Leuke gratis uitjes tijdens de herfstvakantie

Redactie - 6 oktober 2017

Leuke gratis uitjes tijdens de herfstvakantie

Redactie - 6 oktober 2017

Het is bijna herfstvakantie! De kids zijn vrij van school en jullie willen iets leuks doen, zonder dat het (veel) geld kost. Voor niets gaat de zon op, maar toch tipt Zoover 7 toffe uitjes voor het hele gezin. Gratis en voor niets, welteverstaan!

Struinen over de Zaanse Schans

Waan je voor even in de 18e eeuw als je de Zaanse Schans bezoekt: hier zie je het Nederland van honderden jaren oud. Kijk binnen bij de houten huisjes en op de werkplaatsen waar kaas, tin of klompen gemaakt worden. Ruik de geur van vers brood bij het bakkerijmuseum. En koop oud-Hollands snoep bij Albert Heijn, toen dit nog een klein kruidenierswinkeltje was.

Beeld: juttersmuseum.nl

Jutten in het Juttersmu-zee-um

Lekker uitwaaien op het strand kan natuurlijk in Zandvoort, maar wandel ook het Juttersmu-zee-um eens binnen. Hier leer je wat jutten eigenlijk is en zie je een verzameling gejutte spullen. Van mammoetbotten tot bijzondere schelpen en een deel van een raket: je kunt het zo gek niet bedenken of het ligt hier. Ook leuk en leerzaam voor kids!

Overnacht in het mooie strandhotel van Center Parcs waar je ook nog even lekker kunt ontspannen in het zwembad.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/mooie-wandelroutes-nederland/”]

Verdwalen in de gangen van een fort

Fort Sabina vind je in West-Brabant en is in opdracht van Napoleon gebouwd in 1811. Dit fort schijnt het best bewaarde geheim van Brabant te zijn, vanwege de grootte (12 hectare) en schoonheid van het verdedigingswerk. Verdwaal (niet) in de onderaardse gangen en bezoek de kazerne ‘De Kletsmajoor’ waar je wat kunt eten en drinken.

Vogels verzorgen in Zundert

In Noord-Brabant kun je een bezoek brengen aan het vogelrevalidatiecentrum waar niet alleen vogels, maar ook zoogdieren zoals egels gered en verzorgd worden. Er is een natuurtuin waar je rond kunt wandelen en vervolgens drink je een hete kop koffie in het natuur- en educatiecentrum.

Overnachten in Noord-Brabant? Wat dacht je van vakantiepark Beekse Bergen dat je combineert met een dag naar de het safaripark? De tickets krijg je namelijk bij je verblijf, dus je kunt zelfs zo vaak gaan als je wilt. De ‘Wassenbergjes’ waren hier eerder dit jaar: ‘Ideaal met kinderen. Zoveel te doen en te beleven. De kinderen hebben zich niet verveeld.’

Beeld: flevo-landschap

Dieren spotten in het wild in Natuurpark Lelystad

Als je goed kijkt en luistert naar de natuur, dan kom je in Natuurpark Lelystad de mooiste dieren tegen. Een kudde wilde paarden bijvoorbeeld of zelfs edelherten. Of misschien zie je wel zwijnen wroeten in de aarde. Vergeet ook niet omhoog te kijken, dan spot je met een beetje geluk een ooievaar in de boom.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/hollandse-braderieen-om-bezoeken/”]

 

Wat is jouw favoriete gratis uitje in de herfstvakantie? Laat het ons weten in een review!

BewarenBewaren

BewarenBewaren