Voor een romantische vakantie is Duitsland misschien niet de allereerste bestemming waar je aan denkt. Maar het land heeft veel bijzondere romantische plekken te bieden! Zoover maakte een selectie.

Vuurtoren van Sylt

1. Sylt

Een waddeneiland, maar dan aan de Duitse kant. Niet alleen vind je er heerlijke zandstranden, hotels met wellness en fancy restaurants, Sylt stikt ook nog eens van de prachtige natuur. Zee en duinen zijn sowieso al een goed startpunt voor een romantische trip natuurlijk, en het is hier goed flaneren.

Baiersbronn

2. Het Zwarte Woud

Dit gebied staat bekend om zijn taart (Schwarzwalderkirsch, je kent hem vast) en koekoeksklokken, maar het Zwarte Woud is ook een prima plek om met je partner naartoe te gaan. Zeker wanneer jullie houden van een wat actievere vakantie, want dan kun je hier een goede hiking trip combineren met een relaxed verblijf in een spa, bijvoorbeeld in Baiersbronn.

Bamberg

3. Bamberg

De geschiedenis kun je bijna proeven in Bamberg, dus de ideale bestemming voor als je fantasie geprikkeld wordt door oude gebouwen en bijzondere architectuur. In het oude centrum wandel je over de kinderkopjes, langs huizen die nog uit de middeleeuwen stammen. Niet voor niets, dat Bamberg een UNESCO World Heritage stempel heeft ontvangen. Je kunt hier ook wandelen langs de Neckar rivier of door ‘Little Venice’, om lekker klef te doen samen.

4. Dresden

We kennen Dresden vooral van het beruchte bombardement aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, maar de stad verdient meer én andere aandacht. Het wordt ook wel ‘de Florence van het Noorden genoemd’, vanwege de barokke architectuur en schattige huisjes overal. Bovendien kun je er goed mensen kijken, op een terras aan de Elbe rivier, net zoals de plaatselijke adel in de 18e eeuw deed. Hebben jullie de romantische smaak te pakken, dan kun je er nog een concert in het Semper Operahuis aan vast plakken.

Weimar

5. Weimar

De lijst beroemde masterminds die geassocieerd worden met dit gebied is bijna eindeloos. Van Goethe via Nietzsche tot Bach, allemaal waren ze ooit te vinden in Weimar. Echt een plek dus voor cultuurliefhebbers, om tot diep in de nacht eindeloze gesprekken te voeren met zijn tweeën in een restaurant.

Koblenz

6. Koblenz

In het hart van de Rijn vallei, omgeven door kastelen, ligt Koblenz. Dit is een van de oudste steden in Duitsland, waarvan de geschiedenis is achterhaald tot een Romeinse nederzetting van zo’n 2000 jaar geleden. Je kunt je romantische vakantie hier bijvoorbeeld vullen met wijnproeverijen, en een riviercruise of tripje in een gondel á la Venetië.

Zin gekregen in een vakantie in Duitsland? Dat snappen wij helemaal! Daarom tippen wij een aantal héle fijne accommodaties:

Roompot Ferienresort Bad Bentheim*****    Landal Wirfttal*****
Landhotel Zur Schnitte*****      Kleinenzhof*****
Holmernhof*****       Auf dem Simpel*****

Wat is voor jou de meest romantische plek van Duitsland? Laat het weten in een reactie! 

Uitgelichte berichten

Sara

Redacteur

27 mei - 2019

Reacties