Hoe kan ik een auto huren in het buitenland?

Redactie - 12 februari 2019

Hoe kan ik een auto huren in het buitenland?

Redactie - 12 februari 2019

Op vliegvakantie naar Portugal of Italiaans Sicilië, kan een auto ter plekke hartstikke handig zijn. Hoe kan ik een auto huren in het buitenland?

• Bij een lokale verhuurder of een tussenpartij: vergelijk tarieven
  • Controleer of de verhuurder is aangesloten bij de ANVR en de SGR
  • Zorg voor geldige documenten
  • Check het huurcontract
  • Haal en breng de auto bij het huurbedrijf
  • Bekijk bij het halen en terugbrengen de schade op de huurauto

auto huren buitenland

Regel je huurauto voor vertrek

Het is het makkelijkste en meest voordelige om je huurauto te regelen vóór je op vakantie gaat. Dit kan online bij een lokale verhuurder of een Nederlandse tussenpartij. Het voordeel van een Nederlandse partij is dat alle stukken in het Nederlands zijn. Zijn er problemen? Dan staat er een Nederlandse bemiddelaar voor je klaar.

Controleer of de verhuurder is aangesloten bij de ANVR en de SGR. Zo weet je zeker dat je je geld terugkrijgt, als het autoverhuurbedrijf failliet gaat.

Je kunt alleen een auto huren met een geldig rijbewijs. Heb je een internationaal rijbewijs nodig? Deze is verkrijgbaar bij de ANWB-winkel. Sommige verhuurders stellen eisen aan de minimum en maximum leeftijd van de bestuurder en aan het aantal jaren dat je het rijbewijs hebt. Controleer dit op de website van het autoverhuurbedrijf.

auto huren buitenland

De huurauto ophalen en terugbrengen

De meeste autobedrijven hebben een shop op het vliegveld. Je gereserveerde auto staat klaar zodra je landt. Lees het huurcontract goed door. Hierin staat namelijk ook de schade die de auto heeft. Je wilt natuurlijk niet opdraaien voor een kras die al op de wagen zit!

Vaak probeert de lokale verhuurder je extra verzekeringen te verkopen. Al je afgesloten verzekeringen staan vermeld in het contract. Lees dit goed door om te kijken of je die extra verzekering wel nodig hebt.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/vakantieverhalen/vakantieverhaal-autopech-op-corsica/”]

Problemen onderweg

Heb je een technisch probleem met de auto op vakantie? Neem dan altijd direct contact op met de verhuurder. Het verhuurbedrijf regelt een garage en, als het nodig is, een vervangende auto. Als het probleem niet jouw schuld is, dan kun je een deel van het huurbedrag terugkrijgen.

Ben je betrokken bij een ongeval op vakantie? Schakel dan de lokale hulpdiensten, de politie en de verhuurder in. Om alle schade vergoed te krijgen, is belangrijk dat je het huurcontract en het politierapport goed bewaart. Maak foto’s van het ongeval en de schade, als dit veilig en eenvoudig kan.

Alle contactgegevens van het autoverhuurbedrijf staan vermeld op je contract.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/ontdekken/autorondreis-door-portugal/”]

Tips!

One-way rental: wil je de auto op verschillende plekken halen en terugbrengen? Dan betaal je meestal wat extra. Hoeveel dit is, verschilt per land en verhuurbedrijf.

Extra bestuurder: tijdens een lange vakantie is het wel zo makkelijk, als jij en je partner allebei in de auto mogen rijden. Regel dit alvast bij je online reservering.

Verkeersregels: heb je een vignet nodig en weet je wat alle verkeersborden op je bestemming betekenen? Lees je in voor je het vliegtuig instapt. Bekijk bijvoorbeeld hier de verkeersregels in jullie favoriete vakantielanden.

Parkeren bij je accommodatie: verdiep je in tips van andere vakantiegangers.

• Moniek schrijft over Hotel Baia de Monte Gordo in Portugal: ‘Hotel in hartje Monte Gordo, vlak bij het strand. Wij hadden een huurauto, wat ons betreft een must om de omgeving te verkennen. Wij konden onze auto goed parkeren.
  • Anneke tipt over Hotel Kalura op Sicilië: ‘Parkeren kan lastig zijn in Cefalu. Een goede andere optie is parkeren bij de haven, halverwege het hotel en de stad.

Heb jij ervaring met een auto huren in het buitenland? Deel je tips in de reacties!