Culinaire hoogstandjes uit Poitou-Charentes

Redactie - 19 december 2017

Culinaire hoogstandjes uit Poitou-Charentes

Redactie - 19 december 2017

Poitou-Charentes ligt in het westen van Frankijk – ten zuiden van de Loirestreek – en is gezegend met een fijn klimaat. Met gemiddeld 2250 zonuren per jaar, is het hier goed toeven. Het landschap is lekker divers en dat geldt ook voor het eten: smullen kun je hier als de beste!

Beeld: 1.bp.blogspot.com

Cognac uit Poitou-Charentes

Poitou-Charentes staat bekend om haar cognac uit de gelijknamige plaats Cognac, waar je verschillende destilleerderijen vindt. Natuurlijk kun je hier leuke tours doen, waar met liefde wordt verteld over het destilleerproces. Of volg een fietsroute, met als afsluiting een proeverij. Leuk! De beroemdste ‘huizen’ zijn Martel, Hennesy of Otard. Op zoek naar een fijne slaapplek? Op zo’n dertig kilometer van het wereldberoemde plaatsje Cognac vind je deze prachtige Bed&Breakfast van Nederlandse eigenaren. Ook Rob Roodselaar was fan en gaf zijn verblijf een 9:

‘Wie van rust houdt, kleinschaligheid met goede voorzieningen en niet te ver van toeristische attracties, is hier op het juiste adres.’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/poitou-charentes-mis-culturele-festivals/”]

Beeld: nutritionadvance.com

Oesters uit Charentes-Maritime

Na een lange dag vol gezellige drukte zit er in Poitou-Charentes eigenlijk maar één ding op. Of twee. Het eerste feit is dat je heerlijk gaat dineren. Als je wilt genieten van één van de specialiteiten uit deze streek, dineer je in Châtelaillon-Plage. Bestel hier de befaamde oesters uit Charentes-Martitime. Houd je niet van oesters? Ook de streekmosselen – moules de bouchot uit Marennes-Oléron – zijn ontzettend lekker. Bonne appetite! Overnachten in Charante-Maritime kan in Hotel Rivage, dan rol jij lekker je warme bedje in en kun je nog fijn nadromen over al die lekkere oesters.

Beeld: cc-mirebalais.fr

De meloen van de Haut-Poitou

De zoete, sappige, geurige meloen heeft heerlijk stevig vruchtvlees en is een ‘erkende meloen’ (ja, dat kan!): de meloen draagt het label Beschermde Geografische Aanduiding. Een paar knappe koppen, veeleisende producenten en speciale grond zorgen ervoor dat het proeven van deze meloen een echt must is als je in deze regio bent! 

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/magische-eilanden-poitou-charentes/”]

Beeld: ayearinfromage.com

De chabichou du Poitou

De Chabichou is de bekendste kaas uit de Poitou en wordt bereid van verse geitenkaas. De kaas is te herkennen aan zijn hoge cilindervorm. Een andere kaasspecialiteit is de kaastaart uit Poitou, een luchtig goedje dat nogal eens wordt geserveerd op bruiloften. En dan noemen ze Hollanders kaaskoppen… Een idyllische plek om te overnachten is Bed and Breakfast Domaine de Chantageasse.

Op zoek naar meer inspiratie en dé meest ideale Franse slaapplaats? Je vindt het op Zoover!