Trappen en klimmen: dít zijn de mooiste fietsroutes in Limburg

Redactie - 7 februari 2020

Trappen en klimmen: dít zijn de mooiste fietsroutes in Limburg

Redactie - 7 februari 2020

Wielrennen, mountainbiken, fietsvakantie of gewoon een gezellige fietstocht door een adembenemend landschap? De mooiste fietsroutes in Limburg leiden je langs fotogenieke dorpjes en over pittige heuvels. Dít zijn ze.

Mountainbiken in Zuid-Limburg - de mooiste fietsroutes in Limburg

Mountainbiken naar de beste accommodatie van Limburg

Over Zuid-Limburg liggen mountainbikeroutes verspreid met een totale lengte van ruim vierhonderd kilometer. Alle routes zijn met elkaar verbonden en dat maakt het mogelijk om de hele regio per mountainbike te ontdekken. De route loopt door onder andere de plaatsjes Puth, Windraak, Geleen, Spaubeek en Neerbeek en kent een paar pittige hellingen. Even pauzeren? Stap af bij kasteel Terborgh voor een stuk vlaai en een kop koffie.

Na een dag op de fiets, strijk je neer op een van de vele campings in Limburg, bijvoorbeeld op Zoover Award-winnaar Camping de Botkoel in Puth: uitgeroepen tot beste accommodatie van Limburg en in de beoordelingen op Zoover geroemd om de prachtige ligging, sportieve uitdaging voor fietsers en wandelaars, super schone sanitair, vriendelijke eigenaren én appelsap van eigen oogst.

de mooiste fietsroutes in Limburg

Hartje Heuvelland

Deze fietsroute van 55 kilometer start in Mechelen, het hart van het Zuid-Limburgse Heuvelland. De naam zegt het al: op deze pittige tocht kom je vooral veel heuvels tegen, maar daar staan wél de mooiste vergezichten tegenover. En een voldaan gevoel natuurlijk. De route voert langs de dorpjes Vijlen, Bocholtz en Gulpen, waar je tussendoor kunt neerstrijken op het terras.

Blijven slapen? In het op Zoover bejubelde Hotel Vijlerhof in Vijlen kun je volgens bezoekers ultiem relaxen, zodat je de volgende ochtend weer fris op de fiets stapt.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/on-hollands-wandelen-limburg/”]

Kasteel in Park Gravenrode - de mooiste fietsroutes in Limburg

Kasteel in Park Gravenrode

Een kijkje over de grens met de Park Gravenrode-route

De Park Gravenrode-route is een fietsroute van 24 kilometer die start bij de Abdij van Rolduc in Kerkrade. Tijdens deze route neem je al snel een kijkje over de Duitse grens. Volg de rivier de Worm en kom uit in Park Gravenrode bij Landgraaf: een groen gebied met bossen, beken, hoeves, kastelen en een stuwmeer. Tijdens deze fietsroute kom je langs attracties als Gaia Zoo en de wereldtuinen van Mondo Verde. Ook leuk met kinderen!

Kun je wel wat wellness gebruiken na een dag in de buitenlucht? Laat je vertroetelen in Wellness Appartement Parklaan in Landgraaf en neem na die ontspannende massage plaats in de sauna, jacuzzi of het stoombad.

Kijk voor meer informatie over de routes op vvvzuidlimburg.nl.

Ken jij nog mooie fietsroutes in Limburg? Tip ze in de comments!