Veel mensen vinden baby’s schattig, maar niet iedereen zit te wachten op een baby die alles bij elkaar krijst tijdens een vlucht op weg naar je vakantiebestemming. Wil je een huilende baby naast je in het vliegtuig voorkomen? Lees dan onze tips in dit blog!

Vermijd het hoogseizoen

Statistisch gezien is het vermijden van het hoogseizoen, ofwel de schoolvakanties, de beste manier om huilende baby’s te voorkomen. Wanneer de baby in kwestie een broer of zus heeft die leerplichtig is, zal het gezin toch echt in die zomermaanden op pad gaan. Met een beetje pech zul je dat horen ook! Wat betreft bestemmingen neigen gezinnen met jonge kinderen vaak naar toegankelijke bestemmingen zoals het vasteland van Spanje of de Canarische Eilanden. Ook Portugal, met merengebied van Italië en Turkije (wanneer het niet te heet is)  zijn populaire bestemmingen om aan te doen in het hoogseizoen.

 

Tip: Canarische eilanden zoals Gran Canaria en Lanzarote zijn geschikt voor elk type vakantieganger. Jonge gezinnen vermaken zich bij een van de vele comfortabele hotels met zwembad, zoals Hotel H10 Lanzarote Princess in de badplaats Playa Blanca. Familie Hoevenaars: ‘Hotel ligt twee min van het strand en vijf min van het centrum van Playa Blanca. Prima gelegen dus!‘ Avontuurlijke vakantiegangers verkennen de ruige binnenlanden per huurauto of quad, of trekken er al hikend op uit. Duiken of andere watersporten behoren ook tot de mogelijkheden.

Kies een bijzondere vakantiebestemming

Het gaat natuurlijk wat ver om je vakantiebestemming te selecteren ter voorkoming van huilende baby’s in het vliegtuig, maar feit is wel dat hoe bijzonderder de vakantiebestemming, hoe kleiner de kans op baby’s in het vliegtuig. Paradijselijke eilanden zoals die van Kaapverdië of in het zuiden van Thailand zijn geweldig, maar níet altijd het meest praktische met een baby. Let wel: garantie heb je natuurlijk nooit! Maar goed, met het strand van Sal in het vooruitzicht is die vlucht zo voorbij! Zeker wanneer je incheckt bij Hotel Club RIU Funana.

Tip: Overweeg je naar Thailand te gaan? Combineer een vakantie in het vasteland ten minste met één paradijselijk eilandje in het zuiden van het land. Zoek de bruisende uitgaanscultuur op van Koh Phi Phi of ervaar de rust van het nog relatief onontdekte Koh Lipe.

Hoe groot is de kans op een baby naast je in het vliegtuig?

De non-stop krijsende baby behoort tot een van de grootste angsten die men heeft tijdens een vliegvakantie. Maar is dit eigenlijk wel gegrond? Wanneer we alle cijfers bij elkaar gooien, zien we dat de kans op een zéér verdrietige baby naast je eigenlijk best klein is. Zeker wanneer je het hoogseizoen én de geijkte vakantiebestemmingen weet te vermijden. Maak je dus vooral niet teveel zorgen, maar neem voor de zekerheid wel die noise canceling headphone mee!

Wist je dat…

  • je bij vluchten binnen Europa de grootste kans hebt om naast een baby te zitten?
  • gezinnen met jonge kinderen veelal vanaf Amsterdam reizen?
  • juni, juli en augustus de populairste maanden zijn voor gezinnen met baby’s?
  • november statistisch gezien de beste maand is om zónder baby’s aan boord te vliegen?

6x heerlijk overnachten op bijzondere bestemmingen:

Hotel Khao Lak Marlin Resort                             Hotel Amari Palm Reef Resort

Hotel HD Beach Resort                                         Hotel Alfagar II

Hotel Castelsardo Resort Village                         Hotel Maya Alicante

Schrijf een review en maak kans op een reischeque t.w.v. €400!

Uitgelichte berichten

Robin

Redacteur

22 mei - 2019

Reacties