De mooiste fietsroutes van Noord-Brabant

Redactie - 18 april 2020

De mooiste fietsroutes van Noord-Brabant

Redactie - 18 april 2020

De Brabantse gezelligheid op je stalen ros ontdekken? Maak van je dagje uit in Noord-Brabant een sportief tripje! Wij tippen de mooiste fietsroutes in deze zuidelijke provincie.

Fietsen Brabant Den Bosch

Fietsen rond Den Bosch

Op de fiets in de hoofdstad van Noord-Brabant ontdek je alle bijzondere plekjes van Den Bosch. Race langs de prachtige Sint-Janskathedraal en kijk uit over de Maas, de Aa, de Binnendieze en de Dommel (die allemaal binnen de stadsgrenzen liggen). De beste fietspauze houd je natuurlijk met een echte Bossche bol!

Rondom ‘s-Hertogenbosch is ook genoeg op de fiets te ontdekken. Rijd door het afwisselende landschap van Vught, de overgang tussen hoge zandgronden en het lage rivierengebied. De adel bewonderde het landschap zo, dat er prachtige landhuizen zijn gebouwd. Check zeker even de landgoederen Maurick, Sparrendaal en Jagershagen.

Ook Rosmalen wil je tijdens je fietstocht zeker niet overslaan. Reviewer Colinda genoot: ‘Ik vond Rosmalen in een woord FANTASTISCH! Alles is daar relaxed, geen stress zoals in de Randstad…wat een heerlijk gevoel was dat. Ik zou er zo willen wonen. Hele aardige mensen, de bediening was ook geweldig. Mooi schoon plaatsje!

Afstand: 40 kilometer.
Bekijk de volledige route hier.

Overnachten in Den Bosch? Deze accommodaties krijgen van jullie een dikke 8 en 9!

Hotel ’t Keershuys (Zoover score: 8). Dimy Maes vond dit een geweldig hotel: ‘Zeer prettig verblijf gehad. Kamers zeer sfeervol en goed verzorgd met oog voor kleine details. Een geweldig ontbijt en niet te vergeten behulpzaam en vriendelijk personeel. Hotel ligt erg centraal, alles is goed te belopen!

Hotel Stadshotel Jeroen Bosch (Zoover score: 9,3). Claire somt alle pluspunten op: ‘Zeer hartelijk ontvangst, uitgebreide inlichtingen over Den Bosch, prima ligging in het centrum, zeer proper en comfortabel suite, ontbijt in orde en voldoende!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/fantastisch-wandelen-brabant/”]

Fietsen Mystiek Noord Brabant

Fietsen door mystiek Brabant

De eeuwenoude historie van Noord-Brabant ontdekken? Dan kan tijdens deze fietsroute door mystiek Brabant. Het lijkt bijna alsof je door het oude Rooms Brabantse Rijk rijdt! De tocht start in Ravenstein en onderweg kom je alles te weten over deze tijd.

Je komt bijvoorbeeld langs verschillende kerken, waarover je alle informatie kunt lezen. Zoals de Sint Lambertuskerk, de Sint Luciakerk en de Sint Antoniuskerk. Maar er is meer! Zo fiets je ook langs het Capucijnenklooster Emmaus en de Sint-Annakapel op de Koolwijk. Deze fietstocht in de omgeving van Ravenstein, Haren, Megen en Dieden is perfect voor de geschiedenisliefhebber.

Afstand: 47,5 kilometer
Bekijk de routebeschrijving hier.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/wandelen-in-friesland/”]

Proef de 5 Trappisten-route

Staat de Brabantse gezelligheid voor jou gelijk aan een lekker biertje? Dan is de ‘Proef de 5 Trappisten-route’ ideaal! Tijdens deze unieke tocht, waarbij je ook een stukje Vlaanderen meepakt, kom je langs vijf Trappisten kloosters, zoals het Abdij OLV Koningshoeven, La Trappe in Berkel-Enschot en Abdij Maria Toevlucht in Zundert.

Zelfs met een drankje op kun je niet verdwalen, je volgt gewoon de bewegwijzering van het fietsknooppuntennetwerk.

De volledige tocht is zo’n 335 kilometer lang. Maar geen zorgen, je kunt ook gewoon een van de zes deelroutes rijden. Elke route heeft zijn eigen speciale karakter. En er is meer dan genoeg afwisseling tussen kalme landschappen en levendige steden. Je komt langs steden als Tilburg en Antwerpen, maar kunt ook rijden door authenthieke dorpjes als Hilvarenbeek en Achel.  

Deelroute 1: Van De Koninck naar de zusters van Brecht (46 km)
Deelroute 2: Beleef Zundert in de voetstappen van een monnik (44 km)
Deelroute 3: Ontdek de wereld van La Trappe (76 km)
Deelroute 4: Zoek de grens op in de Brabantse Kempen (59 km)
Deelroute 5: Geniet van de groene omgeving naar de stille Kempen (62 km)
Deelroute 6: De smaak en mystiek van het kloosterleven (30 km)

Download hier alle informatie over de verschillende routes.

Wat is jouw favoriete fietsroute in Noord-Brabant? Of fiets je liever in bijvoorbeeld Zeeland? Deel je tips in een reactie en inspireer andere fietsliefhebbers!