De leukste dagjes uit in de meivakantie

Redactie - 22 april 2018

De leukste dagjes uit in de meivakantie

Redactie - 22 april 2018

De meivakantie komt er weer aan! Ben je nog op zoek naar een activiteit voor het hele gezin? Wij tippen de allerleukste dagjes uit in eigen land!

Het tulpenfestival in Flevoland

Bewonder de uitgestrekte tulpenvelden in de Noordoostpolder. Rondom de velden zijn allerlei routes uitgestippeld. Bijvoorbeeld de bekende autoroute van 120 kilometer, een fietsroute van 38 kilometer en een aantal wandelroutes van 7, 15 en 25 kilometer. Dus voor ieder wat wils! Misschien wel het allermooiste uitzicht over de tulpenvelden heb je van bovenaf. Geen hoogtevrees? Boek dan een tour in een helikopter.

Voor alle informatie over de bijzondere velden ga je naar het tulpeninformatiecentrum in Creil. Kopje koffie en wat lekkers erbij en je wordt helemaal bijgepraat over de bloemen. Het informatiecentrum is dagelijks geopend en de toegang is helemaal gratis.

Wanneer? Van 21 april t/m 6 mei 2018

 meivakantie dagje uit

Beeld: www.theaterrotterdam.nl

Circusstad Festival in Rotterdam

In de meivakantie staat het hart van Rotterdam in het thema van circus! Vijf dagen lang barst het in de stad van de bijzondere acts. Overdag geniet je op het Schouwburgplein van spectaculaire voorstellingen in de tenten. ‘s Avonds kun je voor nog meer circusplezier terecht in de Rotterdamse Schouwburg en het Oude Luxor Theater.

Zelf de kriebels gekregen? Doe mee aan een van de vele workshops en oefen je circus-skills! De artiesten leren je vol enthousiasme jongleren, balanceren en misschien zelfs een beetje vliegen.

Wanneer? 2 t/m 6 mei 2018

meivakantie

Beeld: www.techniekmuseum.nl

Techniekmuseum in Hengelo

Kunnen jouw kids ook nooit lang stilzitten? Neem ze in de meivakantie mee naar het Techniekmuseum Oyfo in Hengelo! Hier kiezen de allerkleinsten uit 35 knutselpakketjes waarmee ze gemakkelijk de hele middag zoet zijn. En, ook niet onbelangrijk, ze steken ook nog eens wat op. Je kunt bijvoorbeeld glas graveren of een vlinder maken op zonne-energie. Geen probleem als je zelf niet zo handig bent, er staan deskundige begeleiders klaar om de kinderen te helpen.

Even uitgeknutseld? Dan is het tijd om de leuke en leerzame tentoonstellingen in het Techniekmuseum te bewonderen.

Wanneer? 28 april t/m 06 mei 2018

Tweetakt in Groenekan

Dit jaar vindt alweer de zestiende editie plaats van Festival Tweetakt. En dat betekent: genieten van beeldende kunst op Fort Ruigenhoek in Groenekan. In alle hoeken en gaten van het terrein is kunst voor jong en oud te zien. Enorme sculpturen, hippe videokunst en games en allerlei interactieve installaties, gemaakt door amateur- en professionele kunstenaars.

En er zijn allerlei activiteiten en voorstellingen voor de hele familie. Bijvoorbeeld Space Noise 3D, een film waarbij verschillende soorten beeldmateriaal over elkaar heen zijn geprojecteerd. Als je door een bril kijkt, lijken de beelden in de ruimte te zweven. Superspacey!

Wanneer? Van 2 april tot en met 10 juni op zon- en feestdagen

meivakantie bevrijdingsfestival

Bevrijdingsfestivals door het hele land

De allerleukste afsluiter van de meivakantie is natuurlijk Bevrijdingsfestival! Door het hele land worden de gratis festivals georganiseerd. Vier je vrijheid bijvoorbeeld in:

Het Stadspark in Groningen: naast tientallen muziekoptredens is er voor de jongste bezoekers een Kids Area met allerlei activiteiten. Zo kunnen de kleinsten broodjes bakken, ponyrijden en staat er zelfs een grote zweefmolen.

Het Malieveld in Den Haag: het programma bestaat uit zes verschillende podia en een groot aantal activiteiten, zoals concerten, debatten, toneel, straattheater, film, kinderactiviteiten en een festivalmarkt.  

Het Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam: ook hier barst het van de optredens van bekende artiesten. Maar er is meer! Je kunt bijvoorbeeld speeddaten met veteranen, eten en drinken bij de Rijdende Keukens en voor de kinderen is er het Familie Vrijheidsplein.

Wanneer? 5 mei 2018

Overnachten in de hoofdstad na een dagje feesten? Dit zijn jullie tips:

  • Hotel Fletcher Amsterdam. Tjalling van der Werf schrijft in zijn review: ‘Onwijs leuk hotel, super gastvrij en leukste personeel in de hotelwereld!
  • Hotel Inntel Amsterdam Centre. Volgens Corine ‘een typisch Amsterdams hotel! Met m’n zus een weekendje Amsterdam gedaan, de locatie van dit hotel is top! Vlak naast de winkelstraten. Het restaurant naast de deur is echt geweldig.’

Weet jij al wat je in de meivakantie gaat doen? Deel je tips in de reacties!