Perfecte vakantiefoto? Fototips van een pro

Redactie - 10 november 2017

Perfecte vakantiefoto? Fototips van een pro

Redactie - 10 november 2017

Hoe maak je de perfecte vakantiefoto? De don’t kennen we inmiddels. Zo kun je deze top vier van meest irritante uploads maar beter overslaan. Maar hoe het wel moet? Hierbij een paar gouden fototips van een pro.

Fototips van een pro: wis de toeristen

Schiet foto’s als een echte ninja en ga voor de zonsopgang. Fotograaf Ray Demski heeft een paar heerlijke no-nonsense fototips voor je. Ideaal is zijn fototip over hoe je toeristen wist. Zo hoef je nooit meer geduldig te wachten tot al die reflecterende afritsbroeken uit beeld zijn!

Fototips van een pro: breng je eierwekker

Ray Demski’s collega Leo Rosas heeft nog een paar andere creatieve fototips. Met zijn eierwekker-hack wordt zo’n timelaps opeens een eh.. eitje. Elastiek, plastic zakjes, kleurstiften: na het zien van deze fototips weet je opeens wat er altijd al miste in je fototas.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips-van-een-pro/vakantiefilm-maken-waarbij-familie-slaap-valt-tips-pro/”]

Fototips van een pro - ijslandFototips van een pro 3: kies je locatie slim uit

Wel dat magische licht van de zonsopgang meepakken, maar liever niet te vroeg je bed uit? Kies je vakantiebestemming zorgvuldig uit. Ga je bijvoorbeeld voor een winterse trip naar IJsland, dan kun je gerust tot een uur of elf of twaalf in je bed liggen zonder de zonsopgang te missen.

Sowieso is het in IJsland bijna onmogelijk om géén jaloersmakende vakantiefoto’s te schieten. De gletsjers, watervallen en maanlandschappen op de Golden Circle Route zijn volgens jullie simpelweg een must see (review score: 8,7). Ook het magische melkachtige water van de Blue Lagoon doet het goed op de foto. Meer zien? Check de vakantiefoto’s van blogger Karlijn’s roadtrip!

Ga je voor een fotosafari op IJsland? Hotel Bjork is volgens jullie een prima uitvalsbasis en scoort een 8,3. Ook het statige Hotel Borg, dat midden in het centrum van Reykjavik ligt, doet het goed. Samen geven jullie dit viersterrenhotel een 8,5.

Wij zijn benieuwd naar jouw vakantiefoto’s! Schrijf een review en deel je mooiste foto’s op Zoover.nl. Of deel jouw ultieme fototips in de comments.