Kerst en Oud en Nieuw: vier het hier!

Redactie - 7 november 2021

Kerst en Oud en Nieuw: vier het hier!

Redactie - 7 november 2021

De feestdagen liggen om de hoek. Na Sinterklaas is het natuurlijk tijd voor Kerst en Oud en Nieuw, maar wat ga je dit jaar doen? Na de afgelopen twee jaar is het misschien wel leuk om de feestdagen ergens anders te vieren dan in je eigen woonkamer. Er zijn genoeg verrassende plekken waar jij een fantastische Kerst of Oud en Nieuw kunt hebben! Zoover heeft een hele leuke lijst gemaakt, haal inspiratie op en wie weet vier je het op een van deze prachtige plekken. Wordt het een koude of een zonnige bestemming? De keus is aan jou!

Het echte wintergevoel krijg je in deze steden

Wat geeft nu meer dat echte wintergevoel dan in een restaurant zitten met een grote kop warme chocomel met slagroom voor je neus? Hierna volgt een lijstje met 5 prachtige steden waar jij een lekker lang weekend kan verblijven komende feestdagen. Dat echte wintergevoel krijg je hier gegarandeerd. Laat de feestdagen maar komen!

Eindig het jaar met de wals in Wenen

Wenen is een stad die het hele jaar door prachtig is, maar alle versieringen en lampjes geven wel echt extra sfeer aan de stad. Duizenden lampjes door de hele stad en er staat elk jaar een gigantische kerstboom opgetogen die iedereen kan bewonderen. Natuurlijk is hier ook een kerstmarkt te vinden, waar je de allerleukste souvenirtjes kunt kopen voor het thuisfront! Vergeet natuurlijk niet te genieten van de Oostenrijkse lekkernijen en een bekertje glühwein.

Kerst en Oud en Nieuw: vier het hier!

In Wenen hechten ze zich nog enorm aan tradities, zo is dat ook met Oud en Nieuw, Silvester genoemd in Oostenrijk. Door de oude binnenstad is het Silvesterpfad uitgestippeld met op de route verschillende podia waar je de hele dag vermaakt wordt met live muziek en entertainment. Vergeet niet om langs dit pad een spoedcursus Wals te leren, want ja zodra de klok 12 uur slaat is dit een echte traditie in Wenen!

Kerst en Oud en Nieuw: vier het hier!
Hotel Schick Am Parkring

Dit centraal gelegen hotel is perfect om jouw kerst door te brengen in Wenen! Met een gemiddelde score van een 9,3 is dit een hele goede optie om in te verblijven.

Bekijk hier

Bezoek de vele kerstmarkten in Praag

De kerstdagen zijn ongetwijfeld de mooiste dagen van het jaar om Praag te bezoeken. De stad is prachtig versierd en om niet te vergeten natuurlijk de kerstmarkten die op verschillende plekken in de stad staan.

Kerst en Oud en Nieuw: vier het hier!

Het leuke is dat deze kerstmarkten er staan tot begin januari, dat betekent dat je zelfs met oud en nieuw hier kunt genieten van de kerstsferen! En om deze vakantie knallend ten einde te brengen is er op 1 januari elk jaar om 18.00 een fantastische vuurwerkshow met elk jaar een ander thema. Bekijk deze show eens vanaf de Karelsbrug, dat zorgt voor een bijzonder beeld. Ga jij komende feestdagen ontdekken wat het thema van dit jaar is?

Hotel Alwyn
Hotel Alwyn

Een hotel waar je 's nachts helemaal bij kan komen van de drukke dag. Een rustig gelegen hotel, maar wel dicht bij een metro zo dat je super snel overal bent!

Bekijk hier

Ga knallend het nieuwe jaar in, in Londen

Londen is echt dé stad in Europa om kerstinkopen te doen. De hele stad is prachtig versierd en de etalages trekken je zo naar binnen. Eerste Kerstdag is de enige kerstdag in Londen, dan is alles dicht, houd hier wel rekening mee. Londen met kerst is ook perfect om heen te gaan met de kinderen. Een gedeelte van Hyde Park wordt omgetoverd tot een waar Winterwonderland waar verschillende attracties zijn en waar de grootste schaatsbaan van het land staat!

