Het is er zo goed als het hele jaar warm, met een gemiddelde zeewatertemperatuur van 25 graden. Belangrijk als je je vakantie met een boek op een bedje aan het strand van de Rode Zee wil doorbrengen. Maar waar moet je nu precies zijn als je van een lekkere zonvakantie in Egypte wil genieten? Wat zijn de populairste Egyptische badplaatsen!

Beeld: Pixabay, Dahab

Dahab

Zoek je een vakantieplaats waar haast geen tourbussen zijn, ga dan naar Dahab. En geniet van de schitterende omgeving. Met zijn hoge bergen die tot aan de zee doorlopen. ‘No problem‘ zijn de veel gehoorde woorden van de locals. Want die doen met hun gemeende gastvrijheid hun uiterste best om het je naar de zin te maken. Het centrum van de stad is klein, maar bruist desalniettemin. ’s Avonds is de boulevard the place to be. Voor een sfeervol uitzicht op de lichtjes van Saoedi Arabië aan de overkant.

Beeld: Pexels

Taba

De ideale locatie voor rust, rust en nog eens rust aan de kust. En, vooruit, misschien een beetje watersport dan. Er zijn in Taba ‘slechts’ vijf resorts. En dat zorgt ervoor dat het niet plat gelopen wordt door toeristen. Hier kun je dus in een wip je dikke pil uitlezen. Om niet te vervallen in verveling, kun je volgens een dine around-systeem eten. Voor een zacht prijsje eet je in de à la carte-restaurants van andere hotels. Wil je toch iets meer actie? Dan is dit de uitgelezen uitvalsbasis voor een dagtrip. Bijvoorbeeld naar Dahab en excursies door de Sinaï woestijn.

Sharm el Sheikh

Het leeft en bruist in Sharm el Sheikh. En dan vooral in het deel van Na’ama Bay. Je kunt er shoppen en uitgaan. Bijvoorbeeld in SOHO, het Hard Rock Café en er is zelfs een versie van de beroemde nachtclub Pacha. Waar grote namen als David Guetta komen draaien. Wil je het net even een tandje rustiger, dan zijn er genoeg plekken om waterpijp te roken en mensen te kijken. Overdag chill je op de bedjes van het hagelwitte zandstrand. En ook hier staat snorkelen hoog op je must-do-lijstje. Kijk in elk geval uit naar de kleurigste koraalvissen.

Beeld: Pixabay, souk

Hurghada

Hurghada is ideaal voor duiken en snorkelen in de Rode Zee. Maar wordt ook geroemd vanwege de aardige bevolking. En als standplaats om de woestijn te verkennen. Vanaf Sakkala naar het zuiden vind je de strook met de meeste hotels, zoals Hotel SUNRISE Crystal Bay Resort. Daar hoef je in principe niet weg, want de meeste resorts zijn all inclusive. Wie toch wat avontuurlijker is aangelegd checkt de grote souk in de wijk Dahar voor wat serieuze lokale shopping.

Zelf op zoek naar de beste hotels? Zoek, boek en vind op Zoover.nl

Schrijf een review en maak kans op een reischeque t.w.v. €400!

Uitgelichte berichten

Suzanne

Redacteur

5 december - 2018

Reacties