Regen? Top 5 wellnessresorts in Nederland

Redactie - 9 augustus 2017

Regen? Top 5 wellnessresorts in Nederland

Redactie - 9 augustus 2017

Met onze Hollandse zomer weet je nooit wat je kunt verwachten. Een hittegolf? Of het gevoel dat je opeens in de herfst beland bent. Hoe dan ook, als je regenachtige zomerdagen even wilt ontvluchten, doe dan net alsof je in een warm land zit, in één van deze wellnessresorts in Nederland.

Beeld: Sauna&Beauty Oase

Top 5 beste wellnessresorts in Nederland

Even tijd voor jezelf, ontspannen en nergens aan denken. Dat kan in één van de vele wellnessresorts in ons land. Zoover verzamelde de 5 beste resorts waar je compleet in de watten wordt gelegd. Weer of geen weer! Als dat niet genieten is…

5. Sauna & Beauty Oase Nederasselt: 8,2

In een klein dorp, Nederasselt, in de provincie Gelderland vind je dit mooie beauty secret: Sauna & Beauty Oase. Probeer de lavendelsauna eens: sluit je ogen en het lijkt net alsof je in een lavendelveld in een Franse regio ligt te zonnen. Of stap in het rustbad, voorzien van een heerlijke dennengeur. Je waant je voor even in een meertje in de Belgische Ardennen. Klinkt zalig, nietwaar?

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/5x-tips-regenachtige-meivakantie/”]

4. Thermen Soesterberg: 8,6

Vlucht voor regenachtige zomerdagen en sluit jezelf even helemaal af van de buitenwereld bij Thermen Soesterberg in de provincie Utrecht. Laat je in de watten leggen en geniet van gezichtsbehandelingen, massages en verschillende sauna’s. Of zoek de warmte op in de Finse sauna die maar liefst 90 graden Celsius wordt! Je kunt hier ook arrangementen boeken met koffie en thee bij aankomst, een lunch tussendoor en een diner als je helemaal ontspannen bent.

3. Sauna & Beauty de Heuvelrug: 8,6

Geëindigd op nummer drie in de top vijf beste wellnessresorts van Nederland is Sauna & Beauty de Heuvelrug in Veenendaal, ook in de provincie Utrecht. Neem een mini-break en bezoek dit resort om in de ultieme relax-modus te raken, alsof je in het Midden-Oosten bent beland. Begin met een traditionele Hamam behandeling met een massage-, scrub- en zeepritueel. Om vervolgens een modderbad te nemen met vulkanische klei uit Marokko.

Beeld: Wellness center de Bronsbergen

2. Wellness Center de Bronsbergen: 8,6

Een vliegticket naar India boeken om aan het Hollandse zomerweer te ontsnappen gaat misschien wat ver. Ga in plaats daarvan eens naar Wellness Center de Bronsbergen in Gelderland. Hier kun je namelijk heerlijk genieten van een oud Indiase ayurveda massage. Hierbij wordt heel je lichaam gemasseerd met warme olie. Je kunt je wel voorstellen dat je na zo’n behandeling op en top ontspannen bent.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/7-x-gratis-dagje-zomervakantie/”]

1. Thermen Bussloo Voorst: 8,9

Met stip op nummer 1 als relax-plek staat Thermen Bussloo bij Zutphen. Doe voor even alsof je in Azië bent en warm op in de Azië sauna van 85 graden Celcius, waar een grote Boeddha over je waakt. Neem vervolgens plaats voor een Oosterse massage of dompel jezelf onder in het Hamam bad. Zoover reviewer Rob kwam hier eerder deze zomer: ‘Als je echt een dag wilt ontspannen en naar de sauna gaan wilt, is Thermen Bussloo een ideale gelegenheid om lekker relaxt te worden.’

Wat is jouw favoriete wellnessresort om naartoe te vluchten bij slecht weer? Laat een review achter voor andere Zoover bezoekers, zodat ook zij kunnen genieten van totale ontspanning in eigen land.