Kerst en Oud en Nieuw: vier het hier!

Maar ook zeker Oud en Nieuw is een fantastische ervaring in deze stad. Zo staat de vuurwerkshow boven de Theems op de top 3 lijst van vuurwerkshows in de wereld naast Dubai en Sydney. Een erg indrukwekkend lijstje om tussen te staan en echt iets wat je een keer mee moet hebben gemaakt.

Kerst en Oud en Nieuw: vier het hier!
Hotel Baglioni London-Kensington

Dit hotel is gelegen aan Kensington Gardens, een super mooi en rustgevende omgeving om even te ontsnappen uit het drukke stadscentrum. En dat allemaal om de hoek van het centrum.

Bekijk hier

Verdwaal in alle lichtjes in Parijs

De hele stad hangt vol met allemaal lampjes. Vanaf 18.00 is Parijs prachtig verlicht, je kijkt je ogen uit. Vanaf begin november staan er ook meerdere kerstmarkten verspreid over de stad, dat samen met alle lichtjes krijg je meteen het ultieme kerstgevoel. Ook alle winkeletalages zijn versierd, het lijkt net of alle winkeliers een wedstrijd houden over wie de mooiste kerstetalage heeft.

Niet te vergeten is natuurlijk Disneyland Parijs, want ja, ook hier kan je de feestdagen doorbrengen! Wat dacht je van een exclusief feest op Oud en Nieuw? Een Disney-droom die uitkomt. Hier moet je los kaartjes voor kopen en dan ben je nog maar met een aantal andere gelukkige in het park. Daar kun je dan aftellen tot het volgende jaar samen met jouw favoriete karakters, klinkt als een droom voor de kinderen en voor jou natuurlijk ook!

Kerst en Oud en Nieuw: vier het hier!
Hotel Napoleon Paris

Met een perfecte locatie en het vriendelijke personeel is dit een prachtig hotel om jouw feestdagen in door te brengen. Met een score van een 9,4 kun jij optimaal genieten van de stad.

Bekijk hier

Een groots kerstdiner in Krakau

Kerst in Krakau vergt enige voorbereiding. Zo zijn sommige winkels en restaurants dicht en is het in de andere restaurants zo druk dat je echt wel even moet reserveren. Kerst is een speciale gebeurtenis in Krakau. Zo wordt er elk jaar een vast 12 gangen diner geserveerd. Het leuke is dat je deze in sommige restaurants ook kunt eten! Vraag bij de receptie even naar welke restaurants dat precies doen en wie weet zit je aan een echt Pools 12 gangen menu.

Ook Oud en Nieuw wordt groots gevierd. Op het centrale plein staan wel duizenden mensen om gezamenlijk af te tellen naar het nieuwe jaar. Met nationale sterren die langskomen en een live-uitzending op de tv is dit echt een festijn. Net zoals dat wij op tv kijken naar het aftellen gebeurt dat hier dus ook, maar in plaats van kijken op Poolse tv kan je natuurlijk ook eropuit naar het plein en er echt bij zijn! Je kent misschien de Poolse ‘BN’ers’ niet, maar het is echt een unieke ervaring!

Kerst en Oud en Nieuw: vier het hier!
Hotel Best Western Premier

Met een makkelijke busverbinding is dit hotel buiten het centrum een goede en rustige optie!

Bekijk hier

Zoek de warmte op de komende feestdagen

Ben je geen fan van de kou? Wat dacht je van de feestdagen doorbrengen met een heerlijk zonnetje. Op deze bestemmingen schijnt eind december nog heerlijk de zon, kerstochtend op het strand en ’s avonds op een terrasje zitten. Hierna volgen een aantal heerlijke bestemmingen om de komende feestdagen te vieren. Geen echte zon, zee en strand bestemmingen, maar het is hier een stuk lekkerder dan in Nederland!

Traditiegetrouw het nieuwe jaar in, in Valencia

Valencia is een hele goede bestemming om kerst te vieren. Je zit niet in de kou, maar overdag gewoon heerlijk in de zon op een terrasje. Ondanks het heerlijke weer kom je nog steeds in de kerstsferen, want de stad is gewoon in kerstsfeer versierd. Kerstavond is in Spanje de avond dat iedereen met het gehele gezin samenkomt om te eten. Er zijn gelukkig nog genoeg restaurants open om heerlijk in te dineren!

