De leukste fietsroutes in dé fietsprovincie van Nederland…Gelderland

Redactie - 7 maart 2020

De leukste fietsroutes in dé fietsprovincie van Nederland…Gelderland

Redactie - 7 maart 2020

Fietsen, we zijn er in Nederland dol op. Samen een weekendje weg of op fietsvakantie? Stap op je stalen ros en trap dwars door het mooie Gelderland: van de Veluwe tot de Achterhoek, de Betuwe en de leukste steden Arnhem en Nijmegen. Het Gelderse land is dé fietsprovincie van Nederland. Lastig kiezen dus welke route je neemt, maar deze fietsroutes zijn sowieso geslaagd!

De leukste fietsroutes in dé fietsprovincie van Nederland...Gelderland

Fietsen over de Veluwe

Kennis maken met de Veluwe? Pak je fiets voor De Veluwetopper. Een tweedaagse fietsroute langs weilanden, bosranden, houtwallen, randmeren en uiterwaarden. Verbaas je over de mooie – typisch Nederlandse – uitzichten die je onderweg tegenkomt en trap de stress van alledag lekker van je af. Rust! Dat is wat je krijgt tijdens deze fietstocht. Ook de leuke, oude stadjes Elburg en Hattem liggen op de route. Tijd om even af te stappen en wat te eten of drinken. Of overnachten zelfs, want Hattem is wel érg leuk en supergeschikt als overnachtingsstop als je in Elspeet begint bijvoorbeeld. Huur lekker een huisje bij Vakantiepark Molecaten Park De Leemkule. Op dag twee cross je door de bossen, langs beekjes en over de glooiende heide. Uiteindelijk heb je iets meer dan honderd kilometer in de benen zitten. Netjes!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/nederland-fietsroutes-in-de-provincie-utrecht/”]

De leukste fietsroutes in dé fietsprovincie van Nederland...Gelderland

Beeld: Camping Landgoed Het Jagershuis.

Fiets de Natuurkampeerroute in de Achterhoek

Is jouw antwoord op ‘fietsvakantie?’ Yes please? En ben je een echte natuurliefhebber? Dan ga je heel gelukkig worden van de Natuurkampeerroute. Op de planning staat ongeveer 300 kilometer aan puur natuurschoon en per dag fiets je niet meer dan veertig kilometer. Goed te doen, toch? Ook met wat oudere kinderen. Je fietst langs de mooiste plekjes van de Achterhoek en dat heb je te danken aan Natuurkampeerterrein-eigenaren uit de regio. Die hebben de route namelijk samengesteld door de geweldigste landschappen en langs de mooiste dorpjes en steden zoals Zutphen en Doesburg. Camping Landgoed Het Jagershuis in Wehl is echt een aanrader op de route: ‘Prachtige ruime plek onder de bomen, midden in het bos. Elke avond een groot kampvuur, kinderen roosteren marshmellows, ouders kletsen.’

Fietsen langs de Tweede Wereldoorlog: Liberation Route

Wil je een fietsroute met een verhaal? Fiets dan een deel van de Liberation Route in Gelderland tussen Arnhem en Wageningen. Tijdens deze route leer je namelijk meer over wat er tijdens WOII gebeurde in de omgeving. Er zijn in totaal iets van tachtig locaties waar je via een luisterkei kunt luisteren naar een oorlogsverhaal. Zo leer je bij het Airborne Museum over de slag om Arnhem en herbeleef je in Groesbeek bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum de bevrijding van ons land. Bijkomen van alle spannende, indrukwekkende en mooie verhalen die je onderweg hebt gehoord? Of simpelweg je zadelpijn laten zakken? Dat doe je bij Bed and Breakfast Drijfpaleis in Arnhem.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/nederland-mooiste-fietsroutes-zuid-holland/”]

Andere fietsroute-aanraders zijn de Betuwe Fruitroute, de Achtkastelenroute langs – je raadt het al – acht van de mooiste Gelderse kastelen en de Veerpontjesroute. Met een rondje Googlen voordat je op de fiets stapt, kom je al heel ver! Liever fietsen in Zuid-Holland of trappen door Utrecht? Van Groningen tot Limburg: de komende tijd delen we voor alle Nederlandse provincies de mooiste fietsroutes.

Wat is jouw ultieme fietsroute in Gelderland? Laat het ons weten in een reactie of laat je tip achter in een review.