Eilandhoppen in Scandinavië: onze favoriete bestemmingen

Redactie - 6 februari 2018

Eilandhoppen in Scandinavië: onze favoriete bestemmingen

Redactie - 6 februari 2018

We kennen Scandinavië uiteraard van de gigantische fjorden, leuke tv series en die flinke dosis hygge. Maar wist je ook dat de regio propvol magisch mooie eilanden zit? Van onbewoond tot bruisend, van midden in de stad tot in een uithoek van de wereld: check onze favoriete bestemmingen om te eilandhoppen in Scandinavië.

Eilandhoppen in Scandinavië - LofotenLofoten, Noorwegen

Met een Zoover review score van een 9,2 is de Noorse eilandengroep Lofoten een van jullie favoriete bestemmingen in Scandinavië. Het woeste landschap, de enorme bergen en – met een beetje geluk – het magische Noorderlicht: het maakt de Lofoten tot een onbetwiste highlight tijdens een rondje eilandhoppen in Scandinavië. Volgens reviewer Mare is er slechts één gevaar: ‘Kijk uit voor het Lofoten virus. Het is hier verslavend mooi.’

Eilandhoppen in Scandinavië - ÖlandÖland, Zweden

Ben je niet zo’n zeeheld? Öland bewijst dat je ook prima kunt eilandhoppen in Scandinavië zonder op de boot te stappen. Het gemoedelijke eiland is simpelweg één brug verwijderd van de gezellige Kalmar! Het kindvriendelijke eiland zit vol toegankelijke zandstranden, karakteristieke windmolens, diepe bossen en gezellige winkeltjes.

Eilandhoppen in Scandinavië - BornholmBornholm, Denemarken

Alle soorten natuur van Europa in één vakantie? Op Bornholm hebben ze het voor het gemak allemaal voor je verzameld. Op één hygge-proof Deens eiland. Terwijl je fietst over de glooiende heuvels passeer je ruige rotsen, diepe bossen en uitgestrekte heidevlaktes. En krijg je honger? Dan is er altijd wel een knus dorp in de buurt om een bord vol verse vis te scoren.

Op zoek naar accommodatie op Bornholm? Volgens jullie zit je goed op de centraal gelegen Camping Aakirkeby. Ook Strandcamping Dueodde scoort goed.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/mooiste-cruiseroutes-naar-scandinavie-vanuit-nederland/”]

Eilandhoppen in Scandinavië - GotlandGotland, Zweden

Van oude havens tot grafheuvels: Gotland zit vol mysterieuze Vikingschatten. Het grootste eiland van Zweden is bovendien een heerlijke bestemming om te fietsen of te wandelen. Of om simpelweg een terrasje te pakken in ‘hoofdstad’ Visby. Dit havenstadje heeft verrassend veel mooie straatjes en eeuwenoude houten huizen.

Eilandhoppen in Scandinavië - SuomenlinnaFort Suomenlinna, Finland

Fort Suomenlinna biedt dé oplossing voor eilandhoppers die stad, natuur èn cultuur willen. Het liefst in één dag. Het ene moment sta je midden in het hart van Helsinki, het volgende loop je langs de imposante verdedigingswerken van het fort op het groene eiland. De boot tussen Helsinki en Fort Suomenlinna doet er zo’n twintig minuten over. Alleen al het uitzicht over de Finse hoofdstad vanaf het eiland is de trip meer dan waard.

Eilandhoppen in Scandinavië - OscarsborgOscarsborg Festning, Noorwegen

Oslo is, net als Helsinki, omringd door eilanden. En dat is goed nieuws voor ambitieuze vakantiegangers. Hier kun je het Scandinavische eilandleven ervaren met de Noorse hoofdstad om de hoek! Een van onze favoriete eilanden rondom Oslo is Oscarborg, de locatie van het historische Akershus Fort. Het eiland is prachtig groen en er is van alles te doen. Dwaal rond in het fort, ga op ontdekkingstocht door het ondergrondse gangenstelsel of pak een terrasje aan de haven. Kortom, een stop op dit mooie eiland mag niet ontbreken tijdens het eilandhoppen in Scandinavië!

Heb jij een van de bovenstaande eilanden bezocht? Schrijf een review of deel je tips over eilandhoppen in Scandinavië.