Spanje zit vol tradities en een daarvan is druiven eten. Om 12 uur, zodra de klok gaat luiden eten de Spanjaarden één druif per klokslag. Dat zijn er dus 12 in totaal, deze druiven staan voor 12 goede maanden in het komende jaar. Neem je druiventros maar mee en begin het jaar als een echte Spanjaard!

Hotel Venecia
Hotel Venecia

Met een toplocatie midden op het stadhuisplein en een score van een 9,8 is dit een hotel met een prachtige ligging. Perfect voor jouw zonnige kerst in Valencia.

Bekijk hier

Kerstontbijt op het strand op de Canarische Eilanden

Kerstochtend wakker worden op het strand op Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura of La Palma, wie wilt dat nu niet? Heerlijk om de normale donkere en koude feestdagen een keer in te ruilen voor zonnige dagen. Perfect om de welverdiende vitamine D in je op te nemen. Ook op de Canarische Eilanden zijn er kerstmarkten, alleen in plaats van een warme chocomel neem je lekker een ijskoud frisje.

Oud en Nieuw wordt hier uiteraard ook gevierd. Niet te vergeten is de nieuwjaarsduik. In plaats van de ijskoude Noordzee in rennen, dan is deze optie 10 keer beter. En dan kan je nog de hele dag op het strand blijven liggen, een top begin van een nieuw jaar!

Hotel H10 Playa Meloneras Palace
Hotel H10 Playa Meloneras Palace

Een hotel aan zee waar je kunt genieten van een echte relaxvakantie. Tijd om eens echt tot rust te komen tijdens de feestdagen!

Bekijk hier

Helemaal ontspannen het nieuwe jaar in, in Turkije

Kerst en oud en nieuw worden niet heel uitbundig gevierd in Turkije. Het draait allemaal om het zijn bij de familie en het genieten van elkaars gezelschap. Tijdens jouw Kerst en Oud en Nieuw ben je hier dus echt even alleen met je familie. Geniet ’s avonds van een heerlijk buffet, zo hoef je je een keer niet uit te sloven in de keuken, maar kan je echt even genieten.

In Turkije is vuurwerk niet echt een van de tradities zoals wij dat hebben. De gezinnen die het thuis vieren steken zelf geen vuurwerk af. De meeste hotels regelen vaak wel dat er om 00.00 een prachtige vuurwerkshow op je staat te wachten. Nu hoef je alleen maar te relaxen en te kijken, terwijl het nieuwe jaar wordt ingeluid!

Hotel Titanic Beach Lara

Dit cruiseschip op het droge is zeker het bezoeken waard! Voor het hele gezin is hier genoeg te beleven en je kunt hier genieten van die winterzon tijdens kerst. De gemiddelde Zoover score is een 10, als dat niet genieten wordt...

Bekijk hier

Oud en Nieuw als een echte Spanjaard in Zuid Spanje

Met een gemiddelde temperatuur van 20 graden is het hier in de winter heerlijk vertoeven. Verken het prachtige Zuid-Spanje of luier op de lekkere dagen op het strand. Kerst draait hier echt om ontdekken en genieten, klinkt als een heerlijke tijdbesteding toch?

Uiteraard kun je hier ook Oud en Nieuw vieren. Al het vuurwerk bekijken en gezamenlijk aftellen naar het nieuwe jaar. De vuurwerkshows zijn voornamelijk een toeristische trekpleister, want de meeste Spanjaarden gaan pas later op pad. Een leuke tip is om in jouw hotel te vragen naar de tradities die in die stad worden uitgevoerd, zo kan je een Oud en Nieuw beleven als een echte Spanjaard!

Appartement Andaluz

Dit appartement ligt echt op een top locatie! Vlakbij het centrum, het heeft alles wat je nodig hebt om er top feestdagen van te maken!

Bekijk hier

Genoeg opties dus om de feestdagen eens op een andere plek te vieren! Heb je genoeg inspiratie? Bekijk dan zeker ons aanbod en wie weet vier je dit jaar kerst op de Canarische Eilanden of luid je het nieuwe jaar in, in Praag.