De mooiste must see’s van de Algarve

Redactie - 10 augustus 2018

De mooiste must see’s van de Algarve

Redactie - 10 augustus 2018

De Algarve is een regio in het zuiden van Portugal en een dikke aanrader als je gaat voor natuur, strand en cultuur. Wij tippen 5 must see’s in deze populaire vakantieregio.

© Algarve Tourism Bureau

© Algarve Tourism Bureau

1. Cabo São Vicente

Het meest zuidelijke puntje van Europa waar je je ogen uitkijkt. Je kunt de Algarve te voet verkennen en helemaal van oost naar west wandelen. Je loopt dan van Alcoutim naar Cabo São Vicente, hierboven te zien op de foto.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/autorondreis-door-portugal/”]

© Algarve Tourism Bureau

© Algarve Tourism Bureau

2. Ponta da Piedade

Een reusachtige rotsformatie uitgehold door de zee. De prachtige okerkleur van de rotsen steekt schitterend af tegen het groenblauwe water. Onze tip: bekijk de rotsen vanaf een boot.

Caldas de Monchique

Caldas de Monchique

3. Caldas de Monchique

Ben jij toe aan een momentje voor jezelf? Dan tippen wij deze natuurlijke spa Caldas de Monchique. De spa bestaat al sinds de Romeinse Tijd en stond toen bekend als ‘Aguas, Sagradas’ (Heilige Wateren). Naast ontspanning kun je je hier ook laten behandelen voor ademhalings-, spijsverterings- en botproblemen of spier- en reumatische aandoeningen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/mooiste-stranden-lagos-portugal/”]

© Algarve Tourism Bureau

© Algarve Tourism Bureau

4. Cacela Velha

Hier moet je echt even een fotosessie houden. Cacela Velha is een kustplaatsje in het oosten van de Algarve, in het natuurgebied Ria Formosa. Het historische centrum bevat een fort, een katholieke kerk en een Almohadische cisterne. Het bijzonder mooie uitzicht op zee en de eilandjes van het natuurgebied bieden een zorgen voor een van de mooiste vakantiekiekjes. Appartement Casa Velha is een fijne uitvalsbasis voor deze regio, deze accommodatie wordt met een 8,6 beoordeeld op Zoover.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/kamperen-op-5-campings-portugal/”]

Marina of Vilamoura

Marina of Vilamoura

5. Marina of Vilamoura

In de jachthaven Vilamoura is het een drukte van jewelste. De haven heeft in 2017 enorm geïnvesteerd in het moderniseren en het optimaliseren van de infrastructuur, nadat deze al een award in de wacht heeft gesleept. De perfecte spot om met je eigen boot te arriveren, of vanaf de kade te genieten van al het moois.

Ben jij in de Algarve geweest? Schrijf een review op Zoover en help andere vakantiegangers.