Dit is waarom je deze winter naar Egypte wil!

Redactie - 12 november 2018

Dit is waarom je deze winter naar Egypte wil!

Redactie - 12 november 2018

Egypte ken je vast wel als zonovergoten bestemming in juli en augustus. Maar wist je dat het hier in de wintermaanden ook heerlijk vertoeven is?

weer Egypte

Zon zon zon in Egypte

De nummer één reden om nú een winterzonvakantie naar Egypte te boeken: het meer dan aangename weer. In de zomer kan het snikheet worden in het land. Maar in de winter geniet je van temperaturen tussen de 21 en 30 graden.

Zelfs in de allerkoudste maand (januari) is het gemiddeld nog 22 graden. Verzekerd zijn van zonnestralen? Ga dan naar de badplaatsen aan de Rode Zee, zoals Hurghada en Makadi Bay.

Nog een groot voordeel, je bent al op deze zonovergoten bestemming in vijf uur vliegen vanaf Schiphol.

Egypte cultuur

Cultuur snuiven in Egypte

In de winter is het niet té warm, dus ideaal om flink wat excursies te maken. Egypte kent een rijke geschiedenis van Grieken, Romeinen, Persen en natuurlijk de beroemde farao’s. Het land kent daarom een enorme rijkdom aan architectuur.

Sla in elk geval een bezoekje aan de indrukwekkende piramides niet over! Je vindt de piramide van Cheops, een van de wereldwonderen, vlakbij Cairo.

Vanuit Gizeh kun je zelf naar de immense bouwwerken gaan, of je pakt een van de bussen die vlakbij de piramides stoppen. Tips:

  • Draag bedekkende kleding.
  • Trek je wandelschoenen aan.
  • Een toegangsticket tot het terrein kost ongeveer €2,50. Om de piramides in te gaan betaal je extra.
  • Respecteer de architectuur, het is verboden om de bouwwerken te beklimmen.
  • Van oktober tot maart is het terrein tussen 8 en 17 uur geopend.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/hoogtepunten-van-een-bezoek-aan-de-witte-woestijn-van-egypte/”]

duiken snorkelen Egypte

Paradijs voor duikers en snorkelaars

Het water van de Rode Zee heeft het hele jaar door een temperatuur van gemiddeld twintig graden. Perfect voor een verfrissende duik!

Egypte is een van de meest populaire bestemmingen voor duikers en snorkelaars. Je ontdekt er de meest bijzondere koraalriffen, kan zwemmen met dolfijnen en zwemt rond tussen kleurrijke vissen.

Een prachtige plek om de Egyptische onderwaterwereld te ontdekken is Marsa Alam. Deze plaats is nog niet overspoeld door vakantiegangers en de riffen zijn daardoor nog haast helemaal intact. Extra leuk, je kunt hier gewoon vanaf het strand of een pier het water in springen. Hou je ogen open want voor je het weet zwem je oog in oog met schildpadden, roggen, kleine haaien of een zeekoe!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/msn/laat-je-inspireren-5x-verrassende-winterzonbestemmingen/”]

Egypte

Hotel SUNRISE Grand Select Crystal Bay Resort

Oneindige veel luxe top accommodaties

Als er één bestemming is waar het barst van de luxe resorts, dan is het Egypte wel! Dit zijn een aantal van jullie favoriete accommodaties:

Hotel SUNRISE Grand Select Crystal Bay Resort (Zoover score: 9,7). Gastvrijheid staat hier voorop! Reviewer Maddy schrijft: ‘Het personeel is super, als je later aankomt bij het zwembad gaan ze gelijk bedjes voor je zoeken en ze voor je verslepen. Ook is er een super leuk en gezellig animatieteam dat altijd wel even gezellig met je komt kletsen!

Hotel SUNRISE Royal Makadi Aqua Resort (Zoover score: 9,5). Reviewer Farah vond dit hotel ‘amazing! Ik vond het gewoon super leuk om hier te zijn, de mensen hier zijn heel vriendelijk en behulpzaam. We hebben hier goed kunnen rusten en genieten van het strand en het zwembad en ook heeeerlijke cocktails!

Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort (Zoover score: 9,3). Meraldi en Frank hadden hier ‘een geweldige vakantie. De medewerkers zijn vriendelijk en proberen je helemaal te verwennen. De kamers zijn schoon en ruim én we hadden een heerlijke inloopdouche!

Ben jij wel eens in de winter in Egypte geweest? Laat een review achter en inspireer andere winterzonliefhebbers!