De 10 ultieme tips voor je stedentrips

Redactie - 3 oktober 2019

De 10 ultieme tips voor je stedentrips

Redactie - 3 oktober 2019

Voorjaar, zomer, herfst, winter… het is altijd een goede tijd voor een stedentrip. Bezoek Londen tijdens de kerstdagen, Valencia in het voorjaar, Stockholm in de zomer. En wat dacht je van een Nederlandse stad in de herfst? Hoe bereid je een stedentrip voor en wat neem je mee? Vooral als je met het vliegtuig gaat zul je je bagage efficiënt moeten pakken. Daarom deze tips voor je stedentrips.

Milaan

1. Ontdek je plekje of stad

Weet jij al waar je volgende stedentrip heen gaat? Een metropool als Parijs, of juist een compactere stad als Krakau? Je keuze hangt waarschijnlijk af van factoren als (reis)tijd, budget en behoeftes. Heb je zin om te smullen (Bologna!), feesten (Berlijn!) of te shoppen (Milaan!)

2. Boek op tijd voor een geslaagde stedentrip

Wacht niet te lang met het boeken van een vlucht. Last minute kan goedkoper zijn, maar dan is hoogstwaarschijnlijk dat schattige hotelletje aan de Seine niet meer beschikbaar. Tickets boek je het best ver van te voren, dan liggen de prijzen vaak lager. Kijk ook vooraf welke reisdocumenten en/of visa je nodig hebt en regel dat op tijd.

Openbaar vervoer in Praag - tram

3. Verzamel hotspots

Verzamel vast de hotspots op het gebied van cultuur, shoppen, eten en drinken van de stad waar je naartoe gaat en maak een lijstje met adressen en openingstijden. Dit scheelt tijd ter plekke. Op Zoover vind je de bezienswaardigheden van je stad naar keuze.

4. Kijk hoe het vervoer ter plekke geregeld is

Check thuis vast hoe je kunt reizen met het openbaar vervoer zodat je niet op het metrostation in Rome nog alles moet uitvissen. En laat de metro eens links liggen: Praag is bijvoorbeeld heel leuk om doorheen te wandelen en op die manier de cultuur te proeven. Veel steden, zoals Barcelona en Parijs, zijn ook goed te doen per fiets!

Plaza de la Virgen Valencia5. Voorbereiding in stappen

Maak een plan: koop een reisgids of hang een avondje online rond om te bekijken wat je wilt zien en doen. Tip: check of online boeken korting oplevert. Nog op zoek naar een accommodatie? Bekijk hier ons handige overzicht van alle hotels! Of Hotel Primus Valencia in Valencia.

Highlights in Europa Sagrada Familia6. Boek tickets voor bezienswaardigheden alvast online

Bij veel bezienswaardigheden kun je ook online tickets boeken: heel handig, hoef je niet zo lang in de rij te staan! Denk bijvoorbeeld aan The London Eye of Sagrada Familia. Scheelt je zo twee uur wachten.

Berlijn

7. Maak printjes en printscreens

Handig om bij je te hebben: printjes en printscreens van de hotspots die je wilt bezoeken, zoals de bezienswaardigheden in Berlijn, maar ook van je belangrijke documenten zoals paspoort, reservering en reisverzekering.

Trevifontein Rome Italië8. Checklist om mee te nemen

Alles geregeld. Inpakken dan maar. Probeer alleen met handbagage te reizen. Aangezien een citytrip vaak kort is, heb je geen zin om kostbare tijd kwijt te zijn aan het wachten op de koffer. Daarnaast bespaar je natuurlijk geld als je geen ruimbagage bijboekt. Check wel even welke bagageregels er gelden voor jouw vlucht, dit verschilt per maatschappij. Neem een toilettas met mini’s mee. Een handbagagekoffer op wieltjes mag 45 x 40 x 25 cm zijn zodat je er vrijwel altijd zeker van bent dat hij in de cabine mag.
Neem een rugzakje of grote handtas mee. Wel zo handig als je een dag op pad gaat om een trui mee te nemen voor als het ’s avonds afkoelt, een flesje drinken en wat snacks voor tijdens het sightseeën in bijvoorbeeld Rome.

9. Handig inpakken

Ga voor laagjes. Twee paar broeken, shirts met lange en korte mouwen, een vest en een jas. Dan kan er altijd wat aan of uit. Neem niet te veel mee, voor het geval je tijdens je trip ook nog wat souvenirs gaat aanschaffen. Pak natuurlijk in wat je nodig hebt voor die stedentrip. Ga je in de winter naar een koude bestemming dan is het heel vervelend als je niet genoeg winterkleding bij je hebt. En voor een zomerse trip, in bijvoorbeeld Cordoba, heb je die dikke trui echt niet nodig.

10. Apps om het beste uit je stedentrip te halen

Zet wat handige apps op je smartphone of tablet. Zo heb je apps met plattegronden, voor vertalen en het zoeken van leuke bezienswaardigheden of hotels in de buurt.