Geweldige doetips in Serfaus-Fiss-Ladis zónder ski’s

Redactie - 1 december 2017

Geweldige doetips in Serfaus-Fiss-Ladis zónder ski’s

Redactie - 1 december 2017

Hoe mooi de pistes ook zijn in skigebied SerfausFissLadis, het is bijna zonde als je de lange latten niet een dagje in de skikelder laat staan. Er zijn namelijk genoeg redenen voor een ski- of boardonderbreking die net zo leuk zijn. Of leuker nog! Dit zijn de leukste doetips voor je wintersportvakantie in Serfaus-Fiss-Ladis.

motor slee

Rijden op een turboslee

Welke kleine jongen of meid droomt er niet van om op een skidoo door de sneeuw te scheuren? De meesten zullen nog even moeten wachten voordat ze op een echte mogen klimmen, maar bij de motorslee-baan vlakbij de Kinderschneealm kan jong en oud helemaal los voor een euro of acht.

Skyswing

Schommelen op grote hoogte in Skyswing Fiss

Aan de adrenalinekick die je van deze luchtschommel krijgt kun je weleens verslaafd raken. Dat gevoel wanneer je even gewichtloos bent is onbeschrijfelijk. Tel daar een adembemenend uitzicht bij op en je wilt wel meer dan één keer door de lucht vliegen. Dat kan zelfs met acht vrienden tegelijk.

In vogelvlucht met Serfauser Sauser

Altijd al je favoriete skigebied vanuit vogelperspectief willen zien? Dan moet je de Serfauser Sauser zeker proberen. Kan jouw hart deze zipline aan? Je stapt op bij het bergstation van de Sunliner en je landt bij de Komperdell-dalterminal.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/met-je-auto-op-wintersport-zo-maak-je-m-wintersportproof/”]

Rodelen met de hele familie

Rodelbaan of achtbaan: hoe je het ook noemt, het is dikke pret. Op volle vaart sjees je anderhalve kilometer van Alpkopf naar Högsee. Tot wel veertig kilometer per uur zelfs! En laten we de 360° pirouettes en jumps niet vergeten. De start is bij de Alpkopf-gondel waar je ook een topper van een speeltuin voor de kids hebt.

De Fisser Flieger

Durf jij het aan om horizontaal tussen de acht en 47 meter boven de Möseralm te vliegen met z’n vieren? Geloof ons, dat gevoel van deze bijzondere vlucht (met tachtig kilometer per uur) wil je niet missen!

Tips Serfaus-Fiss-Ladis 1

Beeld: Serfaus-Fiss-Ladis.

Champagneontbijt bij Crystal Cube

Doe eens gek. Laat de Kaiserbroodjes links liggen en ga in alle vroegte richting de Crystal Cube voor een luxe champagneontbijt. Het 360-gradenuitzicht – alsof je op het randje van de berg balanceert – krijg je er gratis bij.

masnerexpress

Een ritje op de Masner Express

Laat je ski’s even voor wat ze zijn en stap op de Masner Express voor een tochtje. Optimaal genieten van het winterse landschap zo! De rit gaat van Lazid naar het Z1-uitzichtpunt en de Masner Alpine Ski Hut. Zo’n ritje op de Masner Express kan trouwens ook ‘s ochtends. Dan zie je de zon opkomen vanuit de Hexensee-hut en heb je daarna gegarandeerd de ‘first tracks’!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/shopping/wintersportgadgets/”]

Rodelen next level: nachtrodelen

Over de nachtrodelavond op de verlichte Möseralm wordt nog veel nagepraat. Tweeënhalve kilometer in je broek plassen van het lachen op de rodelslee. Trakteer jezelf naderhand op een Oostenrijkse lekkernij bij het Möseralm bergrestaurant. Al kunnen we ons ook goed voorstellen dat je lekker naar Hotel Natürlich of Aparthotel Dreisonnenhof Garni in Fiss gaat om je in droge kleding te hijsen.

Doen in Serfaus-Fiss-Ladis

Ritje in een pistebully

Altijd al gefascineerd door die pistebully’s? Wij ook! Daarom moet je zeker een ritje maken in één van de Snowcats. Iedere dag zijn er plekken beschikbaar naast een pistebullyheld. Het ritje over de (naderhand) vers geprepareerde pistes duurt zo’n anderhalf uur.

 

Nog een aantal bonustips:

  • Een bezoek aan het Z1-uitzichtpunt op 2.600 meter.
  • Een mooie winterwandeling (met of zonder sneeuwschoenen) kiezen uit de honderd km aan winterwandelpaden.
  • Een romantisch ritje met paard en wagen door winterwonderland.
  • Een Nightflow-show in de sneeuw bijwonen (iedere dinsdag om 20:30 uur op de Möseralm in Fiss).
  • Nachtskiën: dit kan tijdens bovenstaande show op dinsdagavond.

Heb jij nog tips voor dit topskigebied? Laat ze achter in een reactie of schrijf een review.