Kreta met kinderen: dit zijn de leukste dingen om te doen

Lise - 20 februari 2024

Kreta met kinderen: dit zijn de leukste dingen om te doen

Lise - 20 februari 2024

Gezellig met het hele gezin op vakantie naar Kreta? Met deze tips gaan jullie een heerlijke vakantie tegemoet. Maak zandkastelen op een van de kindvriendelijke stranden of ga voor waterpret in een van de waterparken. Op Kreta valt er genoeg te beleven voor het hele gezin: je hoeft je geen moment te vervelen! Lees mee en ontdek de leukste dingen om te doen op Kreta met kinderen.

Non-stop waterpret

Echte waterratten halen op Kreta hun hartje op. Een vakantie naar Kreta met kinderen is dan ook niet compleet zonder een dagje naar een waterpark te gaan. Bij Chersonissos en Chania vind je drie spetterende waterparken! Watercity staat bekend als het meest wilde waterpark van heel Europa met maar liefst 26 glijbanen. Kinderen zullen het er fantastisch vinden en zich urenlang vermaken.

Aqua Splash ligt in de bergen bij Chersonissos en is iets kleiner dan Watercity. Met 20 glijbanen heb je daar nog altijd genoeg te beleven om een dag goed te kunnen spetteren. In het Limnoupolis Water Park bij Chania kun je zelf goed kiezen voor wat voor soort glijbaan je wil gaan. Houd je niet zo van de extreme glijbanen? Dan vind je de Lazy River helemaal top. Als je juist een echte avonturier bent die op zoek is naar een adrenaline-kick, kun je het beste kiezen voor de Crazy River. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke waterattracties. Wie gaat het snelst van de glijbanen? 

kreta met kinderen

Kindvriendelijke stranden

Tijdens je in Kreta met de kinderen mogen stranddagjes natuurlijk niet ontbreken. Daar zit je op het eiland helemaal goed voor, want kindvriendelijke stranden zijn er genoeg. Bijna alle stranden aan de noordkust lopen langzaam af in zee, waardoor ze veilig kunnen pootjebaden. De stranden in het zuiden van het eiland zijn over het algemeen nog wat rustiger: ook niet verkeerd met kleine kinderen. Enkele top stranden liggen rondom Rethymnon. Hier vind je lange zandstranden waar jullie een heerlijke tijd tegemoet gaan. Ook rondom Chania vind je prachtige, kindvriendelijke stranden. De kids kunnen hun creatieve zandkastelen maken en vol trots aan je laten zien: lief! 

Tip: voor een dagtrip mag je het strand van Elafonisi niet missen. Dit strand heeft bijna een Caribische uitstraling en is ook een perfecte plek om te snorkelen. 

kreta met kinderen

Cultuur met de kids

Een kindervakantie naar Kreta mag niet voorbij zijn zonder dat jullie een dagje met elkaar de cultuur van het eiland hebben ontdekt. Op een niet al te warme dag is de hoofdstad Heraklion een leuke plaats om naartoe te gaan. Het oude stadscentrum bestaat uit sfeervolle, schaduwrijke steegjes en knusse pleintjes. Ideaal om een lekker ijsje te halen met de kids en rond te struinen. Op een paar kilometer ten zuiden van de stad kun je met de kinderen heerlijk ronddwalen door de enorme gangen van het Minoïsche paleis Knossos. Hier kunnen ze zich helemaal inleven en de rol van prins of prinses aannemen, wel voor even natuurlijk. 

Knossos - Kreta vakantie

Verder worden op Kreta ook veel potten gebakken. Neem daarom een kijkje in de pottenbakkerij Anopoli (Yiannis). Hier kun je in de kleine fabriek zien hoe deze oud-Griekse ambacht nog altijd wordt uitgevoerd. Je kunt ook zelf aan de slag en een eigen potje maken. De allerkleinste vakantiegangers mogen iets kleien: super leuk! Als het kunstwerk af is, gaat het de oven in en mag je het meenemen. Dat is pas een originele souvenir voor thuis! Dit mag je zeker niet overslaan tijdens je vakantie naar Kreta met kinderen.

Dierenwereld ontdekken

Op Kreta zijn er verschillende aquaria om naartoe te gaan samen met de kinderen. De grootste van het eiland Cretaquarium ligt net buiten Heraklion. De kids kijken hier hun ogen uit, want er zijn allemaal mooie dieren uit de lokale onderwaterwereld te spotten.

Vlakbij het aquarium ligt ook een dinosaurussenpark. De dinosaurussen maken geluiden en bewegen zelfs, alsof ze nog steeds echt bestaan! De kinderen leren ondertussen over de dinosaurussen door de interactieve displays en door leerzame spellen met elkaar te spelen. In de kids-area kan je zelf fossielen opgraven en lekker spelen met zand. Een leuke toevoeging aan de vakantie toch?

kreta met kinderen

Kindvriendelijke accommodaties

Tijdens je vakantie naar Kreta met kinderen wil je zeker weten een fijne kindvriendelijke accommodatie. Wij hebben onze favorieten op een rijtje gezet voor je!

Elounda Water Park Residence Hotel

''Reeds de 7de keer dat we er geweest zijn en nog altijd zeer tevreden. Mooi uitzicht. Goed eten. Vriendelijk personeel en eigenaars voor wie niks teveel is, ze staan altijd voor je klaar. Terug een onvergetelijke vakantie gehad. We gaan zeker nog terug. Blijft een aanrader.'' - Edwin

Bekijk aparthotel
Star Beach Village
Star Beach Village & Water Park

''Hotel direct aan Starbeach, erg levendig en gezellig. Zowel voor jongeren, als voor gezinnen met jongere kinderen een geweldig hotel. Veel te doen rond het hotel aan watersport, maar ook veel mogelijkheden tot excursies. Met all inclusive zit je goed hier: voldoende keus bij het restaurant bij ontbijt, lunch en diner, maar overdag bij de poolbar is de keuze beperkt voor eten/snacks.'' - Stefan

Bekijk aparthotel
Lyttos Beach
Lyttos Beach

''Prachtig hotel met vriendelijk en behulpzaam personeel. Mooie kamers die dagelijks schoongemaakt worden. Zwembaden waar genoeg plaats is om eromheen te ontspannen op de ligbedden. Met het strand en zee ertegen is het plezierig voor ieder. Samengevat; prachtig!'' - Fabian

Bekijk hotel