De Waddeneilanden: 5 redenen om voet aan wad te zetten

Redactie - 5 augustus 2018

De Waddeneilanden: 5 redenen om voet aan wad te zetten

Redactie - 5 augustus 2018

Dit zijn 5 topredenen om de Waddeneilanden te gaan ontdekken. Veel plezier!

Strand - vakantie Texel

1. Plaatselijke lekkernijen

Zoals de Vlielandse visschotel, lamsvlees van Texel of de cranberries van Terschelling, waarvan men sap, jam en wijn maakt. En niet te vergeten de typische bieren zoals Skuumkoppe (Texel) of Scelling (Terschelling). Loopt het water je al in de mond?

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/overnachten-op-het-strand/”]

Linda van Lakwijk, bekend als @kiteboardgirl op Instagram

Linda van Lakwijk, bekend als @kiteboardgirl op Instagram

2. Boordevol activiteiten en evenementen

Kitesurfen, parachutespringen, blokarten, raften, wie denkt dat de Waddeneilanden alleen rustzoekers trekt, heeft het mis. Van Texel tot Schiermonnikoog; kiten kun je op alle grote waddeneilanden. Leuk om een proefles te doen bij een van de vele kitescholen.

En ook qua evenementen is er van álles te doen, vooral in de zomer. Zoals het bekende culturele festival Oerol en De Ronde om Texel (de grootste catamaranrace ter wereld). Maar ook heeft elk eiland haar eigen kleinschalige evenementen. Voor jong en oud, stoer en lief, voor ieder wat wils. Voor de muziek- en feestbeesten is het genieten van blues tot dance.

Texel - drijfzand

3. Alle natuur binnen handbereik

Duinen, bossen, heide, grasland,  je hoeft er maar één fiets- of wandeltocht voor te maken om het allemaal tegen te komen. Elk eiland heeft haar eigen unieke natuur die ook per eiland weer veel diversiteit kent. Pas wel op dat je niet wegzakt, drijfzand vind je er namelijk ook.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/wellness-hotels-op-de-wadden/”]

4. Cultuur, overal waar je kijkt

De Waddeneilanden stromen zowat over van cultuur, niet alleen monumenten en musea maar ook ‘levendige’ cultuur zoals muziektheater, wandelroutes met bijzondere thema’s en veel, veel meer.

Camping Stortemelk

Camping Stortemelk

5. Leuke en betaalbare accommodaties

Wat is er lekkerder dan om na een drukke dag eilandhoppen heerlijk ’thuis’ te komen? Er zijn tal van leuke, unieke logeeradresjes te vinden, zoals de huiselijke bed & breakfast Huize Sonja op Ameland. Of campings waar je je tent kunt opzetten in natuurlijk duingebied zoals op Camping Stortemelk op Vlieland.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/bijzondere-romantische-overnachtingen-nederland/”]

En?

Heb je na het lezen van deze 5 redenen zin gekregen om binnenkort voet aan wal te zetten op een van de eilanden? Dit zijn de 10 populairste accommodaties:

Bekijk hier het gehele aanbod van accommodaties op de Waddeneilanden.