Mallorca met kinderen: de leukste tips!

Lise - 8 maart 2024

Mallorca met kinderen: de leukste tips!

Lise - 8 maart 2024

Toe aan een welverdiende vakantie met het gezin? Ga voor het prachtige Mallorca. De lekkere temperaturen, prachtige stranden en kindvriendelijke accommodaties maken deze bestemming perfect voor een kindvriendelijke vakantie. Benieuwd naar wat er te doen valt op Mallorca met kinderen?

Op vakantie naar Mallorca met de kinderen

Kindvriendelijke stranden op Mallorca

In het zand spelen met een emmertje en schepje of met een visnetje het water in. Dát is vakantie voor peuters en kinderen. Gelukkig barst het zonnige eiland Mallorca van de mooie stranden. Het is leuk om met een huurauto verschillende kindvriendelijke baaitjes op te zoeken. Van Port d’Alcudia tot Sa Coma. Genieten doen jullie zeker!

Als je vanuit Cala D’Or richting het noorden rijdt, kom je langs het lange kindvriendelijke strand Port d’ Alcudia. Ideaal, want het strand loopt langzaam af, de zee is rustig en er zijn leuke speeltuinen. Het allermooiste: in het voor- en najaar heb je het strand bijna voor jezelf. Dus terwijl de kinderen een zandkasteel bouwen, ga jij op in een goed boek!

Maar ook Cala Sa Nau in de buurt van het populaire Cala d’Or wil je echt niet overslaan. Bij deze mooie baai tussen de rotsen heb je een gezellige strandtent waar je heerlijk kunt eten en borrelen. Een andere mooie optie is Cala Llombards. Met de knalblauwe zee, rotswanden en mooie uitzichten wordt dit gezien als het mooiste strand van het eiland. Er loopt een pad door de rotsen, dus wat oudere kinderen kunnen heerlijk op ontdekkingstocht! Natuurlijk zijn er ook strandbedjes te huur en kun je wat lekkers bestellen bij de leuke strandtent. Ook handig: een auto huren op Mallorca. Kies voor een auto met airco, zodat je comfortabel met je kids het eiland verkent en gemakkelijk strandhopt.

mallorca met kinderen

Highlights op Mallorca

Even klaar met het strand? Of is het een minder zonnige dag? Ontdek de oude ruïnes van Ciudad Romana de Pollèntia! Met een beetje fantasie wanen jullie je tijdens een mooie wandelroute in de oude Romeinse tijd.

Op zoek naar authentieke Spaanse dorpjes en een prachtig landschap? Ga dan naar het westen en noordwesten van Mallorca. Als je toch een auto hebt gehuurd, is het zeker de moeite waard om dit gebied te ontdekken. Sla het mooie Valldemossa niet over. Het kleine dorp is een van de mooiste bezienswaardigheden van Mallorca. Bezoek het Kartuizerklooster en geniet van al het moois in de prachtig aangelegde tuin van het klooster.

Een andere aanrader zijn de Grotten van Drach. Je vaart met een bootje over een van de grootste onderwatermeren in Europa. Ondertussen wordt er muziek gespeeld waardoor je het bijzondere akoestische effect van de grotten kunt bewonderen. Deze avontuurlijke bezienswaardigheid mag je niet missen tijdens je vakantie op Mallorca met kinderen.

mallorca met kinderen

Dagtrips op Mallorca met kinderen

Natuurlijk is er naast de geweldige stranden, dorpen en natuur, nóg veel meer te doen met kinderen. Zo kan je het nostalgische treintje dat van Palma naar Sóller rijdt natuurlijk niet overslaan. Hartstikke toeristisch en toch ontzettend leuk om te doen. In de trein uit 1921 maak je een mooie reis van zo’n vijftig minuten door de bergen.

Ben je gek van tennis? Dan ga je natuurlijk langs bij de Rafa Nadal Academy in Manacor. De tennisser, met meerdere grandslamtitels op zijn naam, opende in 2016 het imposante complex in zijn geboortestad. Je vindt hier 26 tennisbanen, tien padelbanen, een binnen- en buitenzwembad, hotel en onderkomen voor kinderen die hun opleiding volgen. Het complex zelf mag je (helaas) niet op, maar het interactieve Sport Xperience Museum is superleuk en vanaf het balkon bij het restaurant heb je goed uitzicht op de tennisbanen.

Maar de kinderen vinden een autosafari in Safari Zoo natuurlijk ook geweldig, ontdekken graag de onderwaterwereld in Palma Aquarium of hebben een toptijd in Aqualand El Arenal. Voor de snelheidsduivels onder ons mag een bezoek aan de kartbaan in Magaluf niet ontbreken. Kinderen vanaf twee jaar mogen al racen, maar maak je geen zorgen: de mini-karts gaan slechts 10 kilometer per uur. Voor de oudere kinderen en volwassenen zijn er ook snellere karts, zo gaat het hele gezin een fijne tijd tegemoet.

mallorca met kinderen

Kindvriendelijke accommodaties

Het grote aanbod aan kindvriendelijke accommodaties maakt Mallorca een ideale bestemming voor een vakantie met de kinderen. Een aanrader is het mooie Sa Coma of Cala Millor, perfecte uitvalsbasissen voor tripjes over het eiland. Overal hebben ze wel kleurplaten en potloden voor de kleintjes en soms mogen ze zelfs een kijkje nemen in de keuken. Altijd leuk! Maar je verblijf is net zo belangrijk, zeker als je naar Mallorca met kinderen op vakantie gaat in verschillende leeftijdscategorieën. Wij hebben een paar goede opties voor je op een rijtje gezet!

Marins Playa
Marins Playa

''Wij hebben echt een heerlijke vakantie gehad. Medewerksters doen alles voor je. Animatie is echt heel leuk voor ouderen, maar ook voor de kids. Eten was goed en wisselde dagelijks en kamer was ook echt prima. Helemaal gerenoveerd en dat kon je zien!'' - Familie Verhaar

Bekijk hotel
Protur Safari Park Mallorca
Protur Safari Park

''Wij zijn in het Safari Park geweest in augustus met onze kinderen van 4 en 6. Ze hebben zich super geamuseerd. Wij waren vooral te vinden bij het splash park, twee zwembaden met glijbaantjes. Kamers waren ruim en schoon. Eten was prima, voor ieder wat wils. Soms even wachten bij de eetzaal en s' avonds tijdens de animatie moest je wel zorgen dat je er vroeg was, anders was er geen tafeltje meer vrij. Maar dat krijg je in het hoogseizoen.'' - Veronique

Bekijk hotel