De mooiste wandelgebieden van Macedonië

Redactie - 29 maart 2019

De mooiste wandelgebieden van Macedonië

Redactie - 29 maart 2019

Ben je op zoek naar een originele bestemming voor een enerverende wandelvakantie? Overweeg dan eens Macedonië! Hier ontdek en wandel je in alle rust langs de mooiste plekjes van dit gevarieerde vakantieland. Iets voor jou?

Wandelen in Macedonië

Waarom zou je wandelen in Macedonië? Waarom niet! Het bergachtige en groene karakter van het land biedt talloze gemarkeerde en ongemarkeerde wandelroutes. Zeker rondom de nationale parken kun je hier moeiteloos zes tot acht uur heerlijk wandelen waarbij je je telkens weer vergaapt aan de prachtige natuur van Macedonië. Wij geven een aantal tips.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/de-mooiste-hotspots-van-macedonie/”]

Ontdek het Pelister Nationaal Park

Bij het Pelister Nationaal Park waan je je, zeker wanneer de zon op de bomen staat, in een echte sprookjeswereld. In dit gebied is de bergtop Baba het letterlijke hoogtepunt. In verband met de duur van de wandeling, zo’n zeven à acht uur, is het aan te raden om op tijd te vertrekken. Uiteraard mét een goedgevulde rugzak en genoeg drinkwater. Tijd om te rusten? Kies een idyllische plek en geniet in alle rust van je lunch. Dat zal zeker smaken!

Te voet door het Mavrovo Nationaal Park

Op de grens met Albanië ligt het weelderige Mavroro Nationaal Park. De Golem Korab is, met 2764 meter op de teller, de hoogste berg van Macedonië. Omdat de berg in het grensgebied ligt, mag je deze niet zomaar beklimmen. Wel kun je in het park urenlang wandelen zonder dat het gaat vervelen. Even genoeg van het wandelen? Wissel je vakantie af met een tochtje op een mountainbike.

Populair: het Galičica Nationaal Park

Het Galičica Nationaal Park is misschien wel het meest bezochte park van Macedonië. Dat heeft alles te maken met het zeer populaire én bekende Meer van Ohrid en, in mindere mate, het Prespameer. Wil je kilometers langs het water lopen of trek je liever de groene binnenlanden in? In het Galičica Nationaal Park is de keuze aan jou. Het park is ook een ideale uitvalsbasis voor een gezinsvakantie waarbij niet iedereen van lange wandelingen houdt. In Ohrid valt genoeg te beleven!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/ontdekken/vakantie-in-macedonie-aan-het-meer-van-ohrid/”]

Overnachtingstips Zoover

Wil je het maximale uit je verblijf in Macedonië halen en er zoveel mogelijk op je wandelschoenen op uit? Met een strategisch gekozen accommodatie heb je al het moois van landelijk Macedonië binnen handbereik. Zoals het kleinschalige Hotel Tino. De familie de Haan was hier erg over te spreken: ‘Geweldig eten en een mooie centrale ligging. Het personeel is erg vriendelijk.’

Wil je direct aan het meer verblijven? Dan is Hotel Granit een uitstekende keuze. Reviewer Robert was zeer enthousiast over het uitzicht én het fijne zwembad: ‘Het is een goed hotel met goede bedden, uitzicht een plaatje en zwembad perfect.’

Wil je na een lange wandeling het liefst in een comfortabel zwembad springen? Kies dan voor Hotel Aleksander Villa. Er is een heerlijk zwembad aanwezig waar je lekker af kunt koelen. De omgeving van Aleksander Villa is overigens prachtig en het meer van Ohrid ligt op steenworp afstand.

Heb jij weleens gewandeld in Macedonië? Zo ja, deel je ervaringen met ons in een reactie of in een review!