Het zijn de Zoover Vakantieweken! Tijdens deze campagne zetten we de populairste vakantielanden voor je op een rij. Deze week zetten we Egypte in de spotlights. Extra mooi: jij maakt kans op een reischeque t.w.v. €400 bij het schrijven van een review.

Het is er vaak mooi weer, het onderwaterleven is prachtig en kleurrijk en de stranden zijn wit en lang… Hurghada in Egypte is jouw place to be voor als je wilt bakken op het strand en af en toe een mooie duik wilt maken.

Umm Gammar eiland

Het eiland Umm Gammar, aan de noordkant van Hurghada, is een waar duikersparadijs. Aan alle kanten van dit eiland vind je een andere onderwaterwereld: van een oud wrak tot een koraaltuin en zelfs een deel waar rifhaaien leven. En er zijn een aantal grotten rondom dit eiland, waar je even kunt uitrusten en genieten van de mooie omgeving.

Giftun Island en Mahmya beach

Laat je vanaf Hurghada per boot vervoeren naar het paradijselijke Giftun eiland voor een stranddag en een duik in het heldere water van de Rode Zee. Het witte zandstrand, Mahmya beach, is bezaaid met gezellige parasols voor wat schaduw. Zwemmen, snorkelen en duiken kan hier prima: je kunt zomaar een dolfijn tegenkomen.

Sha’ab el Erg duikplek

Dolfijnenspotters opgelet: hier wil je een duik nemen. Sha’ab el Erg is ook een plek in het noorden van Hurghada die bekend staat om de dolfijnen die er rondzwemmen. Het rif is niet heel diep, waardoor je er ook goed kunt snorkelen langs het koraal. Andere dieren die je hier tegen kunt komen zijn rifhaaien, pijlstaartroggen, murenen en met een beetje geluk een schilpad.

Gota Abu Ramada, het Aquarium

Neem de boot voor een tochtje naar Gota Abu Ramada, dat niet voor niets het Aquarium genoemd wordt. Het schijnt een van de mooiste duikplekken van Hurghada te zijn. Je komt hier onder water veel koraal tegen waar barracuda’s, krokodilvissen, murenes en blauwpuntroggen zwemmen tussen vele andere gekleurde vissen.

Careless reef

Het Careless reef is prachtig om te duiken. Omdat je langs twee enorme koraaltuinen omlaag kunt zwemmen, geniet je van een adembenemende onderwaterwereld. Het is een stukje varen met de boot vanaf Hurghada, maar dan ben je wel verzekerd van een helderblauwe omgeving en heel veel mooie zeedieren.

Badplaats Sahl Hasheesh in Hurghada

In wat een van de mooiste baaien van de Rode Zee genoemd wordt ligt de badplaats Sahl Hasheesh. Het is een nieuwe kustplaats, die aangelegd is en er grenzen luxe hotels en appartementen aan. Een groot wit zandstrand maakt dit een populaire plek.

De stad El Gouna

El Gouna wordt ook wel het Venetië van Egypte genoemd, vanwege de vele eilandjes die door bruggen met elkaar verbonden worden. Tussen de eilanden liggen lagunes die helderblauw van kleur zijn. Geweldig om een hele dag te vertoeven.

Soma Bay

Ook deze badplaats is aangelegd, maar dat maakt ‘m niet minder mooi. Luxe hotels wisselen af met prachtige stranden en je kunt hier zelfs genieten van verschillende wellness arrangementen. Vlak bij Soma Bay ligt het Panorama Reef waar je kunt snorkelen tussen tropische vissen en kleurrijk koraal.

Schrijf een review en maak kans op een reischeque t.w.v. €400!

Uitgelichte berichten

Laurien

Redacteur

14 juni - 2019

Reacties