La Maddalena: tips voor een weekje zon in Sardinië

Redactie - 22 april 2018

La Maddalena: tips voor een weekje zon in Sardinië

Redactie - 22 april 2018

Staat een zonvakantie met de mooiste stranden en minstens zo fotogenieke natuur op jouw verlanglijstje? Bingo! De La Maddalena archipel – zeven hoofdeilanden en 55 onbewoonde paradijsjes – is de Italiaanse hemel op aarde voor de zonliefhebber. De mooiste stranden van Sardinië hier zijn ook zeker een must see. Dit zijn onze tips voor een vakantie op het eiland.

Hoe kom je op de eilanden van La Maddalena?

Vlieg op Olbia Costa Smeralda, huur een auto en ga op zoek naar je vakantieverblijf in Palau (recht voor de La Maddalena archipel op Sardinië). Bijvoorbeeld Appartement Palau Green Village of Hotel Cala di Lepre. Dump je bagage en spring direct in het supermooie, heldere Sardijnse zeewater. Dat belooft veel goeds! Pak de volgende dag de veerboot vanuit Palau naar La Maddalena.

Wat doen op La Maddalena?

La Maddalena staat bekend om de prachtige zee met fantastische stranden. Je kunt dus niet huiswaarts keren zonder de mooiste stranden van Europa gezien te hebben. Favoriet zijn: Bassa Trinità, Punta Tegge, Testa del Polpo, Cala Lunga di Porto Massimo, Spalmatore, Cala Francese en Spiaggia Rosa. Eén bijzonder strand – ten noordwesten van de archipel, op het eiland Budelli – mag je echt niet missen. Pink Beach. Je kunt wel raden waarom het zo heet. Dat moet je zien!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/strandvakantie-op-sardinie-5-onontdekte-baaien/”]

Slenter door het oude centrum

Heerlijk om op je eerste dag te doen: wandelen door het oudste gedeelte van de archipel. Slenter door het centrum via Garibaldi, de Piazza Umberto I en via XX Settembre. Zorg ook dat je de vismarkt, jachthaven en het stadhuis een bezoekje brengt.

Op excursie met Parco nazionale della Maddalena

De hele archipel wordt beschermd door het gelijknamige nationale park. Elke dag organiseert het park verschillende excursies, zowel te voet als per boot. Maar er zijn ook genoeg andere partijen die excursies organiseren.

Camera’s of smartphones zijn een must om de ongelooflijk mooie zee te fotograferen die je zeker aan je vrienden wilt laten zien. De meest populaire bootexcursies nemen je – afhankelijk van de wind – mee naar Cala Corsara o Cala Soraia in Spargi, Porto della Madonna, een natuurlijk zwembad bij de wateren van Razzoli, de Santa Maria e Budelli stranden en Spiaggia del Cavaliere in Budelli via het beroemde en beschermde roze strand. Een duik nemen is hier trouwens verboden om de natuur te beschermen. De meeste tours nemen je ten slotte ook nog mee langs Caprera (het Garibaldi-eiland) en de de prachtige Cala Coticcio, ook wel bekend als Tahiti Beach.

Waan je in de wereld van Garibaldi bij Compendio Garibaldino

Dit is een museum op het eiland Caprera. Het bestaat voornamelijk uit het huis waar de ‘Italiaanse held van de twee werelden’ leefde. Bekijk hier memorabilia en objecten van de vrijheidsstrijder.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/5x-agriturismo-op-sardinie/”]

 

Wat eten op de eilanden van La Maddalena?

Trakteer jezelf ’s tijdens deze vakantie op verse vis, een koud lokaal wit wijntje en een typisch Sardijns dessert: Seadas. Wat je dan krijgt? Sardijnse gefrituurde ravioli, gevuld met jonge schapenkaas en overgoten met honing. Smullen! Italiaans fastfood is ook altijd een goed idee. Smakelijk én goedkoop!

In de zomer zijn er op een aantal stranden ook café-bars te vinden, maar een goede Italiaanse picknick is minstens zo leuk. Haal een pizza af of plunder een supermarkt (tegenover de veerboten vind je er eentje) voor lekkere hapjes en smakelijke, lokale wijnen.

Ben jij een van de geluksvogels die al eens vakantie vierde op de eilanden van La Maddalena? Laat je tips achter in een reactie of schrijf een review.