Verlaat voor even je heerlijke all-inclusive resort aan de kust van Antalya voor een cultureel tripje landinwaarts. Deze Turkse provincie heeft namelijk zoveel meer te bieden dan alleen het strand. Wij nemen je mee naar cultureel Antalya.

Het historische deel van Antalya: Kaleiçi

Het oude stadscentrum van Antalya ademt geschiedenis. Eeuwenoude elementen zijn hier nog zichtbaar, zoals de sfeervolle haven en smalle straatjes. Een deel van het authentieke Antalya wordt nog steeds omringd door stadsmuren. Hierdoor kun je Kaleiçi via meerdere ingangen bereiken. Probeer Hardrian’s Gate eens, volgens ons de meest romantische weg naar het historische stadscentrum.

Bezoek de Yivli Minare moskee

Als je toch in het oude stadscentrum bent, breng dan meteen een bezoek aan het symbool van de stad: de Yivli Minare moskee. Deze meest beroemde moskee van Antalya werd eeuwen geleden gebouwd. In de volksmond heet ‘ie Ulu Cami, oftewel Grote Moskee. Het gebedshuis is vrij toegankelijk, maar vergeet niet je schoenen uit te doen voor de deur. Binnen staan voorwerpen uit de Turkse geschiedenis tot nu tentoongesteld.

De ruïnes van Antalya

Net buiten de stad vind je verschillende overblijfselen van bezienswaardigheden en monumenten uit vorige eeuwen. Zoals een theater en een tempel bij Perge. En in Side vind je ruïnes van een tempel, een amfitheater en een oude poort. De bekendste ruïne is die van het Romeinse theater in Aspendos. Het oude monument is immens en prachtig om eens te bezoeken. Zeker eentje voor op je bucketlist!

De mysterieuze Hıdırlık Kulesi toren

Je vindt dit monument, het oudste van Antalya, precies tussen de haven en het populaire Karaalioğlu park. Waar de mysterieuze toren voor diende is onbekend, vermoed wordt dat het een graf is geweest, eeuwen geleden. In ieder geval is de uitkijktoren een bezoekje waard, al is het alleen om het prachtige uitzicht te bekijken als je boven op de toren staat. Voor een special effect ga je naar boven als de zon onder gaat: voor een geweldige zonsondergang.

De watervallen van Antalya

Als je van ongerepte natuur houdt, zet dan zeker de Düden en Kursunlu watervallen bovenaan je lijstje. De Düden watervallen vind je in een supermooi en groot natuurpark waar je een lange wandeling kunt maken, maar ook kunt picknicken. Het leuke aan de 28-meter hoge waterval is dat je er ook achter langs kunt lopen, door een grot. In het Kursunlu natuurpark vind je ook een waterval in een prachtige natuur. De waterstroom omgeven door pijnbomen komt uit in een helderblauw meertje, vergeet je camera niet!

Overnachten in Antalya

Na een dagtrip Antalya wil je natuurlijk niets liever dan neerploffen bij het zwembad met een drankje in je hand. Doe dat bijvoorbeeld bij hotel Barut Lara, Zoover Award Gold winnaar op Zoover. Familie Som verbleef hier vorig jaar: ‘Super eten. Leuke animatie, grote ruime tuin, prachtige zwembaden en strand. Zeer vriendelijk en gastvrij personeel. Top a la carte restaurants. De Spa is een echte aanrader. 24/7 All Inclusive. Overal Wifi zelfs op het strand. Wij zijn hier nu al negen keer achter elkaar geweest en we gaan weer.’
Of kies voor een fijne massage bij ‘thuiskomst’ in hotel Delphin Palace en Spa. Dit hotel wordt door jullie beoordeeld met een 9,1.

Laat je zelf ook een review achter bij de accommodatie van jouw vakantie? Daarmee inspireer je andere vakantiegangers.

Uitgelichte berichten

Redactie

Redacteur

27 februari - 2018

Reacties