Na Bangkok is Chiang Mai toch wel de meest geliefde stad van Thailand. Niet zo gek, met een oud stadscentrum, lekker eten en aardige locals. Ook is er heel veel te doen. Doe je tijdens een rondreis Chiang Mai aan? Dan kun je je er prima drie dagen vermaken. Zo zou ik mijn dagen in de Thaise stad doorbrengen …

Dag 1 in Chiang Mai

Ochtend en middag

Begin in de oude stad, vol met bezienswaardigheden. Trek goede schoenen aan en bekijk zoveel mogelijk. Er zijn veel tempels in Chiang Mai. Je kunt maanden in de stad doorbrengen en ze nog niet allemaal gezien hebben. Enkele favorieten zijn Wat Chiang Man, Wat Rajamontean, Wat Lok Molee en Wat Suan Dok. Vergeet ook Wat Chedi Luang Varavihara niet, in het noordelijke deel van de oude stad. Supermooi ’s avonds wanneer de chedi verlicht is.

Avond

De avondmarkt is een van de toppers van de stad. Een markt vol met verse lekkernijen en straatartiesten. Alles is bizar goedkoop en zodra het gaat schemeren, wordt er opgebouwd. Probeer de markt voor 22:00 uur te bezoeken, anders hebben een aantal verkopers misschien al ingepakt. Proef verschillende dingen en geniet van het Thaise eten. Zin in iets spannends? Ga op zoek naar gefrituurde schorpioenen of extreem hete chilipepertjes. Check goed waar veel mensen staan, daar scoor je sowieso de beste lokale lekkernijen.

Dag 2 in Chiang Mai

Ochtend

Wat Phra That Doi Suthep, Doi Suthep, is een van de bekendste tempels in Chiang Mai: bijna volledig met goud bekleed en wel achthonderd jaar oud! Bezoek de tempel in de bergen ‘s ochtends, want het kan er nogal druk worden. Je kunt de bus of tuttuk naar de tempel nemen, maar de hike over de Monk’s Trail is een grote aanrader! Je doet er een paar uurtjes over om bij de tempel aan te komen en het is best een beetje steil, maar zeker de moeite waard.

Middag

Na een paar dagen in Thailand kun je niet anders dan snakken naar een kookcursus. Dit heerlijke (pittige) eten wil je toch ook thuis kunnen bereiden? Gelukkig worden er tal van Thaise kookcursussen gegeven, die niet langer dan een paar uur duren. Én je mag je eigen kookkunsten opeten. Yum!

Avond

’s Avonds zul je na die hike en workshop best een beetje stijfjes zijn. Tijd om te ontspannen… Thailand staat bekend om de geweldige spa’s en massages, dus geef je over en geniet!

Elephant Freedom – Single day program

Check out our awesome day at #ElephantFreedom program. See how is it wonderful to spend one day with beautiful elephants. #ElephantNaturePark

Posted by Elephant Nature Park on Sunday, July 2, 2017

Dag 3 in Chiang Mai

Een bezoek aan de stad is niet compleet zonder het Elephant Nature Park gezien te hebben. De olifanten die hier wonen, zijn gered uit nare situaties, maar in het park kunnen ze vrij rondlopen en spelen. De grote en kleine olifanten in het park zijn gewend aan mensen, eten uit je hand en sloven zich graag uit. Je kunt bijvoorbeeld lunchen naast de olifanten of met ze zwemmen in de rivier.

Kijk goed uit als je activiteiten met olifanten boekt in Thailand, want niet alle olifanten worden overal goed behandeld. De kaartjes voor Elephant Nature Park zijn dan ook niet zo goedkoop, maar je weet wel dat er goed voor de dieren wordt gezorgd. Je mag er niet op de olifanten rijden gelukkig.

Elephant Nature Park ligt ongeveer vijftig kilometer buiten Chiang Mai, maar vervoer van en naar je hotel is veelal inbegrepen in de ticketprijs.

Overnachten in Chiang Mai

Of je nu een backpackers-budget hebt of jezelf trakteert op wat meer luxe: er is genoeg keuze in Chiang Mai. Pension Guesthouse Liam’s Suan Dok Mai beoordelen jullie met een 9,9 en Hotel Rimping Village krijgt een 9,7.

Wat is jouw favoriete bezienswaardigheid of must do in Chiang Mai? Vertel het in een reactie!

Volg Zoover ook op Instagram voor de mooiste vakantiefoto's en leukste winacties!  

Uitgelichte berichten

Marloes

Redacteur

8 februari - 2019

Reacties