Het populaire Marsa Alam in Egypte: boven en onder water

Redactie - 23 augustus 2018

Het populaire Marsa Alam in Egypte: boven en onder water

Redactie - 23 augustus 2018

Wist je dat Marsa Alam in Egypte jaren geleden nog niet eens bestond? In de loop der tijd trok de Rode Zee zich langzaam terug en ontstond deze mooie plek aan de kust. Nu is het een populaire spot onder snorkelaars en duikers en ook boven water is genoeg leuks te doen!

Goudgele stranden, de Rode Zee, kleurrijk koraal en een tropische temperatuur: Marsa Alam is dé hotspot voor een vakantie aan zee. Op elke plek aan het strand kun je ontspannen genieten van je vakantie. Maar ook kun je hier snorkelen, duiken en struinen door de oude vissersplaatsjes.

De beste snorkel- en duikplekken van Marsa Alam

Eigenlijk kun je langs de hele kust van dit gebied in Egypte goed snorkelen en duiken. De Rode Zee ligt namelijk vol schatten. Denk aan prachtig gekleurde koraalriffen en net zulke mooie vissen. Een onderwaterplek die je niet mag overslaan is Marsa Abu Dabab. Kijk niet gek op als je een zeeschildpad of zelfs een zeekoe voorbij ziet komen.

Wil je een echte duikplek bezoeken? Ga dan eens naar het Samadai Reef dat ook wel Dolphin House wordt genoemd. Je kunt wel raden waarom: hier wonen groepen dolfijnen die vrolijk in het rond zwemmen!

wadi rum kameel

Cultureel op een quad of kameel

Ben je uitgezwommen? Ontdek dan het landschap van Marsa Alam boven water, bijvoorbeeld op een quad. Trek de woestijn in met een gids en bekijk de mooiste plekken. Tijdens de tocht is het mogelijk om te stoppen bij een bedoeïenentent voor een kop thee of een traditionele maaltijd van de nomaden. Je kunt deze tocht overigens ook maken op een kameel.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/egypte-6-paradijselijk-mooie-stranden-om-van-te-dromen/”]

Traditionele shisha roken

In Egypte is een waterpijp roken een sociaal gebeuren. Wil je dus helemaal opgaan in de tradities van de locals? Bezoek dan een koffiehuis waar je een shisha kunt roken. Er zijn superveel verschillende smaken zoals fruitsmaken, maar ook chocolade en munt.

Port Ghalib Egypte

Het luxe Port Ghalib

Of je nu houdt van veel luxe of niet: een bezienswaardigheid is Port Ghalib zeker. Deze havenstad is omgetoverd tot een van de meest luxe plekken van Egypte. Er staat een aantal resorts omgeven door strand, botanische tuinen en zelfs een zoutwaterlagune. Bijzonder aan de resorts is dat ze voorzien zijn van Arabische elementen waardoor er een duizend-en-een-nacht sfeertje hangt.

Vakantieganger Corry verbleef met vrienden in hotel The Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort in Port Ghalib en laat weten in haar review: ‘Geweldig hotel, kom hier al jaren, nog steeds alleen maar tien+ voor alles. Prachtig buitenrif en een binnenrif zodat je bijna altijd kunt snorkelen.’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/egypte-hurghada-mooiste-stranden-duikplekken/”]

Wadi al Gamal: vallei van de kamelen

Zo heet dit natuurgebied ten zuiden van Marsa Alam: perfect voor een dagje uit. In het natuurgebied ligt een enorm moeras waar zoet en zout water samenkomen. Dit is de perfecte plek voor mangrovebossen, want die kunnen hier goed overleven.

De kans is groot dat je in het park een kameel spot, maar ook ezels en gazellen wonen hier. Aan de kustlijn van het park liggen verschillende eilandjes en hier tussendoor zwemmen heel veel vissen, schildpadden en zelfs dolfijnen. Vergeet je duikbril daarom niet!

Laat zelf eens een review achter bij je accommodatie in Marsa Alam en inspireer daarmee andere vakantiegangers.