Beleef jij op vakantie ook het liefst zoveel mogelijk avonturen? Met het hele gezin de bergen in, lange fietstochten maken of het water op? Dan hoef je gelukkig niet ver te reizen: buurland Duitsland leent zich perféct voor een sportieve vakantie.

Wil je kans maken op zo’n vakantie vol actie? Doe dan mee met de winactie en vertel ons hoe jouw ideale actieve vakantie eruit ziet. Zo maak je kans op een reischeque t.w.v. €1.500 voor een actieve vakantie naar keuze. Succes!

Duitsland camping

Waarom een actieve vakantie in Duitsland?

Zo veel mensen, zo veel wensen. Maar Duitsland heeft voor alle actievelingen wel wat wils. Met twee zeeën en ontelbaar veel meren komen waterratten in Duitsland sowieso aan hun trekken. Vier jij je ideale actieve vakantie op de fiets? Dan zul je je niet vervelen in de bossen, bergen en heuvels van Sauerland, Beieren en het Zwarte Woud.

Wandelen kan met dik 20.000 kilometer aan gemarkeerde paden eigenlijk overal. Het landschap is zo gevarieerd, dat zowel beginners als getrainde hikers er keuze te over hebben. Om de keuzestress te beperken, helpen wij je in dit blog alvast een beetje op weg.

Wandelen tijdens je actieve vakantie in Duitsland

Op je wandelschoenen door Duitsland

Van plan om met het gezin te gaan wandelen in Duitsland? Eigenlijk vind je in haast elk gebied wel wandelingen die ook geschikt zijn voor de allerkleinsten. Bijvoorbeeld rondom de prachtige Titisee in het Zwarte Woud. Tijdens de pauze laten jullie je voetjes lekker afkoelen in het bergwater.

Juist in voor een flinke meerdaagse wandeltocht? In Sauerland – op nog geen vier uurtjes van Utrecht – kun je de Urwaldsteig (68 kilometer) naar hartenlust uitbreiden met extra tochten. De wandeling gaat door oerbossen en langs de Eldersee. In stijl bijslapen doe je in hotel Schloss Waldeck. Volgens reviewer Maarten ook ideaal voor een ‘een romantisch uitstapje met je partner.

Meivakantie in Duitsland

Met de fiets (of mountainbike) op avontuur

Ook voor liefhebbers van actieve vakanties op de fiets geldt: dankzij het diverse landschap, kunnen alle ‘soorten’ fietsers in Duitsland terecht. Populaire fietsgebieden zijn de Moezelstreek (fietsen langs wijngaarden), het kustgebied in het noorden (uitwaaien aan zee) en natuurlijk de Alpen in het zuidoosten van het land (kuitenbijters, kom er maar in!).

Langs de Moezel barst het van de fietsvriendelijke accommodaties. Een ervan is Zoover Awardwinnaar camping Holländischer Hof. Vakantieganger Wiel geeft een tien en schrijft erover: ‘Prachtig gelegen camping op een schiereiland in de Moezel. Erg geschikt als startpunt voor wandelingen en fietstochten.’

Watersport tijdens je actieve vakantie in Duitsland

(G)een nat pak halen op de Duitse meren

Een ruige kustlijn, meer dan 2000 meren en veel nagenoeg uitgestorven waterwegen: de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern is een klein paradijsje voor liefhebbers van watersport. Je kunt er naar hartenlust zwemmen, zeilen, vissen en kanoën. Surfers komen aan hun trekken in de Noord- en Oostzee (waar het trouwens wel flink koud kan zijn).

In het zuiden wordt er volop gesurft, gezeild en gedoken in onder andere de Chiemsee en de Bodensee. Op zoek naar wilde wateren om te raften of kajakken? Dan zijn de Beierse Alpen de plek voor jou.

Is Duitsland volgens jou ook the place to be voor een actieve vakantie? Dan heb je vast tips voor andere vakantiegangers. Deel ze in de reacties of schrijf een review!

Volg Zoover ook op Instagram voor de mooiste vakantiefoto's en leukste winacties!  

Uitgelichte berichten

Renée

Redacteur

18 april - 2019

Reacties