Heb je een trip naar Rome gepland mét de auto? Dan kun je wel wat tips gebruiken. Het verkeer in Rome is – net als in veel andere Zuid-Europese steden – nogal chaotisch en druk en de parkeerplekken liggen er niet voor het oprapen. Wij tippen waar in Rome je die auto het beste kwijt kunt.

parkeren in rome

Bezoek je Rome in de zomermaanden juli en augustus? Dan heb je geluk; veel Romeinen zijn de stad uit en dat maakt het vrij gemakkelijk om een plekje te vinden. Ook zondagen en feestdagen zijn dagen dat het verkeer wat rustiger is.

Er is veel eenrichtingsverkeer in Rome en in het historisch centrum mag je als niet-bewoner vaak niet komen met je auto. Let op de ZTL-zones (Zona Traffico Limitato) vaak aangeduid met een bord. In deze zones mogen alleen vergunninghouders rijden. Als je toch in de verkeerde zone belandt riskeer je een boete van rond de €80.

Parkeertips in Rome

  • Zorg dat je aankomt op een zon- of feestdag. Op deze dagen zijn de parkeerplekken talrijker en is het rustiger in het verkeer.
  • Parkeer in het juiste vak. In Rome parkeer je gratis in de vakken met witte lijnen en is het verboden je auto in de gele vakken te stallen. Doe je dat wel, dan is de kans is groot dat je auto weggesleept wordt. Helaas komen witte vakken in het centrum nauwelijks voor, dus blijven de blauwe vakken over. Hiervoor betaal je van 8 tot 19 uur rond een euro per uur en parkeren is gratis op zon- en feestdagen.
  • Betaal bij een parkeerautomaat óf met een krasbriefje die je koopt in een café of tabakswinkel, daarmee kun je één uur parkeren.
  • Wil je een gratis parkeerplaats? Parkeer je auto dan op een plek net buiten het centrum en in de buurt van een metrostation. Drop eerst je bagage bij je hotel, parkeer en haal je auto pas aan het einde van je vakantie weer op. Bijvoorbeeld in de buurt van de La Sapienza Universiteit. Aangezien dit geen woonwijk is, scoor je vooral ’s avonds makkelijk een parkeerplek.

Parkeergarages in Rome

Het is ook een goede optie om je auto tijdens je verblijf in een parkeergarage te stallen. Je kunt Rome namelijk prima wandelend of met de bus, tram en taxi ontdekken. Parkeren buiten de stad is het meest handig. Bij de parking van Station Roma Termini betaal je ongeveer €16 per dag. Gooi de zoekterm car parking Rome in je zoekmachine en je krijgt een lijst van parkeergarages met diverse prijzen.

Hotels in Rome met gratis parkeren

1. Hotel San Lorenzo Maria

2. Hotel Aventino

3. Hotel Farnese

4. Hotel Crowne Plaza St. Peter’s

5. Hotel Grand Tiberio

 

Heb jij nog parkeertips voor een weekendje in Rome? Deel ze in de comments.

Uitgelichte berichten

Lees ook

Christine

Redacteur

14 juli - 2017

Lees ook

Reacties