Inpakken voor een stedentrip: zo gepiept

Redactie - 1 februari 2017

Inpakken voor een stedentrip: zo gepiept

Redactie - 1 februari 2017

Stedentrips zijn aan jou wel besteed. Wordt het modebewust Milaan, boeiend Bilbao of schitterend Stockholm? Maar die koffer inpakken, dat is toch niet je favoriete bezigheid. Zoover komt to the rescue met 4 tips voor het inpakken voor een stedentrip. Zo is het snel gepiept!

weer op je vakantiebestemming

1) Hoe is het weer op je vakantiebestemming?

Een stedentrip duurt vaak – helaas, helaas – maar een paar daagjes. Er even snel tussenuit. Een dag of twee, drie. Dat betekent vaak dat je met handbagage vliegt. Scheelt in kosten en voor die paar daagjes moet je het toch wel kunnen redden met een klein koffertje? Kleding inpakken voor alle weersomstandigheden is dan geen optie. Voordat je in je inpakwoede je halve kledingkast in je koffer probeert te proppen: check het weer. Op weeronline.nl vind je in een handomdraai met welk weer je te maken krijg op jouw vakantiebestemming. Kun je flaneren in tanktops en korte rokjes of nemen dikke truien je kofferruimte in?

2) Wat voor type bagage neem je mee?

Denk hier goed over na. ‘Ja maar, die tas past zo mooi bij mijn nieuwe jas’ is geen goede reden. Bepaal aan de hand van jouw type stedentrip welke bagage je meeneemt. Welke tas of koffer is licht? Waar past het meeste in? Welke koffer herken je direct? Wordt het een (rol)koffertje, een weekendtas of kun je het zelfs af met een rugzak (chapeau!)? Heb je bijvoorbeeld een flinke wandeltocht voor de boeg van het station naar het appartementje dat je van een local huurt? Dan krijg je spijt van een weekendtas die je moet sjouwen. Ja, óók als het een hele mooie is. Rol je direct vanuit de vertrekhal van het vliegveld in de taxi en word je voor de deur afgezet? Dan zijn wielen onder je bagage niet per se een must.

Koffer inpakken stedentrip - lijstjes maken

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/koffer-inpakken-lifehacks/”]

3) Wat staat er op je te-doen-en-te-zien-lijstje?

Je hebt ongewijfeld al nagedacht wat je op je vakantiebestemming wilt doen en zien. Want hey, voorpret is óók vakantiepret. Toch? Maak een lijstje van de activiteiten die je wilt ondernemen op vakantie. Heb je een hotel met spa geboekt? Vergeet dan je badkleding niet. Ben je van plan om naast het drukke stadsleven ook tijd te nemen voor een wandeling in de natuur? Dan zijn sokken zonder naden en wandelschoenen een must. Staat de stad waar jij verblijft bekend om het goede uitgaansleven? Vergeet je mooiste jurk niet. Je snapt ‘m al. Het inpakken van je koffer wordt een stuk makkelijker als je overzicht hebt van wat je gaat doen en welke dingen je daarvoor nodig hebt.

Koffer inpakken stedentrip - lijstjes maken

4) Maak een inpaklijst

Lijstjes zijn sowieso je redding als je je koffer snél en efficiënt in wilt pakken. Zo weet je zeker dat je niet in je vakantiestad aankomt en uit enthousiasme voor je citytrip de helft niet hebt ingepakt. Al is zelfs dat natuurlijk geen ramp. Zolang je je tickets, paspoort, telefoon en (gevulde) portemonnee hebt, komt alles altijd goed! Zet die dus bovenaan je inpaklijst. Wat komt er nog meer op zo’n lijst?

  • Een universele adapter voor het stopcontact
  • Opladers voor je telefoon (en eventueel laptop)
  • Je camera (vergeet niet om je mooiste foto’s na je stedentrip te uploaden bij je review)
  • Medicijnen, make-up en toiletartikelen
  • Tandenborstel en tandpasta
  • Zonnebril en zonnebrand
  • Ondergoed en sokken
  • Een paar platte schoenen en een paar hakken
  • Kleding: veel basics en kleuren die je met elkaar kunt combineren
  • Een boek, iPad of tijdschrift voor de reis

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/licht-koffer-inpakken-koud-weer/”]

Als je eenmaal een standaard-inpaklijst hebt liggen, hoef je die bij elke vakantie alleen maar aan te vullen. Ideaal! Een goede voorbereiding is dus ook hier het halve werk. Nu je dit artikel hebt gelezen, pak je in no-time je koffer in voor je stedentrip. We wensen je héél veel plezier!

Meer inpaktips nodig? Lees dan ook:

Wat staat er altijd op jouw inpaklijst? Laat het ons weten in een reactie!