Oeps, tijdens het boeken een foutje is zo gemaakt. Er staat een spelfout op je vliegticket. Dit kan voor veel problemen zorgen op het vliegveld, dus pas het zo snel mogelijk aan. Geen paniek, zo lastig is dat niet.

Naam op ticket wijzigen

© deagreez – stock.adobe.com.

De naam op je vliegticket moet precies hetzelfde zijn als de naam in je paspoort. Klopt het niet, dan kan het zijn dat je een nieuw ticket moet kopen. Maar soms kun je je naam gratis laten wijzigen. Luchtvaartmaatschappijen maken onderscheid tussen twee soorten wijzigen: een spelfout of wijziging in je eigen naam en het overdragen van je vliegticket op naam van iemand anders.

Online of telefonisch wijzigen

Hoeveel je moet betalen hangt ook af van de manier waarop je de wijziging doorgeeft. Check altijd eerst of je de wijziging zelf kunt aanpassen in de online boeking. Dit is vaak gratis. Lukt dit niet, dan kun je het via social media, zoals Facebook, Twitter en livechat via de website, proberen. De laatste opties zijn telefonisch via de klantenservice of aan de balie op het vliegveld. Vaak betaal je hiervoor wel een paar tientjes extra per vlucht. Bekijk altijd of het niet goedkoper is om een nieuw ticket te kopen dan om je ticket te wijzigen.

Naam op ticket wijzigen

© PixieMe – stock.adobe.com.

Naam wijzigen

Bij sommige maatschappijen kun je gratis je naam laten wijzigen, bij andere maatschappijen moet je wel betalen. Maak je een spelfout in je naam, dan kun je het gratis laten wijzigen als je bijvoorbeeld vliegt met Air France, KLM, Corendon, Transavia of WizzAir. Wel hanteren veel luchtvaartmaatschappijen bepaalde regels, zoals gratis wijzigen tot drie letters of gratis een tweede naam toevoegen, zodat de naam overeenkomt met de naam op het paspoort.

Vliegticket overdragen

Als je je naam op het vliegticket wilt wijzigen in een compleet andere naam, betaal je daar vaak veel geld voor. Niet alleen betaal je de administratiekosten, maar ook het tariefverschil tussen het moment van boeken en de wijziging. Het kan voordeliger zijn om een nieuw ticket te kopen.

Vroege vlucht vanaf Schiphol? Kijk eens naar deze hotels in de buurt:

Hotel citizenM Schiphol Airport     Hotel Park Inn by Radisson Amsterdam Airport

Hotel Radisson Blu Amsterdam Airport     Hotel Herbergh Amsterdam Schiphol Airport

Hotel Artemis        Hotel Best Western Amsterdam Airport Uithoorn

Schrijf een review en maak kans op een reischeque t.w.v. €400!

Uitgelichte berichten

Eleni

Redacteur

12 juni - 2019

Reacties