Inspiratie voor je volgende vakantie: de herfstvakantie

Redactie - 5 september 2018

Inspiratie voor je volgende vakantie: de herfstvakantie

Redactie - 5 september 2018

Het zit erop, die lekkere, lange, hete zomervakantie. Tijdens de Beste Reisgenoot-campagne helpen wij je het vakantiegevoel langer vast te houden. Nomineer jouw favoriete vakantiemaatje voor de Zoover Award Beste Reisgenoot en maak samen kans op een droomvakantie naar de Canarische Eilanden t.w.v. €2.500! 

Zoek je een snelle remedie tegen een after-vakantiedip? Dan inspireren wij je graag met onze beste tips voor je volgende vakantie: de herfstvakantie!

Herfstvakantie op Malta

Lekker nazomeren deel 1: Malta

Het is een van de beste nazomerbestemmingen van Europa: het eilandje Malta in de Middellandse Zee. Doordat het zó zuidelijk ligt, is het er juist in de herfst fan-tas-tisch weer. Denk aan een gemiddelde temperatuur van een graadje of 28. Zie je jezelf al flaneren over het Valletta Waterfront of op een bootje zitten naar de Blue Lagoon of de Blue Grotto?

Hotel Paradise Bay op Malta vinden jullie een waar paradijs, net als hotel Be.HOTEL. Vakantieganger Noreen geeft Be.Hotel zelfs een dikke 10: ‘Echt een superhotel! Het personeel was erg vriendelijk en behulpzaam. De kamers waren heel netjes en schoon, niks op aan te merken. Ook de ligging was ideaal, binnen een paar stappen ben je op de strip. Kortom: geweldige vakantie gehad!’

Herfstvakantie op de Veluwe

De Nederlandse bossen in tijdens de herfstvakantie

Voor een fijne herfstvakantie hóéf je niet ver weg. Omarm het grijze weer een maak kilometers in de prachtige bossen op de Veluwe. Van een lange wandel- of fietstocht fris je echt op. Zoek je een goede uitvalsbasis voor de Veluwe? Dan raden jullie vakantiepark Landal De Veluwse Hoevegaerde aan. Deze Zoover Award-winnaar krijgt een 8,6. Vakantiegangers J&H waren blij met de ligging tegen de Veluwse bossen aan: ‘Heerlijk om te wandelen.’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/last-minute-herfstvakantie/”]

Herfstvakantie in Domburg

Uitwaaien onder Hollandse luchten

Meer een strandtype? Dan zit je in Nederland natuurlijk ook goed, met de talloze heerlijke stranden. Wat dacht je van het Zeeuwse Domburg? Daar combineer je de gezelligheid van een stadje, met prachtige stranden en natuur. Hotel Pannenkoekhuis Vierwegen is jullie favoriet. Vakantieganger Claes aan het woord: ‘Zeer vriendelijk en behulpzaam personeel. Instant thuisgevoel. Leuke kamer en enorm kindvriendelijk. Uiteraard overheerlijke pannenkoeken! Wij komen zeker nog eens terug!’

Herfstvakantie op Tenerife

Lekker nazomeren deel 2: de Canarische eilanden

Tijdens de Beste Reisgenoot-campagne kun je niet voor niets een vakantie naar de Canarische Eilanden winnen. Want deze Spaanse eilandengroep ter hoogte van Marokko is dé place to be voor een fijne herfstvakantie. Waarom? Je hebt er geen of nauwelijks regen, maar wel zachte temperaturen en prachtig natuurschoon.

Op het eiland Tenerife vinden jullie het kustplaatsje Puerto de Santiago mooi. ‘Leuk dorp’, schrijft Catharina, ‘Voor mensen die nog wat rust willen is het heel geschikt. Genoeg winkeltjes overal, maar zoek er geen Friet van Piet of zoiets.’ Vakantieganger Els Roskam verbleef er in oktober in Hotel Barcelo Santiago. En dit jaar gaat ze weer, schrijft ze in haar review!

Herfstvakantie in Japan

Beeld: Lee Han op Unsplash.com

De bladeren zien vallen in Japan

Okee, voor deze herfstvakantie moet je diep in de buidel tasten, maar dan heb je ook wat: Japan in de herfst is een ware kleurexplosie! Het land staat vol met bomen die in de herfst prachtig van kleur veranderen. Half september begint de herfstgloed op het noordelijke eiland Hokkaido en vanaf daar trekt het zuidwaarts richting Kyushu.

Tip: Japanners zelf trekken er ook graag op uit in deze periode om te genieten van de herfstkleuren. Boek accommodaties daarom ruim op tijd. De meeste Nederlanders beginnen hun Japanse vakantie in Tokyo. Volgens jullie is hotel Shinjuku Washington een prima uitvalsbasis om deze geweldige stad te verkennen.

Wat is jouw favoriete bestemming tijdens de herfstvakantie? Vertel het ons in de reacties of schrijf een review!