal zie je lavagesteente in allerlei kleuren en vormen. Super mooi! Er is zelfs een auditorium aanwezig, dat 45 meter onder het grondoppervlak ligt. Hier zal de gids je laten genieten van prachtige geluidseffecten. Zeer een bezoekje waard dus!

Beeld: abbytraveler.com

5: Naar de haaien in Lanzarote Aquarium

Aan de costa tequise zit het aquarium van Lanzarote. Erg leuk om heen te gaan met je kids. Al is het maar om de waaghalzen die zwemmen met haaien te bekijken. Dat behoort hier namelijk tot de opties. Ook kun je duiken met haaien. Mocht je dit niet zo’n goed plan vinden, dan kun je hier natuurlijk legio andere vissen bekijken. Wil je ergens anders duiken, maar dan met roggen? Ga dan langs Manta Dive Centre. Have fun!

Beeld: wikipedia.com

6: Ga naar uitkijkpunt Mirador del río

Mirador del Río wordt gezien als mooiste uitkijkpunt van Lanzarote. Het is dan ook erg bijzonder: het 475 meter hoge uitkijkplatform is gecreëerd op een klif van de Famara bergketen. Zoals je op de foto kunt zien, ligt dit platform eigenlijk tussen de rotsen. Peñas del Chache, het hoogste punt van dit eiland, telt ruim 600 meter en ligt vlakbij. Neem je fototoestel dus maar mee!

Beeld: excursioneslanzarote.com

7. Dagje waterpret

Aan de oostkust van het eiland ligt Aquapark Costa Teguise met veel verschillende glijbanen en andere attracties. Mocht je dit op een gegeven moment hebben gezien, dan kun je hier ook paintballen en karten. Oftwel: een dagje entertainment. Na al dat geglij kunnen jullie heerlijk het bed in rollen, bijvoorbeeld in Hotel HD Beach Resort.

Beeld: google.com

8. El lago verde

Dit groene meer ligt aan de voet van vulkaan El Golfo, niet ver van de wilde kust van Los Hervideros en is op z’n zachtst gezegd een opmerkelijk verschijnsel. Aan het zwarte strand is namelijk een groene lagune in een halve cirkel. De opvallende groene kleur wordt veroorzaakt door micro-organismen zoals algen en vulkanische mineralen. Ben je daar in de buurt, bijvoorbeeld omdat je slaapt in Los Hervideros, rijd dan zeker even naar dit meertje.

Beeld: travellanzarote.com

9. Bezoek fundación César Manrique

Kunstliefhebbers zullen zich de kans niet laten ontnemen om kunst van lokale kunstenaar César Manrique te zien. Maar eigenlijk gaat dit vanzelf: overal op het eiland vind je zijn werk. Bezoek ook de César Manrique Foundation, deze gallerie ligt bij het huis waar hij woonde. Het huis zelf is een prachtig witte constructie, en is al een bezoekje waard. Wil je extra lang in deze magische omgeving blijven, slaap dan in Hotel Teiga Casa, dat in Tahiche ligt – net als deze bezienswaardigheid.

Beeld: wikipedia.com

10. Jameos del agua

Deze ‘attractie’ – Jameos del agua – is een zes kilometer lang ondergronds meer in het noorden van het eiland. Daar is ‘ie weer: César Manrique. Hij heeft met de hulp van mede-architecten Luis Morales en Jesus Soto, dit meer verrijkt met zit-gedeeltes, een vulkaanmuseum en een kunstmatige lagune in de open lucht. De sfeer die hier hangt, is bijna heilig te noemen. Dit is één van de mooiste dingen die je op het eiland vindt, en je écht niet mag missen.

Niets missen van Lanzarote? Boek snel een kamer op Zoover!

Uitgelichte berichten

Lees ook

Redactie

Redacteur

8 december - 2017

Lees ook

Reacties