Dubai is ook leuk voor (jonge) gezinnen

Redactie - 28 april 2017

Dubai is ook leuk voor (jonge) gezinnen

Redactie - 28 april 2017

Dubai is vast niet de eerste vakantiebestemming waar je aan denkt voor een jong gezin, maar dankzij de temperatuur, helderblauwe zee en vele waterattracties is Dubai razend populair. Te midden van alle glitz en glam, wolkenkrabbers en iconische architectuur vind je hartelijke mensen en gastvrije hotels waar kinderen én ouders zich bijzonder voelen.

Aquaventure Waterpark

Kinderen op vakantie entertainen, het kan heel simpel zijn. Gooi ze een week in het zwembad en als het tijd is om naar huis te gaan, willen ze het liefst nóg langer blijven. Naast het Atlantis Hotel op Palm Jumeirah ligt het Aquaventure Waterpark, de grootste in het Midden-Oosten. 42 hectare vol dikke waterpret. Voor een gegarandeerd spetterende vakantie.

Dubai met kinderen

Beeld: dubaicruiseterminal.com

Children’s City

Een paradijs vol plezier en toffe spellen, genoeg om kinderen tot vijftien jaar urenlang bezig te houden. Je vindt hier (in Dubai Creek Park bij Bur Dubai) veel interactieve displays en spellen ontworpen om kinderen van alle leeftijden meer te leren over verschillende werelden en culturen. De flight simulator is favoriet bij de meesten!

Beeld: Jumeirah.com

Wild Wadi

Even afkoelen en plezier maken? Dat doet de hele familie in het Wild Wadi Water Park tussen het Jumeirah Beach Hotel en het Madinat Jumeirah. Surf de golven voor spanning en sensatie of dobber lekker rond in een rubberband.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/tijdens-48-uur-overstap-dubai/”]

Aquarium Atlantis The Palm

Beeld: Facebook Atlantis The Palm

The Lost Chambers Aquarium

The Lost Chambers Aquarium is het grootste aquarium van het Midden-Oosten én Afrika! Na duizenden jaren verloren geweest te zijn onder water, is de waterstad Atlantis eindelijk blootgelegd. Beleef je eigen Atlantische avontuur in dit grote aquarium, gevuld met meer dan 65.000 fantastische zeedieren!

Beeld: Facebook Wonder Land

Wonder Land/Splash Land

Zijn je kinderen echte waterratten en hebben ze na alle bovenstaande attracties nog stééds zin om een plons te nemen? Wonder Land is een combinatie van pretpark en waterparadijs (Splash Land) met glijbanen en waterattracties in alle soorten.

Beeld: All Dubai

Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding

Wil je je kids nog wat cultuur bijbrengen? Breng dan een bezoek aan het Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding, waar je samen met je kinderen leert over de lokale cultuur, gebruiken en religie via verschillende interactieve programma’s.

#tipvanzoover: maandag en woensdag kun je er om 10.00 uur aanschuiven voor een cultuurontbijtje.

Dune bashing of een ballonvlucht

Met de auto eropuit in de duinen en een fantastische tijd beleven: dat is dune bashing voor de locals. Plan bijvoorbeeld een desert safari inclusief een 4×4-tocht (met gids) over de duinen. Het vergt in de meeste gevallen behoorlijk wat stuurmanskunsten. Maar je kunt ook op een zandboard (in plaats van snowboard) of quad springen. De wat oudere kinderen vinden dit ongetwijfeld fantastisch.

Hét uitzicht van je leven heb je vanuit een luchtballon. Dubai staat natuurlijk bekend om een aantal van haar unieke architecturale bouwwerken: fantastisch om overheen te vliegen. De beste vakantiefoto’s gegarandeerd!

mazina dubai

Beeld: Ladies nights and brunches Dubai

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/dubai-buiten-gebaande-paden-meer-dan-bling/”]

Waar eten? Kindvriendelijke restaurants in Dubai

Waves (in Le Meridien Mina Saeyahi Beach Resort) is een casual restaurant waar kinderen meer dan welkom zijn. Geen gejammer aan tafel, want kinderen kunnen zelf kiezen van het buffet waar ze zin in hebben. Ook leuk: de outdoor barbecue waar je zelf kiest wat er voor je klaar wordt gemaakt.

Probeer ook eens een familiebrunch op zaterdag bij Mazina (Dubai Marina). Er is een speelruimte voor de kinderen, gezichtjes worden geschminkt en er wordt enthousiast gebouncet op het springkussen. Én ieder kind krijgt een naambordje.

Waar slapen? 5 kindvriendelijke hotels/resorts in Dubai

Eerder met het gezin naar Dubai afgereisd? Laat je tips achter in een reactie of review.