Funtana: een klein authentiek plaatsje in het mooie Kroatië. Met een prachtige kustlijn en waanzinnige natuur. Wat je er allemaal kunt doen? Wij zochten het voor je uit!

funtana kroatie

Beeld: www.directkroatie.nl

Idyllisch Funtana

Funtana is een dorp met twee gezichten. Aan de ene kant bestaat de omgeving uit een natuurrijk landschap met wijngaarden, olijfbomen, dennen en eikenbossen. Aan de andere kant kijk je uit over de prachtige zee met helder water en beschutte baaien.

Vroeger leefden de locals vooral van visserij en landbouw en het plaatsje heeft nog steeds de uitstraling van een authentiek vissersdorpje. Tegenwoordig barst het in Funtana van de restaurants en cafés. Misschien wel de meeste per vierkante meter in heel Istrië! De iets meer dan duizend inwoners zijn super gastvrij. Niet voor niks staat bij binnenkomst een bord met ‘Funtana op de bron van vriendschap’.

Een tip van GvR1975: ‘Loop even naar het uitkijkpunt op de heuvel voor mooi overzicht met zonsondergang!

Kroatie kust funtana

Vier de zomer in Funtana

In de zomermaanden transformeert Funtana tot een plek vol kunst en cultuur. In het plaatsje worden talloze voorstellingen gehouden, waarvan je er veel gratis kunt bezoeken. Doe mee met een workshop schilderen en ga naar een concert van klassieke muziek in de St. Bernard Kerk. Nog meer cultuur snuiven? Breng zeker een bezoek aan het Beeldenpark van de beroemde Kroatische beeldhouwer Dušan Džamonja (vlak bij Funtana).

Bij een zonvakantie hoort natuurlijk een dagje aan zee. De kustlijn in Funtana is misschien wat anders dan dat je gewend bent. Neem zeker je waterschoenen  mee! De stranden bij Funtana bestaan uit rotsen, betonplateaus en kiezelstranden.

Uitstapjes vanuit Funtana

  • Tip voor de kids: Ga naar Dinopark Funtana! Met bewegende (bijna echte) dinosauriërs, een klein pretpark en een kinderboerderij. De allerkleinsten kunnen rondrijden op de pony’s. Of een ritje maken in de treintjes, achtbaan of het reuzenrad. Zit het weer even tegen? Bezoek de circusvoorstelling met professionele acrobaten.
  • Een trip naar Porec mag tijdens je vakantie in Istrië zeker niet ontbreken. Deze prachtige stad ligt op slechts zeven kilometer van Funtana. Bezoek de oude stad, een groot cultureel monument. En bewonder de Venetiaanse gotische paleizen op het plein Marafor.
  • Als je dan toch een kleine roadtrip maakt, ga dan ook zeker even naar Vrsrar. Pascale schrijft: ‘Een dorp met prima parkeermogelijkheden, een leuke haven en heel veel restaurantjes. Neem de moeite om naar boven te lopen en je hebt hele leuke barretjes!

Overnachten in Funtana

Zin gekregen in een vakantie naar Funtana? Jullie tippen deze top accommodaties:

Hotel Maistra Resort Funtana. José schrijft in haar review: ‘Ook dit jaar weer een fijne tijd gehad op deze fantastische plek. Het eten was weer super, net als de service van het personeel. Een dikke pluim!

Camping Puntica. Volgens de familie Stegeman ‘Een hele mooie camping! We stonden vlak aan het water. Prachtige grot om te bekijken in de buurt, mooi weer, goede WiFi, toiletten hele dag door onderhouden, vriendelijk personeel!

Ben jij wel eens in Funtana geweest? Deel je tips in een review en inspireer andere vakantiegangers!

Stem op jouw favoriete reisorganisatie en maak kans op een boodschappenpakket t.w.v. €2.000! stem nu button

Uitgelichte berichten

Fleur

Redacteur

24 juni - 2018

Reacties